teisipäev, 20. november 2007

Ara ähvardaja anatoomia

Täna siis oli see päev, kus Innole esitati kutse - duellile. Nagu vanas armastusväärses rüütlifilmis. Ähvardaja ei visanud aga kinnast, nagu vanasti tavaks, vaid kasutas oma ähvarduse edastamiseks märksa moodsamat viisi - istus arvuti taha ja khm, postitas anonüümse kommentaari.

Analüüsigem pisut tekkinud olukorda. Keskaja rüütli aukoodeksi kohaselt esitas rüütel vastasele väljakutse alati isikuliselt, näost näkku. Nüüd on meil aga tegemist pesuehtsa argpüksiga, kelle alias on "anonüümne". Ähvardaja presenteerib end kui meest, julget meest sealjuures. Ta käseb jätta "eitede kädina" ning palub Innole valida "aja ja koha". Sõnade järgi võiks justkui olla tegu julge mehega, kel saanud villand Inno sõnavõttudest ja kes soovib temaga mees mehe vastu arved õiendada. Ja me võikski uskuma jääda, et tegu on tõepoolest julge mehega, kui siin poleks üht olulist nüanssi.

Nimelt peidab ähvardaja end põõsas. Ta ei tutvusta end, väidab vaid, et pole "kusekrae- humanist". Ehk siis sisuliselt viibutab keegi meie poole rusikaid põõsast.

Minu isiklik tagasihoidlik arvamus on, et tegu on argliku inimesega, kes arvuti taga lihtsalt liig hoogu läks. Kuna keegi tundmatu helistas paar päeva tagasi kell 3 öösel Inno mobiilile, kutsudes teda "Intsu-Pintsuks" ja ähvardades paari päeva pärast ühendust võtta, siis ma eeldasin, et see on mees. Aga et too "julge mees" kasutab sõnu nagu "sitavares" ja "üleannetu värdjas", siis võib väga vabalt olla tegu naisega. Mees tavaliselt nii ei räägi. Ka ei istuks mees, v.a Margus Kiis õhtu otsa arvutis ega jutustaks nii pikalt. Mehed on konkreetsed. Võtavad telefoni ja helistavad. Naised on need, kes viitsivad jutustada. Ja anda vastamiseks nn tähtaegu (loetud rüütliromaanid?) :)

Innot ähvardati Schibstedile saadetud kirja pärast. Keegi pidi end seepärast väga häirituna tundma. Kes? Minu tagasihoidlik arvamus on, et keegi, kes võib selle kirja pärast kinga saada. Ajakirjade Kirjastusest siis.

P.S. Tavaliselt me ähvarduskirju ei avalda, aga see oli lõbus eksperiment. Ei kui kaugele "ähvardaja" läheb. Ja kas ta tõepolest usub, et me kardame. Tulemuseks oli see, et saime tema kohta üht koma teist teada. Tänks.

27 kommentaari:

Saabastega Kass ütles ...

Ja kas olete tõesti nii lihtsameelsed et arvate et keegi teid tõsimeeli ähvardaks? Milleks? Siis kaotaks eestlased ju oma esilõbustajad. Pigem on ärritada nii mõnna nii mõnna. Vaadata kuidas hakatakse keema ja lahmima. Mul on küll lõbus:) Aitüma meelelahutuse eest!

Irja ütles ...

A kes on lahminud? Paar päeva tagasi helistas Inno mobiilile Mart Raudsaar, kusjuures kell 3 öösel, ja ütles, et ta paari päeva pärast võtab ühendust. Nii oli.

Inno ütles ...

Kuidas see oli, kes viimasena naerab, jne?
Küll tuleb kas sinul oma mihklipäev. Tikk-tikk-tikk. Kell hakkas tiksuma, sõbru.

Anonüümne ütles ...

tõsised mehed istuvad naise perse taga tolle majas ja maksavad elatist oma endise naisega saadud lastele uue naise pärandusest, sest tööd nad teha ei viitsi. pealegi on neil liiga palju tegemist endise naise putsikarvade lugemisega...

Inno ütles ...

GET A LIFE, saabas!

Saabastega Kass ütles ...

Eeee.... Kindlasti tuleb.... Meil kõigil tuleb.... Kas siin peale teie kahe veel keegi end jumalusteks peab? Vaevalt, seega meil kõigil tuleb, tõepoolest...

Inno ütles ...

Ja sina ka, ära mõnita kasse, näru!

Anonüümne ütles ...

Üsna tabavalt ju kirjeldatud sinu olukorda, innokene? Valus aga tõsi. Eks me kõik tasapisi õpi su käest seda otseütlemist, sõbrukene...

Saabastega Kass ütles ...

Ei saa kasse mõnitada, kassid mu jumalused.

Aga kuna mul mihklipäev tulemas, siis see teeb minust ju hoopistükkis oina:) Neil omad mihklipäevad.

Inno ütles ...

Röhh.

Saabastega Kass ütles ...

Jah, Innoke. sa kutsustid eestlasi üles ausale ja otsekohesele eneseväljendusele. Nagu sina ja Irja. Me siis võtame shnitti. raske ta on, kuid harjutamine teeb meistriks, me guru Inno:)
(kummardus)

Saabastega Kass ütles ...

Innukene, röhh teeb notsu...
Oinas teeb määä....
Vaja veel maaeluga tutvuda natike.

Irja ütles ...

Aga teie ja meie vahe on selles, et need teie otseütlemine on nagu pardi jalajäljed mädasoo mudas, ei jäta jälge, sest te olete anonüümsed ja haihtute. Nagu teid poleks kunagi olnudki. Meie aga teeme edasi seda, mida tahame. Elame, oleme, ei käi tööl, naudime elu. Teie aga rabelete, rähklete, maksate oma maksukesi ja ärkate kell kaheksa, et orjata. Oi kuis tahaks ka nagu meie, aga näed, ei saa. Ja tuleb kadedus. Ja käsi kukub jälle klahve klõbistama. See lollide ainus lohutus. Aga need sõnad on tühjad, tagajärjetud, tarbetud, unustusse määartud. Nagu te isegi.

Saabastega Kass ütles ...

Ei, Irjake, me ei ole anonüümsed. Te ju peilite kohe välja kes me oleme ja kellega seksime:)
Vihjeid tuleb ju nagu muda, Eesti rahavas 300 eegu peale sillas...

Inno ütles ...

Eesti rahvas tudub juba, et homme varakult tõusta, sest vara üles, hilja voodi, nõnda isandale mõni kopikas toodi.

Saabastega Kass ütles ...

Justnimelt.
Ja lahkun ka mina teie meeldivast seltskonnast. Mu elu tuli koju, pean nüüd teie asemel end talle pühendama. Ja seksima. Seda soovitaks teilegi:) Saab pinged välja.
Ja muide, Ingridi valgevooluste ja karvkatte asemel kirjutage veel Eesti ööbimiskohtadest ja seksikõlbulikest kohtadest. Need ülevaated olid küll ütlemata head. Ja vähemasti kasulikud.

Irja ütles ...

Aga te ju olete anonüümsed, tähtsusetud inimesed. Kes ei saavuta elu jooksul midagi märkimisväärset. Kelle matustel öeldakse, et näe, oli tubli inimene. Aga kes ei mõjuta mitte kunagi mitte midagi.
Anonüümsed kommentaatorid saavad end küll hetkeks välja elada, aga see on teie ainus rõõm. Homme on jälle uus päev ja see päev on sitt. Ülemus jälle lõugab, mees või naine on jälle eemaletõukav ja vastik ning raha on ikka vähe.
Ja teie sõnad on nagu pardi jalajäljed mädasoo mudas.

Anonüümne ütles ...

Jah, Irja, saving is a fine thing, especially if your parents have done it for you.
Aga ühel päeval võib-olla märkad, et kõik kivid on laiali loobitud.
Mõtle sellele mõnel vaiksel õhtupoolikul.

Irja ütles ...

Ja meie saame ju hommikul kui kaua tahes magada, aga kes teie ei pea hommikul tõusma, et tööle minna? Läheb raskeks hommikul, kui veel nii hilja erutatult klahve klõbistate ;)

Anonüümne ütles ...

Nojah, kui järele mõelda, siis sul on õigus. Vabandust!

Irja ütles ...

Miks võtta tõsiselt midagi sellist, mida ütleb mulle mõni anonüümne tolkan? Kel pole nii julgust, et öelda, mis ta nimi on?
Teie sõnad on nagu liivaterad. Neid on palju, aga meri uhub nad minema. Ja järele ei jää mitte midagi.

Oggmonster ütles ...

hoiad oma moblat öösel kell kolm lahti?

Inno ütles ...

Nojah, alati võib keegi helistada, isegi keset ööd, et öelda, et tahab oma raha minu kätte usaldada. Ja mõelge, mis saab, kui telefon on väljas, siis see inimene ei saa oma raha minu kätte usaldada.

Anonüümne ütles ...

Olen anonüümne, ei käi tööl, aga tõusen hommiku kell 8, ja siis kadestan teid veidi. Eriti Irjat.

Anonüümne ütles ...

Ärge muutke oma ploogi delfi kusikute väljaelamise kohaks. Pole vaja igale õrritusele mingi omapoolse õigustamisega vastata. Mina näiteks ei käi kellast kellani tööl, aga mul ei ole midagi nende vastu, kes seda teevad. Nagu mul omal ajal ei olnud midagi vaba graafikuga tegutsejate vastu. Ärge olgi nii faking väiklased. Juukse- või mingit muud karva pole mõtet iga kord lõhki ajada.
Kahju vaadata, kuidas te kulutate end mingi pseudopläma peale. Võite ju megaandekad olla, aga realahmija tasemele langedes ei paista see enam välja.

Anonüümne ütles ...

Hästi panete! Kindlasti kõik eestlased peale teie käivad tööl- ärge ajage naerma!!!! Kui te silmad rohkem lahti teeks, siis näeksite, et päevast päeva tuleb juurde inimesi, kes loobuvad oma heast tööst ja naudivad elu. Kõik ei tee seda aga trummipõrina saatel. Ma ei saagi aru, miks peaks oma elu avalikustama. Kas iga kuulsus on ikka kuulsus?????
Ja miks te arvate, et see on igaühe salasoov ja unistus olla tuntud?

Anonüümne ütles ...

anonüümus pani asjad paika. põlastate neid, kelle matustel öeldakse, et oli tubli inimene. Aga mis teie matustel öeldakse, et kirjutas põhjalikult eksi suguelust ja lõi uue zhanri, kättemaksublogi?
Minu meelest on see kohutav ressursside raiskamine, kui kahel andekal inimesele on vaba aeg olemas, aga nad sisustavad oma elu sellise väiklusega. Tehke parem midagi sellist, mis oleks tõesti hingele ja mille eest teist ka lugu peetaks. Miks te ei tõlgi mõnd olulist teost, nagu kunagi lubasite? Või ei kirjuta ja avalda ise raamatuid, nagu teeb Epp Petrone, keda te ei salli?