neljapäev, 21. aprill 2011

Säästukohv - võilille juurtest!

Väljavõte looduses ellujäämise veebist.

Viimasel ajal on palju kisa ja kiunumist selle ümber, et kohv on kallis ja teda ei jaksa osta. Aga miks on vaja tarbida seda teab kust pärit ja mis laps(orja)tööjõu poolt toodetud kraami? Kas sellepärast, et Paulig teeb sellele sodile kõvasti reklaami ja tarbida tohib vaid seda, mida kõvasti reklaamitakse. Muide, reklaami maksumus on kohvi hinda sisse kirjutatud!

Iga eestlase hoovis kasvab palju tervislikum kohvikraam kui kohviuba üldse ongi. See on võilille juur. Mis on esiteks väga tervislik, teiseks saab sellest pärast röstimist ja jahvatamaist väga head kohvi, mis peaks lisaks muule leevendama paljusid tervisehädasid. Võib öelda, et igal eestlasel on terve kohvi istandus omast käest võtta.

Muide, sellesama võilille noored lehed ei maitse küll ehk nii head kui rucola, ent sisaldavad palju rohkem vitamiine. Nii et, kel hakkamist, pea ja näpud tööle ning aeda võililli korjama! Võilill pole mitte umbrohi, vaid tervise allikas! Ja kasvab Eestis maru hästi.

Lisaks saab väga head kohvi röstitud tammetõrudest, näiteks.

6 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Aitäh nõuande eest, aga me võiksime parem mõelda, kuidas elu siin maal ja riigis nii korraldada, et me ei peaks sellist "kohvi" jooma.

Anonüümne ütles ...

Loomulikult otsustab igaüks ise, millist "kohvi" joob, aga mina tahaks proovida seda võilillejuure jooki. Kas sa, Inno, ei kirjeldaks seda võilillejuurtest valmistamist pisut lähemalt. Noh et alates juure maa seest õngitsemisest kuni joodava kraamini välja.
Ette tänades,
V

Inno ütles ...

Lihtsa õpetuse leiab siit:
http://en.wikipedia.org/wiki/Dandelion_coffee

Anonüümne ütles ...

Mina ei joo juba 5 aastat tervislikel põhjustel tavalist kohvi ja tarbin välismaist inka viljakohvi. Kahjuks pole meil kaubanduses müüa ei sigurikohvi ega võilillejuurekohvi, nii et kavatsen ise hakata sigurit kasvatama, võilillejuure kohvi idee on päris hea, peaks suvel katsetama. Vanal heal ajal toodeti ka Eestis häid viljakohvisegusid, kahjuks enam mitte.

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Dublini apteekides pole mitte essugi,Dublini apteegid on alla igasugust arvestust.
Otsisin koirohtu nagu segane mööda Dublini linna ja sain selle lõpuks ometi Hiina meditsiini keskusest.

Viagra asemel sööge Meeste kitsepiimajuustu.
Naiste valuliste kuupuhastuspäevade puhul süüa kitsepiima naistejuustu.
KOHVI ASEMEL PANGE KICHEURI
Tooted:kicheur,kitsepiimavõi,kitsepiimakohupiim,
kitsepiima meestejuust,
kitsepiima naistejuust,kitsepiima kriuksuv juust,kitsepiimakohvijook,kitsepiim,kitsepiimakeefir,
kitsepiimalassi ehk jogurt
Kitsepiimatalu Lääne-Virumaal, 6.osa
http://www.youtube.com/watch?v=VMqU1qHQuiI&feature=related

Evelyna ütles ...

...sigurit leidsin mina Pärnust Maxima poega samas hoones asuvast "Looduspoest" - ja kindlasti on analoogseidlooduspoode mujalgi :) - Ka olen näinud sigurit müügis mahe-ja ökopoodides. Sealt saaks küllap ka otra ja rukist, kui tekib soov ise teha oma maitse järgi kohvijooki...
Enda kogemus õpetas, et me keha on suht kiiresti võimeline olusid ümber hindama - kui alguses maitse- ja muud meeled ka tõrkusid vastu, siis mõne aja möödudes oli kõik ok :)
Ja lõppude lõppuks - tore on tunda et sa ise suudad dikteerida, mida tahad (süüa-juua) - sest elust-olust, haigustest jm räsituna, ei või oma keha enam usaldada - mida tema tahab ;)