laupäev, 17. november 2007

Uus küsitlus: kes võiks olla uus Kroonika peatoimetaja

Aidakem Ajakirjade Kirjastuse juhtkonda!

Kroonikal on vaja uut peatoimetajat. Panin üles vastava küsitluse.

Irja kandidaat on Merle Liivak. Irja: "Kui Merle Liivak tuleks peatoimetajaks, tõuseks Kroonika tiraaž kõrgemaks kui hiilgeaegadel." Meeledetuletuseks, see oli ligi 70 000, loetavus ligi 300 000. Praegu on loetavus langenud 130 000 peale. Tiraaži ma ei tea, ent pakun, et see on praegu kuskil 30 000.

Mina jään vastuse võlgu.

27 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Liivak on muidugi täitsa okei, aga miks ta peaks just Kroonika peatoimetaja kohale nii sobiv olema? anyway, mis te Liivakust rääkida oskate, Inno ja Irja? samuti Heidy Purga ja Romi Hasa kohta?

Irja ütles ...

Kommentaariks: Merle Liivak on särav (+ Tantsud Tähtedega-kogemus), glamuurne ja eelarvamustevaba (+ Cosmo-taust, mis teeb ta eriti seksikaks). Ehk siis makske ta üle, meelitage, pakkuge või 100 000-kroonist palka, sest see on invseteering, mida te ei kahetse.

Anonüümne ütles ...

Minagi pakuksin Merlet, samas kardan, et tal on Cosmos hea mugav olla ja ilmselt ei saa ta ka tasu üle kurta. Kroonikas nii mugav ei ole, Stella hakkaks kohe susserdama. Pakuksin ka Margit Hakomaad (kuigi liiga vana ilmselt), Marii Karelli (kuigi ka temal on Naistelehes hea soe koht), Kristi Pärn-Valdojagi sobiks, kaua ta seal Stiilis kopitab, särts mutt ju, piisavalt glamuurne ka. Miks Kuldbek ei või Kroonikat juhtida? Või Stella ise?

Anonüümne ütles ...

karellil jääks puudu nii isiksusest kui teadmisest. samas ei jätkunud teadmisi muidugi ka Ingridil, et ta pidi Innot pidevalt ära kasutama.

Inno ütles ...

Purga ja Hasa on rohkem tele-raadioinimesed, vaevalt nad sinna Kroonikasse trügivad. Aga miks mitte. Valik on väga suur, mulle endalegi üllatuseks. Ja Kroonika peatoimetaja koht on selline, et teeks ka igast vanaemast tegija. Umbes nagu Elioni, Hansapanga, EMT juhi koht. Ja suht soe koht, sisse töötatud, saab magada 12ni, kell 15 juba koju. Mõnsa.

Inno ütles ...

Ma ei oska Liivakust muud midagi rääkida, kui ta meeldib väga meestele. Liivakuga saaks Kroonika meestest lugejaid juurde kõvasti, neist on praegu suur puudus. Ingrid eriti meestele peale ei lähe. Ta ei saa aru ka, mida mehed tahavad, mis meestele meeldib.

Irja ütles ...

Minu teine kandidaat oleks Kroonika enda Stella, kes niisama särav ja glamuurne. Samas muidugi ei tea, kas ta tahaks olla peatoimetaja?
Marii Karell on teist tüüpi, temast saab kunagi, pakun, väärikas Eesti Naise peatoimetaja.
Kristi Pärn-Valdoja sobiks ka. Ja Kaire-Külli Kuldbek samuti.

Anonüümne ütles ...

ma mõtlesingi seda, et mida te neist teate, mitte et kas nad sobiks K peatoimetajaks :D

Irja ütles ...

Ma arvan, et Kroonika peatoimetaja puhul on esmatähtis, lausa eluoluline, et tal poleks eelarvamusi. Et ta julgeks näiteks panna esikaanele homo. Teha lugusid näiteks swingeritest, pornostaaridest, abielumeeste armukestest. Ta ei tohiks olla mingil juhul täditsev, täditsemine on Kroonika hukk, sest vaatke, kodukanadest lugejaskond ostab juba nagunii Naistelehte ja Naisi, Kroonika peaks üritama võita enda poole ka mehi, noori ja miks mitte kultuuriinimesi, keda Ingrid Tähismaa "karvikuteks" nimetab. Ütlen ausalt, Ingrid on Kroonika hukk ja mida kauem teda paigal hoitakse, seda raskem on taastada kaotatud hiilgust.

Anonüümne ütles ...
Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.
Inno ütles ...

No kuulge, ükskõik kes sellest nimekirjast peatoimetajaks panna, ja aasta otsa kedrata teemat Inno-Ingrid-Vain, rebiks loetavuse hoobilt 300 000 peale. Ma lähen allveelaevnikuks õppima, kui seda ei juhtu! Sealt tuleb oi-oi-oi kui põnevaid asju, millest isegi mina pole täinud või osanud kirjutada.
Kui juba minu bloog seda teemat kedrates on 3 korda loetavam kui ülejäänud. Mis siis veel Kroonikast rääkida. Kusjuures selliseid asju on murdu! Aga Ingrid ei saa neist kirjutada, sest siis peab ta oma suhtest kah kirjutama.
Ahh, ma ei või, millised kompvekid ootavad avaldamist. Ohh, ma ei või!

Inno ütles ...

Vabalt võiks olla mees, Soomes näiteks ongi selliste väljaannete toimetajad mehed ja saavad väegade hästi hakkama. See on mingi Kadastiku kiiks, et peab olema atraktiivne naine. Mehed on kompleksivabamad. Aga noh, ega sest kadastikust ei saa üle ega ümber, arvan, et ta tahab naist, kuna mees võiks hakata jälle temaga konkureerima. See Kadastik on samasugune kade näss nagu Ingrid, tõrju teisi kõrvale. Aga Schibsted hoiab temast kümne küünega kinni, kuigi mees on juba ammu väsinud. Ja kinni jooksnud. No kuulge, kirjutab mobiiliga helistamisest ja kobrastest. Nagu mingi lasteajakirja toimetaja. Selline mees peaks vahetama ministreid.

Inno ütles ...

Ma ei tea esialgu Liivakust midagi, aga kui vaja, võin välja uurida.;)
See oli nali.
Ma ei tea neist midagi. Aga tundub, et toredad inimesed. Romiga olen põgusalt kokku puutunud kunagi Jeruusalemmas, nõ juttu ajanud, kus Ingrid meid siis lahutas.
Ai-jah, sellest pole ka kuskil kirjutatud. Ingrid oli väga armukade. Väga. Irja on supertugev naine olnud, et vastu pidanud.

Anonüümne ütles ...

Kroonika esikaanel on ju olnud homosid, isegi korduvalt. Swingereid sinna küll panna ei maksaks. Perverdid viivad naistele suunatud ajakirja maine alla, mehed ei võta Kroonikat niikuinii tõsiselt. Aga see on küll õige, et abielurikkujatest tuleks rohkem kirjutada. Mis te arvate, kas kunagi kirjutab mõni Eesti ajakirjandusväljaanne loo Ingridist ja Vainust? Või pole siiski piisavalt fakte selle loo jaoks?

Inno ütles ...

Kamoon, mis faktid on selle Tootside saaga puhul. Keegi on näinud, kuidas Jaan paneb Katit?
Seal ei kontrolli keegi fakte. Kõik puha sahinad.

Irja ütles ...

Mina arvan ikkagi, et Kroonika peaks olema kõvasti särtsum. Soft-approach sobib Naistelehele, kes juba kanad enda poole võitnud. Kroonika esikaanele tulgu tagasi tegelased nagu Kristina Bellanova, Pushup, Seksi-Kristi. Uued versioonid mõistagi. Ja missid? Kes on uued missid?? Miks me neist midagi ei tea???
Homod. Lisette Kampus on väga huvitav persoon, miks temast ei kirjutata? Stiliseeritud homopulm Kroonika esikaanel?? Miks mitte!
Tullio Libliku uus naine? Tuntud tegelaste salaarmukesed? Sasha ja Kristiina Ojuland?? Teemasid KUI PALJU, aga pole peatoimetajat, kes oleks julge ja särts ja viiks kõik ellu. Just on muutunud iiiigavaks, nüüd on Kroonika tsäääänss. Aga see saab teostuda ainult ilma Ingridita. Kroonika märksõnaks peaks saama seks, nagu vanasti. Maitea, võib-olla oleks parim peatoimetaja tõesti mees. Inno ise ;)???

Anonüümne ütles ...

Võib olla juba sellepärast mees, et mees ei vesista, ei kerja alluvatelt kaastunnet, ei intriigitse, nii et see õõnestaks suhteid kolleegidega. Ingrid kahjuks peagi saab selle, mida on aastaid endale teeninud, eriti kui terve toimetus on tühjaks jooksmas. Asemele on võetud paar mõttetut tegelast, aga ega keegi sinna intriigipessa ei kipugi, kõik vähegi tegijamad saavad ka paremaid pakkumisi.

Inno ütles ...

Tegelt vahet pole. Peaasi, et oleks loov natuur, kellel on ideid.
Ingridil pole ühtegi ideed. Isegi pihitooli-idee varastas Stellalt, kes seda Justis tegema hakkas.
Ingrid võiks olla tavaline reporter, kes kuulab, mida toimetaja ütleb, ja siis tegutseb. Ta on selgelt kokku jooksnud.

Anonüümne ütles ...
Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.
Anonüümne ütles ...

Wadowsky`le tehti enne Saagimit Just!- peatoimetaja pakkumine ja ta ei läinud. Nii palju tean.
Aga Cosmo ja Kroonika on kaks täiesti erinevat asja. Kroonika peatoimetaja peab tulema omade seast, kes tunneb kogu süsteemi, kel oma allikate võrgustik, jne.

Irja ütles ...

Peatoimetaja ei peaks tegema miskeid pihitoole! See on jaburdus. Peatoimetaja peaks magama kella 12ni ja saabuma toimetusse säravana, pulbitsedes ideedest. Ta peaks olema loov inimene.
Stellal on kogemust, see on pluss, ja ta on nö Kroonikas "sees", jagab asja. Saaks suurepäraselt hakkama mnu meelest.

Anonüümne ütles ...

Tean kindlatest allikatest, et jaanuarist on Stella Naistelehes tööl. Leping on veel ainult allkirjastamata.
Igatahes kui üks inimene nii palju sahinaid tekitab, ei oleks ta Kroonika peatoimetajana paha, seda enam, et seal suht algusest peale olnud. Aga mida ta tühjas toimetuses teeb, kui kõik on sealt minema jooksnud?

Anonüümne ütles ...

Ausalt, vahet pole, kes on selle pasa päätoimetaja. Nii ehk naa on sellel ajakirjal juba mingisugune vanainimese ja naftaliini hais man. Ikka ühed samad persoonid. Eitedele Reet Linna ja Anne Veesaar ning mooride johmakatele ättidele mingid siresäärsed laiemale avalikkusele tundmatud superstaarid. Vahepeal pihuga pilte nende samade vanemas ja paksemas keskeas isikute firmapidudest.

Irja ütles ...

Nõus, et Kroonika oma ajakirjanik oleks parem, kuna tunneb asja ja valdab meeletult inffi. Aga kus siis Ajakirjade Kirjastuse silmad, et Stella minema lasevad??? Nüüd ruttu
palka juurde pakkuma ja Stella Kroonika peatoimetajaks. Kroonikal muidu vesi peal, 100 %!!!

Anonüümne ütles ...

Kuulgem, mulle tundub, et nad ei valda mingit infi. Iga turumutt Sepa turul teab kah rohkem klatši kui nemad. Tihti on mõnel tuntud inimesel laps juba kooli jõudnud, kui nemad alles avastavad, et ups, ta oli rase vahepääl vä. Nad seal Kroonikas teavad vaid seda, mida neile püsikundede poolt ette söödetakse. Näiteks kui Eve Kivile meenub järjekordne sõbraliku idabloki nn staar, kellega ta maganud on. Endapoolne aktiivsus on nullilähedane. Väljaarvatud juhtudel, kui see paks blond kroonika meestoimetaja on ärarääkinud järjekordse vene nn modelli ja kepitasuks peab tegema temast piltidega loo.

Anonüümne ütles ...

Võibolla on Kadastik vabamüürlane? Need ju upitavad oma "vendasid" kõrgetele kohtadele, hoolimata sellest, kas ta sobib sinna oma eelduste ja võimete kohaselt või ei sobi. Lugege Bernhard Shaw mälestusi, kui ei usu. Kadastik võib vabalt vabamüürlane olla, sest paljudes riikides on neil selline komme, et tähtsate väljaannete peatoimetajad on sageli vabamüürlased. Siin Kallas pääses oma 10 miljoniga üsna tõenäoliselt tänu sellele, et "vennad" ulatasid toetava käe. Muidugi see oleks halb variant, sest siis oleks Kadastiku kangutamine üpriski raske.

Inno ütles ...

Ma arvan, et Kadastik on UFO. Tal on ülikonna all tiivad.