esmaspäev, 16. juuni 2008

Tartu linnaametnikud otsivad tööd


Väljavõte Postimehe veebist.

Tundub, et Tartus (selles Lõuna-Eesti väikelinnas, sest tõdegem, see on Jõgeva-suurune linn, kui ülikoolid välja arvata) on liiga palju ametnikke palgal ja neil liiga vähe tööd, sest kuidas muidu põhjendada asjaolu, et kotitakse isegi remondi tegijaid. Kõigepealt hakati turja Irjale, kes oma kodus remonti tegi, ähvardati 18 000 kroonise trahviga. Ja nüüd on leitud uus ohver, ilmselt on neid veel. Ja see uus ohver on koguni Supilinna seltsi esimees, kes üritab, nagu paljud tartlased, sitast saia teha. Ja see, ma toonitan, on sellise Jõgeva-taolise linna jaoks suur asi. Aga ei, ei lasta sedagi. Kohe on mingid kurjamid kallal. Ja noja, suri ehitusel mees. Kas siis majaomanik saab kõigil sabas käia? Kas mina olen süüdi, kui kutsun omale kiirabi, ja selle juht end minu koju sõidul surnuks sõidab?! Pealegi ongi ehitus ohtlik ala, nagu liiklus, seal võib kõike juhtuda. Sellepärast ongi ehitusmeeste palgad kõrged. Ja ka autojuhtide omad.

Ma muidugi välistaks siin võimaluse, et Tartul on loll linnapea. Ilmselt on tegu siiski sellega, et hea ja tark linnapea ei tule ametnike karjatamisega piisavalt hästi toime.

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

no ei saa ju nii rumal olla, Innokene!
Kui kuskil midagi ehitatakse, siis peab järgima seadusi ja töökaitse eeskirju. Kui sa ronid ise oma maja fassaadile ja alla kukud, siis on see sinu enda asi. Kui sa palkad kellegi , ei kontrolli, kas ta on pädev seda tööd tegema ja midagi juhtub, oled sa selles süüdi.
Pole sugugi nii, et ehitajal on väheväärtuslik elu.
Ja ehitusseadus nagu kõik seadused kehtivad kõigile , ka sinu armastatud Irjale

Inno ütles ...

Ehitus on üks asi, remont teine, seda ütleb isegi seadus. Kuigi ka see seadus on loll, mis ei luba eesti mehel endale enam maja ehitada.

Ja mis palkamisse puutub, siis palkan ESSi (uuema nimega Falck, veel uuema nimega G4S) oma maja valvama, turvamees saab pätti kinni püüdes minu maja ees surma, mina vastutan?! Kui mees on ehitusmees ja pakub oma teenust, siis eeldan, et ta on pädev. Kuramus, iga mees ei saa püsti panna mingit Kapot, et kõiki jumala korstnapühkijaid, krohvijaid ja juhtmepaigaldajaid, ning nende tausta uurida. Ma saan aru, et kuskil linnavalitsuses garanteeritud riigipajuki eest igavlevale amtnikule on see ok, teiste järel nuuskida (kasutades tööandja ammendamatuid ressursse) aga mitte sellele, näiteks, kes on võtnud nõuks ühe maja korda teha.

Anonüümne ütles ...

Kõikide ehitajate , korstnapühkijate, torumeeeste, vaveteenuste pakkujate jne andmed, kellel on tegutsemisluba on internetist kätte saadavad.
On täiesti normaalne, et enne kui lased kellegi oma maja või korteri kallale uurid tema pädevust. Kui tal selline luba on, siis vastutab ta ise oma tegevuse eest. Korstnapühkijat ja elektrikut ilma paberita pole üldse mõtet kasutada, kui maja põlema läheb, ei maksa kindlustus ka midagi.

Ka ajakirjanikku ei võta keegi tööle kui ei tehta taustauuringut.