kolmapäev, 10. oktoober 2007

Tubli, Raimo!


Väljavõte tänasest Postimehest.

Raimo Ülavere, endine Äripäeva uudistetoimetuse juht ja peatoimetaja asetäitja, kes maandus pärast ebaedu Äripäeva peatoimetaja konkursil (oleksin ise samuti hääletanud tema vastu) Postimehes, samuti peatoimetaja asetäitjana, kirjutab viimasel ajal teraselt. (kuigi pildi peal on nägu kuidagi ehmunud ;)

(Ja ma kujutan ette, et Ülavere maabus Postimehhe kui teisele planeedile, sest Äripäeva organisatsioonikultuur ületab teisi väljaandeid mäekõrguselt, ehk ainult Ekspress suudab midagi vastu panna. Kogesin seda rahandusministeeriumis, kuhu vahepeal maabusin kui kiviaega. Mis ei tähenda, et rahandusministeerium oleks olnud halb, lihtsalt Äripäev on teistest peajagu üle ja soovitan seda ettevõtet soojalt! Ehk ainult Hansapank suudab midagi vastu panna. Ja Äripäeva inimesi võiks tellida koolitajateks, selle soolapuhuja Vainu asemel.)

Aga Ülavere on ellujääja tüüp. Postimehes on juba märgata Ülavere mõju, seda särtsu, mis ajab kõik vähid kivide all liikvele, kui piltlikult väljenduda. Ja temasugust venda oli just Postimehhe vaja, Merit "kes-see-veel-on?" Kopli ja Mart Kadastiku kõrvale, kes kirjutavad mingitel ninnu-nännu kobraste ja mobiililevi teemadel.

Nii et nüüd, hoidkem alt, piip ja prillid, korruptandid! Äripäevas on Hundimägi ja Mandel, Postimehes Ülavere, Ekspressis Vedler (kes muutub, tõsi, iga aastaga täidlasemaks, ja samas ka laisemaks, sama kehtib BNSi Samosti puhul), Päevalehes khm-khm-khm, pole kedagi ja SLÕhtulehes ammugi mitte. Ja tundub, et Schibsted, vaatamata sellele, et Kadastik mind seksihulluks sõimas, liigub eest ära nii tele- kui leheturul.

Ütlen muu hulgas ausalt: Ekspressi päästaks see, kui Luik viitsiks hakata uuesti peatoimetajaks, aktiivselt (ennustan, et tiraaž tõuseks 70 000 peale), ja Päevalehe see, kui sinna vähemalt Hõbekas tagasi tuua, või ei, Piirsalu peatoimetajaks teha. Mis oleks Eesti ajakirjandusturule kindlasti edasiviiv liigutus. Selle Lea "imen sind, Luik" Larini asemele.

Ja rahvaliitlased, hoidke alt, sest Ülavere entusiasm, Postimehe võimendusega, tähendab ainult hukku. Aga rahustavalt teistele võin öelda, et see erakond on juba tükk aega tagasi hukkunud. Jäänud on "saneerijad", või õigemini nn tankistid. Kes üritavad päästa isakeste nahka. Reiljan-poiss pääseb karistuseta, vean kihla.

Kommentaare ei ole: