teisipäev, 20. mai 2008

Meie business-sotsid - Estonian socialists flying business-class


Marianne Mikko, kujutis Europarlamendi veebist.


Andres Tarand, kujutis Europarlamendi veebist.


Indrek Saar, kujutis Riigikogu veebist.

Oleme siis nüüd Belgradis ja tore on. Hotelli nimi on Mr President. Homosid veel näinud ei ole, küll oli meil põnev jälgida Estonian Air'i lendu Frankfurti, kus selgus nii mitugi põnevat üksikasja. Alustuseks puhkasime jalga lennujaama business-luuntsis ning nägime seal ka riigikoguliiget Indrek Saart, kes tundis end seal väga mõnusasti, nagu peremees.

Frankfurdi lennukile minnes silmasime heledas ülikonnas Ain Seppikut, kes ajas juttu kahe sharmantse daamiga. Lendu ootas ka mitmeid reformierakondlasi, kes põrnitsesid meid väga vaenulikult. Kui pilgud võiks tappa, heh :). Aga nüüd: kes meie poliitikutest lendab äri- ja kes turistiklassis? Põnev, eks?

Ain Seppik koos oma daamidega suundus otsejoones äriklassi, täpselt nagu tookord, kui silmasime teda lennul Brüsselist Tallinnasse, kus ta kudrutas Maret Maripuuga. Tumedas ülikonnas Jaanus Rahumägi lendas samuti äriklassis, kuid siinkohal tähelepanu! Meie Brüsseli eurosaadik ning reformlane Toomas Savi tuli oma portfellikesega vaguralt turistiklassi ning ehmatas end näost valgeks, kui arvas hetkeks, et peab Inno kõrval istuma. Õnneks oli õige koht siiski rida meist tagapool. Lendasime samuti turistikas, nagu Euroopa-reisidel ikka, aga istmereas, mis asus äriklassi vahetus ligiduses. Tõeline kiitus Toomas Savile, kes ei pea end sugugi nii tähtsaks nagu sotsist riigikoguliige Indrek Saar, kes istus tähtsalt äriklassis. Pagan, hakka veel reformlastesse hästi suhtuma. Samas, seni kuni te ei ole Tartu lolli linnapead Urmas Kruuset, kes meil Tartusse kohviku rajamist takistab, välja vahetanud, ei saa ma oma suhtumist muuta, nii et arvestage sellega. Urmas Kruuse välja või sõda jätkub.

Aga nüüd tõeline uudispomm! Vahetult enne lennuki õhkutõusmist hiilisid äriklassi ka me sotsidest eurosaadikud Andres Tarand ja Marianne Mikko ning poetasid end samuti äriklassi istmetele. Ja kui lennuk Frankfurti jõudis, siis nad tormasid esimestena lennukist välja ning buss viis nad enne teiste lennukist väljatulekut ära. Me eurosotsid niisiis häbenevad, et reisivad kui miskid saksad äriklassis. Oi-oi-oi, rahva ees küll võitlevad vaeste tööliste õiguste eest, aga salaja reisivad kui snoobid. Marianne, Indrek ja Andres, te olete vales parteis! Ja Ivari Padar veel räägib maksude tõstmisest. Kas selleks, et sotsid saaks äriklassis edasi sõita, samas kui kõik teised peavad püksirihma pingutama??? Häbi-häbi ning ses valguses on tõeline kangelane Toomas Savi, kes nagu meiegi suutis 2,5tunnise õhulennu turistiklassis vastu pidada.

Siin on, mille pärast kõhtu kratsida; kas pole, Ivari?

Ja veel, Inno just tshekkas välja, et esmaspäevane lennuk Brüsselisse läheb kell pool seitse hommikul. Küllap on nii, et Marianne ja Andres ei taha lihtsalt nii vara tõusta või on lugu sedasi, et nad ei taha teistele, tavalistele ametnikele näidata, et lendavad kui saksad äriklassis ning sestap on väga kaval lennata Frankfurdi kaudu, kus keegi ei näe. Igaljuhul: olukorras, kus kogu riik otsib võimalusi kokkuhoiuks, on äärmiselt näotu, et meie sotsid lendavad priiskavalt äriklassis ning teevad seda veel salaja!

Võrdluseks: kui lendasime Ameerikasse, siis panime tähele, et Soome parlamendillige ning väliskaubanduse minister Paavo Väyrynen lendas turistiklassis ning NB! lend Ameerika Ühendriikidesse kestab mitte kaks ja pool, vaid kaheksa tundi.

LONG STORY CUT SHORT: as it turns out, estonian socialist members of European Parliament, Marianne Mikko and Andres Tarand fly proudly in business class. But they are ashamed of it and try to hide it. When me and Inno boarded a flight from Tallinn to Frankfurt yesterday, we saw our socialist euro-MPs Marianne Mikko and Andres Tarand sneaking to the business class just before the plane took off. And when the plane landed in Frankfurt, they were the first to storm out of the plane and to the bus that took them away before anyone could see them. These are the people who say in Estonia that people must save and not waste money because we are facing some tough times of economic recession. And the leader of Estonian Socialist Party, Ivari Padar has been saying lately that we need to increase taxes. So that our socialists could carry on flying business, i presume?

On the other hand, as a comparison, another member of European Parliament, Toomas Savi who belongs to the right-liberal Reform Party flew in economy class. The flight lasted for two ad a half hours and flying it in business can be considered sheer vanity and also an unnecessary waste, especially as the money they are wasting comes from the pocket of an european taxpayer.

Another comparison, when we flew from New York to Helsinki a week ago, we noticed that Finland's minister for foreign trade, former member of European Parliament Paavo Väyrynen flew in economy class and let me point out that a flight from New York to Helsinki lasts for eight hours, a lot longer than a flight from Tallinn to Frankfurt.

I wonder what's the story with other european socialists? I mean, are all socialists such hypocrites like Marianne Mikko and Andres Tarand? Full of talks of the rights of poor and hard work but deep inside elitist and snobbish?

14 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

kardina ees on eesti õhul 2 klassi: paindlik turistiklass ning äriklass. Seega kõik, kes istuvad kardina ees ei ole automaatselt äriklassis :)

Irja ütles ...

Nemad olid seal kõige ees, nii et kindasti mitte paindlikus.

Anonüümne ütles ...

Kullakesed, miljon muud asjaolu võib ju ka olla. Mina lendan ka tihti hommikusega Brüsselisse, sotse on seal ikka pea alati. Võib olla, et mindi kuskile konverentsile või muudel asjaoludel lennati ärikas?? Te ju ei tea kõiki asjaolusid onju. Ärge siis kohe lahmige :)
Kuulge mis mõttes te "homosid" pole veel näinud??? Et vaatate, kas roosa kolmnurk on hõlma all v? Et homo on mingi silmatorkavate tunnustega eriliik? :))) Ma ka pole näinud :D

Nautige Belgradi! Ja ärge liialt homod välja nähke muidu juhtub see http://www.youtube.com/watch?v=qE0M9lo6ZBk

Aga nautige, tõesti. Serbia pidavat väga kaunis olema :) Jagage siis ikka muljeid ka.

Inno ütles ...

Mnjah, mis on veel tähelepanuväärne, et erinevalt näiteks Seppikust ja Savist, isegi Rahumägist, varjasid Tarand, Mikko ja Saar end viimase hetkeni äriklassi ootesaalis, ja vupsasid viimasel hetkel lennukile, ja kõige esimesena välja, eribussi, mis äriklassi reisijad kõigepealt lennukilt lennujaama sõidutas. Ma saan aru, et äriklassis on mõnus, aga miks seda siis nõnda kiivalt teiste eest varjata?! Võiks ju uhkust tunda, et on suudetud endale säärane privileeg välja võidelda. Sotsid on ju alati olnud esirinnas, kõiges, rind kummis, särginööbid ees lõhti rebitud. Umbes nagu Lenin ja tema kompanjonid revolutsiooni ajal. Nüüd, saan aru on aeg võidelda välja äriklass kõigile, ja kõige ees on ikka sotside liidrid. Ja järgmisena algab tormijooks Eesti Panga hoidlatesse. Ning siis saabub kommunism, sotside suur unistus. Maapealne paradiis, kõigil raha taskud täis ja kõik sõidavad äriklassis, kasvõi kuu peale. Eksole.

fallenangel ütles ...

Tarand ja Mikko kohe kindlasti ei lennanud äriklassi piletiga!Neil on Sas EBG kuldkaart,mistõttu neid ilmselt upgradeti äriklassi kohtadele lennukis!Pilet oli 100% turist!Alati on olnud!

fallenangel ütles ...

lisaks veel,et seesama EBG kaart annab neile õiguse ootesaalile ka!:)

margo ütles ...

Oot nüüd ma nagu ei saa aru. Teie, kui suured õiguse ja õigluse eest võitlejad müüte oma vaateid mingisuguse kohviku ehitamise loa eest. Et kui luba antakse, siis olete sõbrad ja kui mitte siis peate sõda edasi. Ja tunnistate seda vel avalikult? Mitte midagi ei saa enam aru.

Irja ütles ...

See oli selline ilukirjanduslik väljend. Kes aru saama pidid, küllap aru said. Või ei saanud ja halvem neile.

Aga äriklassis ja äriklassipiletiga lendasid meie armsad Marianne ja Andres küll. Kui tegu oleks olnud appgreidiga, siis miks lendas härra Toomas Savi turistis? Miks siis teda, samuti sagedast lendajat ei appgreiditud?? Ta on siuke nässakam lendaja vä? Ei usu, sorri avan. Haledad valed sotse ei päästa.

Anonüümne ütles ...

Panen lingi ühele nõretavale arvamusloole: http://www.harjuekspress.ee/index.php?id=38&tx_ttnews[tt_news]=2208&tx_ttnews[backPid]=16&cHash=e8537bcf9f

Iseenesest on säästev areng ja mõistlik tarbimine võtmetähtsusega asjad. Ainult et...seda kirjutab mees, kes ehitab parajasti endale luksusliku eluaset kohta, kust toompeale tööle sõites (arvatavasti mitte smardi või liinibussiga) tuleb läbida päevas ca 150 kilti. Lisaks veel meeletud küttekulud talvel ja jahutus talvel. Nii põnev, kuidas jällegi üks vennike palub käituda oma sõnade, mitte tegude järgi:)

Anonüümne ütles ...

creizi tantsutibidel olid laval jällegi pussy'd paljastatud, irwe :P

Anonüümne ütles ...

a miks teie enam äriklassis ei lenda nagu vanasti?

Inno ütles ...

Oleme kirjutanud, et Estonian Airi äriklass on mõttetu priiskamine/We have written that Estonian Air business class is not worth its price.

Irja ütles ...

Alla neljatunnise lennu lendame ikka turistis.

Anonüümne ütles ...

asja tuleb tunda. Kui lennati Frankfurti, siis läksid sotsid ja Savi ilmselt spetsiaalbussiga edasi Strasbourgi, sest täiskogu istungid on ikka seal.
See tähendab, et maksid ise. See tähendab, et mitte mingil juhul äriklassi hinda. Sest muidu ei saa ju europarlamendi makstava ja tegeliku hinna vahet tasku panna.

Ajage vastu palju tahate, aga ilmselt lendas äriklassis ikkagi vaid Indrek Saar. Ja Rahumägi. Sest nede piletid maksab maksumaksja otse kinni.