esmaspäev, 4. juuni 2012

Kuidas Meikarist sai "uus Galojanike"

Väljavõte Galojani seinalt Facebookis (FB).

Reformierakonna liige Silver Meikar, kes mõni aeg tagasi tuli välja paljastustega erakonna, eriti aga selle peasekretäri, justiitsminister Kristen Michali aadressil, kirjutas veel paar kuud tagasi, 30. märtsil Postimehes:

"Pole mugavamat kuritegude paljastajat kui teine kurjategija. Nii nagu Võru skandaalse ärimehe Jüri Luige süüdistus Toobali aadressil, ei kõla just usutavalt varastamise eest süüdi mõistetud ja vanglakaristusest kõrvale hoidva Anna-Maria Galojani säutsud pagulusest Londonist.

Mõelge, kui näiteks mõni ausa mainega Reformierakonna fraktsiooni liige oleks sotsiaalvõrgustikku saatnud sõnumi: «Kui te ainult teaksite, mida Michal Reformi musta kassa hoidjana tegi ja varjas. Palun veidi kannatust, varsti tuleb see välja!»

Selline hüüatus annab erakonna propagandameeskonnale hea võimaluse sildistada igaüht, kes kunagi peaks samal teemal infot avaldama, «uueks Galojanikeseks» ning niiviisi sõnumitooja usaldusväärsust kahtluse alla seades tappa ka teema. Kompromiteeriva info kogumine ja vaikne levitamine võimalike «halbade sõnumite toojate» usaldusväärsuse hävitamiseks on pidev ja organiseeritud protsess."


Kui nüüd Meikari teksti ja tema hilisemat ülestunnistust hinnata, siis tegi ta ise täpselt seda, mida Galojanile ette heitis ja tema tekst on ostutunud lausa prohvetlikuks: ta ise ei saatnud sõnumit mitte ainult sotsiaalvõrgustikku, vaid avaldas selle lausa Postimehes, et Kristen Michal pidas Reformi musta kassat. Samuti osutus prohvetlikuks Anna-Maria Galojani väide selle kohta, et Michali tegevus musta kassa hoidjana tuleb varsti välja. Galojan kirjutas oma FB seinale 7. veebruaril 2012 kommentaariks Delfi artiklile Reformi rahapressimiste kohta nii: "Kui te ainult teaksite, mida michal reformi mustakassa hoidjana tegi ja varjas, oleks see palju huvitam, aga palun veidi kannatust, varsti see tuleb välja!.."

Kokkuvõttes on Meikarist saanud seesama "uus Galojanike", kelle üle ta veel paar kuud tagasi ironiseeris. Tekib küsimus, mis tekitas sellise meelemuutuse. Meikar on selle kommenteerimisest targu hoidunud.

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Ilmselt Meikar ei ironiseerinud Galojani üle vaid tundis muret, et temast endast püütakse varsti peale tulevasi paljastusi "Galojanikest" teha. Ja tehtigi.
Seepärast Meikar ka avas seda teemat ennetavalt ajalehes.

Inno ütles ...

Järelikult pole kangelane mitte Meikar, vaid Galojan, kes esimesena selle erakonna telgitaguseid paljastas ja kes on pidanud seetõttu palju kannatama.

Anonüümne ütles ...

Kas Galojan sellepärast just kangelane on, aga tema rääkis küll esimesena avalikult Michali mustast kassast ja erakonna rahadega sahkerdamisest.
Vahe Meikariga seisneb selles, et Meikar avalikustas asja vabatahtlikult, Galojan aga enda kaitseks kui ise jamasse sattus. Samas võisid Galojani väljaütlemised küll mõjutada Meikarit asjaga välja tulema.

Galojani "prohvetlik" ütlemine, et Michali sahkerdamine tuleb avalikuks, oli vast seotud Galojani enda kaitsestrateegiaga briti kohtus. Seal ta kavatseb neid asju avalikustada.

Eks nüüd paistab kogu see Galojani "sajandi kuritöö" teises valguses. Ilmselt oli tegemist niiöelda halli tsooniga, kus poliittegelased võisid võtta endale määratud ametikohtadel käeulatuses olevast rahast palgalisa, annetusi erakonnale jms.
Kas kellegil hakkas kade või juhtus midagi muud, igatahes tehti Galojanist patuoinas.

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Galojani teema on juba nii vana ja alles nüüd siis tuleb tõde või "tõde"
avalikuks?!
Kas sotsiaalvõrgustiku hea mõju on hakanud toimima eesti poliitikale ja halvasti peasuuna meediale?