reede, 20. juuni 2008

Hans Luik: vabandan ja ei vabanda ka


Väljavõte Delfi veebist.

Saa sa siis nüüd sest Luigest aru. Justkui vabandab preili Tauki ees Ekspressis avaldatud info pärast (“Mul on piinlik, et meie ajaleht on põhjustanud kannatusi. Ei mõista muud lubada, kui et Ekspress teeb tulevikus täpset vahet vaimukuse ja mõnitamise vahel.”), aga siis ütleb, et sellist infot peaks ikkagi avaldama ("Veel arvan, et nn. Reiljani-Annuse maadevahetusetehingute õiglaseks hindamiseks peab Eesti Vabariigi kodanikele kättesaadav olema ärimeeste, nende vahendajate ja teatud kalduvustega EV poliitikute omavahelise suhtlemise tekst. Arvestades rahva arvel tehtud äritehingute küünilisust võiks nende vestluste avalikustamine puhastada ühiskonna eetilist õhustikku").

Nii et mis see siis nüüd on? Pugemine preili Tauki ja tema lähedaste (loe: Juhan "muvvame läbi" Partsi) ees. Eksole ju Luik suur Bes Publica, nüüdse IRLi toetaja, tõsi, vargsi, eksole. Ja kus sa ikka omadele nüüd selja pöörad?!

Aga kui Ekspress avaldas samasuguse paskvilli Liis Haaveli ja tema mehe kohta, ning Haaveli lähedaste kohta, siis sellele küll mingit vabandust ei järgenud. Suured tuusad tõllas, väiksed võllas, eks nii, herr Luik. Ja nii see eluke on, nagu Onu Remuse juttudes, et: üks võtab raha, teine annab naha, omanik saab märgi sappa, sootuks süütu kannatab.

5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Ekspressi artiklist

Kolmas ministriprouaga seotud episood on veelgi piinlikum. Sedakorda mitte eraeluliselt, vaid lausa riiklikul tasemel, sest näitab, et Riigiprokuratuurist lekkisid välja uurimisandmed. Päev enne tahapanemise juttu hoiatas Tauk õhtupoolikul peetud kõnes Pärna, et vastaspool on jälgimise alla võetud. “Sellepärast, et noh, riigiprokuratuuri väga kõrgel tasandil on nagu, ütleme, saba talle taha pandud,” teatas ta.

Vot siin on põhirõhk. Mis sa Hans ikka Daisy "Da Easy" Taukile ja Juhanile poed? Loomulikult peab ajakirjandus sellised asjad avaldama.

Mis toimus järgmine päev, pärast seda, kui ärimeestele on teatatud, et riigiprokuratuur on vastaspoole jälgimise alla võtnud (saba taha pannud)? Ei pea olema eriline geenius oletamaks, et siis kuulatakse ka sind pealt. JA SIIS, oletades, et ka neid endid kuulatakse pealt, hakati ajama lõõpimisjuttu Taukile taha panemisest ja, pange tähele(!), sabast:

Selge: “... jah, saba peale käima.”

Ekspressil pole midagi vabandada. Mida peab vabandama? Et Ekspress paljastas uurimisorganite lekkimise, ning kuidas asjaga seotud ettevõtjad selle üle irvitavad?

Tundub loogiline?

Inno ütles ...

Et siis Ekspress ei avaldanud kogu tõde, vaid rebis kontekstist välja katkendeid?! Või saadeti Ekspressile "ümbrik" pooliku infoga?!

Anonüümne ütles ...

inno,
saa sellest "muvvamest" üle.
mage..

Inno ütles ...

Ei saa.

Irja ütles ...

Aga kas keegi ikkagi teab midagi Daisy ja Makim "Maksimka" Greinomani suhtest?