esmaspäev, 5. november 2007

Üleskutse: ärme osta (kalleid) asju!!!

Olukorras, kus riigiisad ei suuda galopeerivale inflatsioonile piiri panna, ja kiire hinnatõus võib sellisena jätkudes meie noore riigi majanduse suurde kriisi viia, teen ülekutse mitte osta kalleid asju. Või üldse asju. Seda Eestist. Või, kui näed, et poes on mõni asi kallimaks läinud, siis ära osta seda, püüa osta sealt, kus see on endiselt odav või ära osta üldse. See kehtib eelkõige tarbekaupade. Aga ka toiduainetele. Soovitan käia turul, kus kaubad on valdavalt värsked ja odavad.

Ära osta kallist kinnisvara, kuigi seda soovitavad nn asjatundjad, kes ise kinnisvarafirmade palgal. Las lasevad hinnad alla, va liigkasuvõtjad! Kinnisvara ostmisega oota niikaua, kuni neil firmadel jaks otsas ja toovad hinna alla. Ma olen kuulnud, et Sõõrumaa ja tema kompanjonid on Tallinnas massiliselt kortereid kokku ostnud, sellega kunstlikult hinda kergitanud, ja nüüd ootavad, millal lollid eestlased need korterid mitmekordse hinnaga ära ostavad. Kui veidi oodata, paneb Sõõrumaa oma korterid ühel hetkel odavalt müüki. Ja tuleb palmioksalt tagasi.

Ma saan aru, et see üleskutse näib naiivne, aga ma ei näe siin peale rahvaalgatuse muud võimalus krooni-poju kursi päästmiseks. Kogugem raha ajutiselt kasvõi sukasäärde, laste koolitusfondi või kuhuiganes. Loogem oma ettevõte, investeerigem sinna. Sellega tiheneb konkurents, mis viib hindu alla.

Ja las Bennetti-sugused pahatahtlikud spekulandid, kes ilmselt juba kraabivad börsi ja krooni tagavarade kallal nagu võhrud, jäävad pika ninaga.

Rahva tegutsemine on päästnud näiteks Lõuna-Korea majanduse, kus rahvas suurema kriisi ärahoidmiseks annetas riigile massiliselt kulda. Inimesed kinkisid ära oma abielusõrmused.

Kommentaare ei ole: