esmaspäev, 4. juuni 2012

Meikari avameelitsemise taga on Siim Kallas?

Meikari avameelitsemise ja sellega seotud erakonnasisese võimupöörde taga võib olla ... Euroopa Komisjoni liige Siim Kallas.

Nimelt oli Kallasel kokkulepe Reformi keskkontoriga, et kui tema loobub presidendiks kandideerimast, saab tema tütar Kaja valitsuses ministrikoha, kui mitte justiits-, siis vähemalt majandusministri oma. Kaja tegi väga hea tulemuse, ent ministrikohta ei saanud. Selle asemel sokutasid end ministriteks Reformi keskkontori töötajad, mida võib pidada ka erakonna büroo võimupöördeks.

Nüüd võtab Kallas, Reformierakonna alusepanija revanši. Kui panete tähele, siis pole tema tütar Kaja isegi Riigikokku naasnud, kuigi seda lubas. Midagi on toimumas, midagi on teoksil. Kallas on saanud enda paati ka Postimehe vastutava väljaandja Mart Kadastiku, kes on muidu Ansipi sõber, aga ilmselt läksid nende teed lahku seoses Reformi juhitud kaevandustega Kadastiku suvila juures Otepääl Inni järve ligidal.

Kallase sekkumine põhjendab ka Meikari enesekindlust, sest temasugune parteibroiler vajab kindlasti kellegi toetust. Varem toetas Meikarit Toomas Savi, ent Savi puksiti erakonna juhtimisest kõrvale, pärast Brüsselist naasmist pole temast eriti midagi kuulda olnud.

Ei ole ilmselt üllatus, et Meikari selja taga nähakse niite tõmbamas Daniel Vaarikut, kes oli Kallase valitsuse pressišeff. Ilmselt on oodata Kallase jõulist naasmist Eesti poliitikasse, mis võibolla polegi paha. Kallasel on aga vaja midagi, mis paneks rahva unustama 10 miljoni dollari kõrvaldamise Eesti Pangast. Savisaare idarahaskandaal, IRLi elamislubade äri ja Ansipi kantoora musta raha pesemine võiks mõjuda ju küll! Rahvas igatahes juba ootab rüütlit valgel hobusel.

Kommentaare ei ole: