esmaspäev, 26. mai 2008

Üks põnev tagasiside meeste kohta/ An interesting feedback about men

Saabus selline tagasiside/ Got such feedback:


Kas mehed on sead/ Are men pigs?
Tere päevast/Good afternoon,

Viimasel ajal kuuleb eesti naiste käest sisuliselt seda, kuidas häid mehi on ikka ilgelt vähe ning kuidas eesti meeste kvaliteet olla nii sitt et eesti meest kõlbab parimal juhul nimetada isaseks, mitte õigeks meheks. Küll on nad ilged joomarid, küll igavesed litutajad, küll jällegi suhtepõlgurid, küll käituvad rongaisana, ei taha vastutada jne. Ja ega lootust ei ole et mehed end muudaksid v. midagi üldse paraneks. Seda ma siis sisuliselt loen välja, kui ma loen kasvõi Sven Kivisildniku provotseerivat artiklit Delfis kus ta sisuliselt väidab, mis võiks olla kui naised vägisi sünnitama panna. Ma ei tea kas Kivisildnik viskas kildu sellega, tegi räiget satiiri või ta täitsa tõsiselt mõtles. Aga see polegi tähtis. Paljudel naistel läks aga hädakisa küll lahti ja oh kuidas siis mehi maapõhja kiruti. Et mis me sünnitame kui eesti mehed on nii sitad ja ebausaldusväärsed! Ei kõlba nad närakad kuskile ja sellistele me lapsi ei tee ja kõik!

Kas Eesti meessugu ongi nii hukas kui väidetakse? Ma tean et Irja vist kirjutas et ega need lõunamaa mehed tegelt pole siiski nii ihaldusväärsed ega seksikad nagu paljud pettunud kibestunud eestlannad väidavad et on. Aga tõesti, see eesti meeste vastane hala võib ehk olla liialdus. Ma näen siin absoluutset pessimismi, lootusetust, kibestumust ja pettumust. Samas peab mainima et sa jällegi esindad ise teist äärmust. See mida sa oma blogis koos Irjaga sugereerid on idealism. Sa kinnitad, et jah, ka mina olin kunagi see kohutav eesti y-kromosoomiga õnnetusehunnik, kes jõi, käis litsides; aga siis ma leidsin elu armastuse ja ma sain päästetud! Olgem siiski realistlikud; isegi kui enamus eesti mehi joovadki, litutavadki, pelgavadki suhteid, ongi vastutustundetud; siis kas ikka päästab neid armastus? Tõde tundub minusugusele mõõdukale olevat ilmselt kusagil kahe äärmuse vahepeal. Paljud probleemid on kindlasti psühholoogilist laadi, aga samas imet loota pole kah soovitav, et tegelt peaks kuidagi teravamalt enda sisse vaatama ja probleemidega silmitsi seisma.

Lately all I hear from Estonian women is the endless litany on how Estonian men suck and how decent guys are few and far between. Never ending problems: drinking, promiscuity, fear of commitment, evasion of responsibility and all that jazz. And there's no hope that these males could ever even begin to deserve being called men, as in real men. For example, I read Sven Kivisildnik's poisonous treatise on negative birth/death rate that suggested that women should give birth by force. Couldn't tell if he was joking, making satire or dead serious, Kivisildnik has been a bit of a contrarian anyway. But how legions of pissed off women decried the article as a chauvinist piece of shit and then completely lambasted Estonian manhood: whining that there are little to no worthy men to make babies with.

Is Estonian manhood anywhere near as doomed as it is said? I know Irja probably wrote something about South-European men being nowhere near as sexy or desirable as they're cranked up to be. But really, the anti-men litany could be exaggerated. I see absolute pessimism, loss of hope, bitterness and disillusionment. On the other hand, you represent an entirely another extreme. What you suggest is idealism. You might think you were one of those hopeless males once, replete with drinking and hookers, but then you found the love of your life and you were saved! Let's be realistic though: even if 99,9% of Estonian manhood is a waste with their drinking, whoring, commitment-phobic irresponsible habits, will all the love save them? For a moderate fella like myself the truth seems to be hidden somewhere in between the extremes. A lot of problems that men might have are of psychological nature, but there's no reason to expect a miracle. Solving one's own problem might require deep introspection and facing your own fears and mental blocks.

Ta!

4 kommentaari:

Krai ütles ...

imagine a nation full of wild lustful maidens all wanting to procreate for the "master race", that would turn any man into a drunken infidel. it's the return of the matriarch, don't you see? after a millennium of patriarchal control the times are swinging the other way. where else can such a shift take root but in the lost pagan lands of põhja baltica. of course when women have it all they can only find fault in their counterpart. don't fall prey to the mirror of moral decay. embrace the tribal, reject the christian secular. Rome is still burning in the loins of the children of the land. your only shame is to deny the will to reclaim this power.

Edmund ütles ...

A äkki ongi naiste viha eesti meeste vastu lihtsalt järjekordne ilming sellest vaenamisest, mida Irja on täheldanud naiste puhul heteromeeste vastu? Mine ja võta kinni, ehk on need eesti mehed natuke allutamatud naiste tahtele. Või on kõik see mühaklikkus millest räägitakse reaktsioon naiste allutamispüüetele?

Irja ütles ...

Sugupoolte sõja juured võivad olla ses, et naisi kasvatavad peaasjaliklt emad, kes siis oma kurbadele kogemustele toetudes üritavad oma tütreid veenda ses, et kõik mehed on sead. Minu ema üritas mind igatahes ses veenda, aga kuna ma olin isa laps, siis ma lihtsalt naersin selle jutu peale. Paljud naised on aga oma emadega väga lähedased olnud ning nad on oma emade tõekspidamised omaks võtnud, Et mees on vaenlane, keda tuleb üle kavaldada ning kui võimalik, siis alistada. See on see Eeva ja õuna keiss, et naine on ahvatleja, kes meelitab mehe lõksu.

Probleemid tekivad siis, kui suhtesse sisenetakse ebaausate kavatsustega. Kui pole mitte armastust, vaid omamisiha, ning see on nii enamike suhete puhul. Omamisiha ehk kirge peetakse armastuseks, aga kirg kulub kuudega. Siis oleks tarvis lahku minna, aga inimsesed jäävad kokku, kiristavad hambaid ning leiutavad iga päev uusi mooduseid, kuidas teineteisel võimalikult piinaval moel hinge seest närida. See on enamike abielude sisu, olen näinud, tean. Mehed on mühakad mitte seepärast, et nad on mehed, vaid seepärast, et nad ei armasta oma naisi. Needsamad mehed hoiaks õigeid naisi nagu lilleõisi.

Sobimatu suhe toob meis, ma arvan, välja halvima, sobiv suhe aga parima, mis meis on.

Edmund ütles ...

Irja, sa võiks tegelt lähiajal kirjutada ühe suure blogisissekande sellesamuse võimutsevate meestevaenulike naiste probleemi kohta! Et siis kõik mis sa seni kommentaarides antud teemal oled lausunud üheks suureks postituseks koondada ja midagi suisa juurde lisada. Ja tee inglise keeles! Ai seda tahaks näha kuidas üle maailma nii mõnigi naine selle peale leili läheb, irw. Ma juba kujutan ette kuidas enamik "mehed-on-sead" pseudo-feministlikke ideolooge ei suudaks seda brutaalset ausat väljaütlemist seedida, muhahahaha! Eriti kui rünnak tuleb naiselt kui insiderilt endalt. :)