kolmapäev, 5. detsember 2007

Äripäeva jaoks kõik üdini halb


Väljavõte Äripäeva veebist.

Kogu aeg on kärss kärnas, maa külmand. Kui palgad on suured, siis on halb, ja ettevõtjad kiruvad. Ja nüüd on Eestis terve piirkond, kus palgatase on soodsam kui Rumeenias ja Bulgaarias (kuhu kõik ummisjalu millegipärast tormavad), mitu Tartu suurust linna, ja ikka on halb.

No kurat, tahaks kohe vanduda.

Ja aru ma ei saa, mida on sinna Rumeeniasse ja Bulgaariasse otsida?! Minge investeerige Narva, Kohtla-Järvele. Täiesti tühi turg. Ja pealegi on see oma Eesti riik, mitte mingi segane koht tuhandete kilomeetrite kaugusel. Kõik on tuttav. Kehtib Eesti kroon. Tallinnast ja Tartust saab autoga paari tunniga kohale. On võimalik taotleda toetusi ja mida iganes, keskkond täiesti tuttav. Ja inimesed samuti ikkagi haritud, sest Narvas ja mujal Kirde-Eestis tegutses nõuka ajal mitmeid sõjalise tähtsusega hi-tech ettevõtteid. Kus valmistati vidinaid kosmose- ja allveelaevadele, tuumareaktoritele ja sadu muid asju. Lisaks on saanud Kreenholmist kinga tuhandeid täies tööeas naisi. Otsigem need inimesed üles ja loogem neile töökohad. On kõik õnnelikumad.

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Aga kuidas kommenteerite, et Postimehest läheb ka Kaio minema ja et Kroonika pidi Tootsi ees vabandama?

Anonüümne ütles ...

Inno vana ja enda väitel ka väga hea ajakirjanikuna ajakirjanikuna peaks ju ometigi teadma, et Narva on tsoon, mis on ammu kohalike venekeelsete ärimeeste poolt "ära jagatud" ja sinna tungimine on samaväärne enesetapuga.
Midagi, mis ärimeest seal ahvatleda võiks, ma küll ei näe.

Inno ütles ...

Minu teada on ka Bulgaarias ja Rumeenias kõik jagatud, kohalike ärimeeste poolt.

Inno ütles ...

Minu kommentaar Kaio lahkumise puhul on sama mis Ülavere puhul. Ja see, et Kroonika pidi Tootsi ees vabandama, no ma ei tea neid üksikasju, vabandust.