esmaspäev, 31. märts 2008

Meediaohvriabi

Ajakirjandus ei ole alati objektiivne, või õigemini, ta on harva objektiivne, sest kõik, kes loo teevad, ajakirjanik, toimetaja ja keeletoimetaja on subjektid ehk inimesed. Sestap on ajakirjandus ülimalt subjektiivne. Võtame või, mis juhtus Innoga. Ta ei andnud Kirsti Vainkülale intekat, saatis pehmelt öelda perse - Kirsti Vainküla vihastas - tegi inteka Ingrid Tähismaaga - Kirsti Vainküla lugude toimetaja ja mees Urmo Soonvald tituleeris Inno esikaantel ja lugude pealkirjades seksihulluks, kiimakotiks, enesepilastajaks. Meedia hakkas ise kohtumõistjaks, lootis Innost kerge vaevaga üle sõita, aga võta näpust, eks. Meil läks hästi, rahamuret ka ei olnud ükspäev ja me andsime Postimehe ja SLÕhtulehe kohtusse. Meedia loodabki inimesi peedistades sellele, et neil pole a)raha ja b)viitsimist kohtusse pöörduda, aga vahel on, nagu öeldakse, tough luck.

Aga on ka teisi põhjuseid, miks meedia ei ole objektiivne - see on "meediamogulite" Hans H Luige ja Mart Kadastiku sõprus- ja ärisuhted. Kuna Kadastiku sõber on Ansip, siis ta kaitseb igal sammul Reformierakonda. Anna-Maria Galojan oli eriti õnnetus olukorras, sest ühelt poolt ründas teda Ansipi sõber Kadastik (Postimees, SLÕhtuleht) ning teiselt poolt Langi ja Mühlsi sõber Luik (Ekspress). Või võtame Liis Haaveli keissi. Tema vanemad Hannes ja Varje Haavel on Reformierakonna tähtsad ninad, mistap Kadastik kui Ansipi sõber neid ei puutu. Olgu tegu või pedofiiliaga! Nii magus on võimu maitse, näete siis. Luik aga peedistab Liisi seepärast, et tema sõprade Sõõrumaa ja Tootsi (ning võib-olla ka ta enda) kinnisvarahuvid põrkuvad Liisi kinnisvarahuvidega Rohuneemel. Ehk siis Liis Haaveli keisis moodustavad Kadastik ja Luik kena paarisrakendi.

Täitsa võimalik, et Eestis on ainus sõltumatu pabermeediaväljaanne Naisteleht, mis julges kirjutada Andres Lipstoki sclerosis multiplexist. Teistest lehtedest ei järgnenud mingit reaktsiooni, kui välja arvata eilne Ärapanija, mis Eesti Panga presidendi julgelt ette võttis.

Okei, aga tahtsin ütelda seda, et kui te tunnete, et teile on liiga tehtud, siis võtke meiega julgesti ühendust ja me räägime teie loo ära. Teie enda vaatevinklist.

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Pedofiiliast veel n]nda palju,et laulja Jörbergi pedofiiliad ei jõudnud kunagi kohtuni.Tema peale kirjuatati väga palju avaldusi pedofiilia süüdistustega aga asjad uurijast edasi ei jõudnud.
Minu meelest tema oli see kes laulis "Mul mets on sugulasi täis...!Noh, muidugi küllap tal oli politseijuhtkonnas palju sugulsi.Veel laulis ta "ma olen tiigri kutsu ja ei karda kedagi" Kui kriminaalasjad tema kohta mätsiti kinni siis pole jah kedagi karta,väga julge tunne,tiigrikutsu tunne.

Irja ütles ...

See oli ikka steinfeld, mitte jörberg. Jörberg on see mustade lokkidega onu!

Anonüümne ütles ...

Minumeelest on meedia üldse inimesi valesti juhtiv organisatsioon. Isegi filmid, mis tehakse valketavad ja näitavad inimesi lollidena