reede, 7. september 2007

Tali valetab otse näkku



Viimasest SLÕhtulehes avaldatud Peeter Tali (kes on tituleeritud Iraagi staabiohvitseriks) artiklist selgub, et "Iraaki sel aastal juurde toodud 30 000 USA sõdurit on aidanud oluliselt vägivallataset alla suruda, sõjaliselt on liitlasväed edukad olnud."

See on kahjuks sulaselge vale. Tundub, et Tali elab Iraagis kuskil mägionnis, kuhu kaasaegsed infovahendid ei ulatu. Sest muidu oleks ta kursis asjaoluga, et esimesed kuus kuud on tänavu nii Bagdadis kui selle ümber olnud kõige vägivaldsemad kuus kuud terve sõja jooksul. Ja olukord läheb üha hullemaks, nagu kirjutavad Lääne väljaannete kirjasaatjad. Ja seda, kas olukord on paranenud, peab alles selgitama vastav uuring. Kust Tali seda võtab, tont seda teab. Mingitele allikatele pole ta viidanud.

Ja see, et liitlasväed on olnud edukad, usub ilmselt veel ainult George Bush. Keda peetakse juba ammu veidrikuks. Selle taustal tundub Tali samasugune veidrik.

Sõja taustal, kus on hukkunud sadu tuhandeid inimesi, tundub Tali kirjutis lihtsalt lapsik. Mis irvitab näkku iraaklastele ja kõigile, keda see sõda on puudutanud. Huvitav, et SLÕhtuleht sellist propagandistlikku saasta avaldab.

Tundub, et Eesti väljaanded peaks ka Iraaki saatma sõltumatud reporterid (lisaks Moskvale ja Brüsselile), et valitsuse propagandistidel ei tuleks enam mõttesse ajada suust välja sulaselget möga.

Kommentaare ei ole: