esmaspäev, 21. jaanuar 2008

Eesti ajakirjandus ei täida talle pandud funktsioone (2)

Mäletate, paar aastat tagasi, kui julgesin kirjutada ühe vähe teravama kirjutise Postimehhe seksiostu keelustamise teemal, algas minu tagasihoidliku isiku (mul polnud siis ühtegi suurt positsiooni, olin tavaline kodanik, algaja ettevõtja) suhtes selline klaperjaht, et ... Justnagu oleks tegemist mõne ministri või ma ei tea kellega. Kaasati parimad ajakirjanikud, isegi Mart Kadastik võttis sõna. Ühesõnaga, anti mõista, et sina konn, ole vait! Sina pole mitte keegi, oled tühi koht! Eestis on paika pandud, kes räägivad ja kes mitte, kes arvamust avaldavad ja kes mitte! Kes tohivad arvamust avaldada ja kes mitte!

Samas avaldab näiteks kirikumees Toomas Paul täiesti naivistlikke heietusi, ridamisi nii Päevalehes kui Postimehes, ja keegi ei võta sõna?!

Ja selline "tühine" seik, nagu Kroonika peatoimetaja Ingrid Tähismaa ja Eesti juhtkoolitaja Peep Vainu armuafäär, rääkimata Ingrid Tähismaa ja Eesti ajakirjanduskorüfee Mart Kadastiku suhtest, vaikiti täiega maha. Kuigi see oli kõigile teada, info kandikul ette antud. Tunnistajad kõik olemas ja puha. Ja see, kuidas lugupeetud ministriproua käis, siis veel suure ettevõtte juhina armukesega Kanaaridel. Ja kuidas varem Reformierakonda toetanud ministriproua sai kuulu järgi lapse ühe sotsist poliitikuga, mitte oma abielumehega, ja sestap kandideeris hoopis sotside nimekirjas. No igal pool nn Läänes, isegi Norras, Eesti ajakirjanduse emamaal, oleks sellised asjad kohe üles võetud ja üksipulgi lahti kirjutatud.

Ma ei saa aru, kas Schibsted ka teab, et tema rahaga pushitakse ühte-kahte erakonda Eestis?! Et varastatakse kõrvalt nii mis kole. Kas peab neile ka sellest teada andma, et midagi muutuks?! Ilmselt siis peab.

Nüüd lahkus Ingrid Tähismaa Kroonikast, talle leiti koht Reformierakonna aparaadis, ja jälle, sellest teatakse, aga ei kirjutata. Täielik mõistatus!? Ajakirjanikud teavad, kes on ministrite armukesed, kes kellega käib, aga mitte midagi, mitte millestki ei kirjutata! Kotitakse ainult vaest Savisaart, tehtud ja tegemata pattude pärast, nii et temast hakkab juba kahju.

Tõeliselt hale värk. Väga nutune asi igatahes.

Irja: Jah, see Savisaare kottimine olukorras, kus teised on veel suuremad pätid, on täiega ebaaus. Ükskõik, mis me siis Edgarist ka ei arvaks. Ok, Edgaril on Moonika Batrakova, aga Jürgen Ligil on Katja Ljubobratets ja Rein Langil on Kairi Õun. Armukeseks siis. Kirjutame siis neist ka. Ja muidugi Andrus Ansipist ja Laine Jänesest, kes olid armukesed ammu enne seda, kui Viljar Jänesel villand sai ja ta endale uue naise otsis.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Ma loodan, et homme näeb siis Langi nende Rimi trussikutega.
Mis puutub Schibstedi ja Eesti meediasse, siis arvan, et neid see eriti ei koti. Peaasi, et papp taskusse jookseb ja kama sellest kvaliteedist, uudiste iseloomust ja tabuteemadest. Erameedia on ennekõike äri ja oma kaevu ei sülitata. Arvan, et suhtumine ja mängureeglid on Põhjamaades lihtsalt teised. Seega, mida Schibsted õigupoolest saavutaks, kui hakkaks mingisugust neljandat võimu kehtestama ja valvekoera mängima. Jamaks läheks kätte ju.