neljapäev, 20. märts 2008

Eeli Kure asjus 2/100

Miks Eeli Kurg ei saa elada oma majas?
Madis Jürgen jätab mainimata olulise tõsiasja: nimelt on enne Eelile ja nüüd Liis Haavelile kuulunud varad aresti all. Kuna varad on aresti all (sugulaste nõudel), siis ei suutnud Eeli, Milvi ja Liis enam Hansapangale laenu tagasi maksta ning maja läks haamri alla. Nüüd on maja omanik ärimees Margus Valdes, kes ei taha enam Eelit oma majas näha. Liis rääkis, et on teinud Margus Valdesele ettepaneku maja tagasi osta, aga Margus pole selle peale kõssanudki.

Ehk siis: Eeli kinkis maja ning maatükid Maimule, et see teda aitaks, mida viimane ka tegi. Võeti laen, et maja korda teha, mis on ka loomulik, eks ole. Majale seati Hansapanga kasuks hüpoteek. Seepeale kaebasid sugulased, kellest üks töötu ja teine invaliid, aga Eeli peale, et vana mees on sattunud "petise" mõju alla ning varad arestiti. Kuna varad arestiti, siis neid polnud enam võimalik oma kasuks pöörata. Kuna neid polnud enam võimalik oma kasuks pöörata, siis polnud enam võimalik pangale laenu tagasi maksta. Pank ei soostunud laenulepingut pikendama, kuna oli ilmselt ka "pettusest" kuulnud.

Ehk siis: Eeli hädades on süüdi sugulased, kelle hinge ei mahtunud, et vana mees kinkis oma varad, maja ja magusad mereäärsed maatükid võõrale inimesele. Ligidal 3 maatükki ostnud mees oli juba käinud asja uurimas, et kas saaks kuidagi ka Eeli krunte ära osta. Sugulased mõtlesid võimalikele rahadele. Kiusatus oli liig suur. Selleks, et maatükke omale saada, ei ole tarvis midagi enamat kui vana mees hulluks tunnistada, sest siis on ka tema tahteaktid tühised ning kui sugulased on Eeli eestkostjad, siis kuuluvad maatükid sugulastele. Jippppiiii! Ja sugulased saavad maatükkidega head raha teha.

Oioioi, Madis Jürgen, mis sa kõik kahe silma vahele jätsid...

7 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Inno, paike, laen ju saadi! kuhu see siis pandi, et ei saanud enam tagasi maksta? vara arestimise oleks ju saanud ka vaidlustada, kui paras ports laenuraha käes! aga ega see kommentaar ju ei sobi avaldamiseks. konkreetsest saadud laenusummast ei räägi keegi!

Anonüümne ütles ...

eelmises kommentaaris ma küsisin, kuhu sai siis reaalne laenuraha. ja nüüd tahaks veel teada, kuidas aitas milvi loit eeli elamistingimusi parandada? see maja on oma kümmekond aastat täpselt samas seisus, kui ei usu, mine ise vaata! mina olen näinud.

Inno ütles ...

Teate, kui mina oleks vanainimene, siis ma kingiks kah oma vara mõnele heategijale, kasvõi Liisile, või koerte varjupaigale, aga mitte ahnetele sugulastele. Ausõna. Siin on küsimus selles, kas vanainimesel on õigus otsustada või mitte. Muud midagi. Pole mõtet Liisi tümitada.

Ja kui laenuraha eest vanainimese elujärg veidi paranes, mis siis sellest halba on? Mh, ahh?

Anonüümne ütles ...

Kolm lugejaküsimust Irjale:

1) Mis seos sul asjaosalistega on? Miks sa nendega kohtusid?

2) Jürgen kirjutab: "Eeli pidi olema majast väljas 7. veebruariks 2008."
Kas sa tead, kus Eeli nüüd elama hakkab?

3) Olgu kuidas on, aga selle Liisi renomee tundub pehmelt öeldes kahtlane. Kas see sinus mingeid kahtlusi ei ärata?

Palun vabandust, et anonüümselt.
Tänan ette.

Irja ütles ...

1. Seost pole miskit, peale selle, et Liis Haavel helistas ja palus abi, kuna ta ei osanud enam kuhugile pöörduda. Miks kohtusin? Sest ma tahan inimesi aidata.
2. Liis ütles, et on nõus Eelile enda juures elamisvõimalust pakkuma.
3. Tunnistan ausalt, alguses suhtusin asjasse skeptiliselt. Prokurörina olin näinud kõiksugu kelme. Tänu sellele oskan muidugi kelmi ära tunda. Liis Haavel ei ole kindlasti kelm. Ta on võib-olla teinud valesid ja pisut liiga julgeid otsuseid ja mõnda inimest põhjuseta usaldanud, aga nii uskumatu kui see ka ei tundu, on tema sooviks siiski vanu inimesi aidata. Nägin seda ise, kui nad Wildes minuga ühes lauas istusid.

Anonüümne ütles ...

Kui asjasse on segatud ka Margus Valdes, siis ei ole sealt enam head nahka oodata.Kui tema kohta natukenegi infot otsida, siis ei leia mitte ühtegi positiivset viidet.. ainult negatiivset. See mees on palju kurja teinud. Valdesel on eluvõimalus oma suured karmavõlad kustutada ja Eelil majas elupäevade lõpuni elada lasta.

Anonüümne ütles ...

Inno, miks sa ei vasta sellele kommentaarile mis on siin algusas:

Inno, paike, laen ju saadi! kuhu see siis pandi, et ei saanud enam tagasi maksta? vara arestimise oleks ju saanud ka vaidlustada, kui paras ports laenuraha käes! aga ega see kommentaar ju ei sobi avaldamiseks. konkreetsest saadud laenusummast ei räägi keegi!