laupäev, 23. august 2008

Kas Eesti võetakse naiste abil? Viies kolonn aktiviseerunud? Või ühineb Tallinn Peterburiga?


Väljavõte Postimehe veebist.

Kas te kujutate ette, et ühe Eesti juhtiva erakonna liige, mõne praeguse Riigikogu liikme abikaasa ja Tallinna volikogu liige läheb järsku tööle Venemaale Putini administratsiooni teenistusse?! No, ok, sarnaseid ootamatuid käike on teinud Saksa endine valitsusjuht Gerhard Schröder ja tema Soome ametivend Paavo Lipponen. Aga ikkagi. Niimoodi otse, ühe riigi võimuaparaadist supsti teise riigi omasse. Võttes kaasa info ja saladused. Pealegi veel, khmmm, vaenuliku riigi omasse. See oleks riigireetmine. Või mis?!

Aga nii on just juhtunud! Oksana Laasi, kellest me oleme varem oma blogis kirjutanud seoses tiivaripsutustega Jaan Tootsiga (mis juhtus, muide, Peterburis!), Keskerakonna liige, kavatseb panna maha oma ameti Tallinna volikogu liikmena, jätta maha oma Riigikogu liikmest abikaasa Lauri Laasi, ning minna tööle Peterburi linnavalitsuse (selle Putini pesa!!!) teenistusse, osakonnajuhi asetäitjaks!!!

Mis muudab asja pikantseks, on asjaolu, et vastavasse ametisse Peterburi administratsioonis, kuhu Oksana Laasi läheb, said kandideerida vaid Vene Föderatsiooni kodanikud, kes omavad Venemaal alalist elamisluba:


Väljavõte Peterburi linna kodukalt.

Näib, et Oksanal pole nende paberite saamisega probleeme. Ja võib vaid ette kujutada, kui palju on selliseid Oksana-suguseid naisi Eestis. Oleme kirjutanud näiteks endise kaitseministri, praeguse Riigikogu liikme, samuti juhtiva erakonna Reformierakonna saadiku ja ühe võtmefiguuri Jürgen Ligi armukesest Katja Ljubobratetsist. Kas ka tema on ühel päeval Putini palgal, kui kutsutakse? Kus siis aitab võtta Ligil, ja koos sellega tervel Eestil munad nö pihku. Kindlasti on selliseid naisi veel. Siin oleks Eesti suurel ajakirjanikel materjali, mida uurida. Selle asemel, et pressiteateid ümber trükkida ja tähtsate tegelastega ninnu-nännu stiilis intervjuusid teha. Eesti ajakirjanikud ei valda inffi, see puudus on krooniline, ja sellest on väga kahju.

Laaside abielu karile jooksmise tagamaad on põnevad. Kas see on tõesti ainult armastus? Või Venemaa streegiline huvi? Nn viienda kolonni ärakasutamine? Tõmmata Savisaarele vesi peale? Keskerakonda šantažeerida? Suur skandaal paistmas ju?! Ja mis saab edasi?! Kas nüüd talitab samamoodi Jürgen Ligi armuke, Riigikogu Refeormierakonna fraktsiooni nõunik Katja Ljubobratets?! Kas Venemaa hõivab Eesti, khmm..., naiste kaudu?! Teades ja tundes eesti meeste nõrkust vene naiste suhtes. Naiste abil on ennegi riike kukutatud.

Ja miks pole seda teemat üles tõstnud ajakirjandus, kas see on kah Venemaa palgal?! Kiidetakse takka provokaatoritele, ülistatakse provokatsioone, õhutatakse natsionalismi, mille abil on Venemaal võimalik teha eestlased maailma avalikkuse silmis lolliks ja korrata selliseid käike nagu Gruusias. Ja tümitatakse ebaproportsionaalselt palju Savisaart, samas kui näiteks peaminister Ansipi ja president Ilvese ümber hõljuks nagu mingi ebajumalik puutumatuse oreool. Samas, kui Savisaar ise tünga saab, nagu praegu juhtus, siis ollakse imelikul kombel vait. Kas oleks selline vaikus siis, kui keegi, ütleme, oleks reetnud Reformierakonna. Kõik nägid, mis juhtus Anna-Maria Galojaniga. Meedia lõi ta sõna otseses mõttes risti mingite väidetavate Armani-ostude põhjal. Samas Oksana, kes on reetnud oma riigi, jalutab rõõmsalt ringi. Mis siis nüüd lahti?! Tundub, et avalikku arvamust, ja seda, mis lehtedes kirjutatakse, kontrollitakse kusagilt mujalt, igatahes mitte Eestist. Ja kõike ei saa lõppeks ka puuduliku ajakirjanduskoolituse kaela ajada.

Niisiis on tagamaad päris sügavad ja huvitavad nii Eesti avalikkuse kui uuriva ajakirjanduse jaoks. Kui üks pealinna volikogu liige, Riigikogu liikme abikaasa, pakib äkitselt kotid ja kolib Peterburi administratsiooni? Võib mõista, et Sokolov on teda sinna kutsunud oma silmarõõmu rolli täitma, kuid septembrist ta on Oksana ka Peterburi linnavalitsuse investeeringute ja strateegiliste projektide osakonna juhi Maksim Sokolovi asetäitja.

Sokolov on selline mees:

Väljavõte Peterburi linnavalaitsuse veebist.

Lisaks veel taustinfot Sokolovi kohta:

Väljavõte Peterburi transpordiportaalist.


Väljavõte Peterburi riigiasutuste telefoniraamatust.


Väljavõte Vene juriidika veebist.


Intervjuu Sokoloviga, väljavõte Tehnoprogress.ru veebist.


Veel üks intervjuu Sokoloviga, väljavõte bn.ru veebist.

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

1.Nüüd nähku vaid und turistidest,viigu turistid gruusiasse-mingi skiso diktaatori unistus-5 miljonit turisti aastas.
2.neil käib seal räige investorite ärastamine.
3.kesikuplika läheb terrorismi kursustele.
peterburiga seoses meenuvad alati ühed ja samad lood.
a.1992 aasta sügis kus erastati eesti politsei organisatsioon peterburi maffiale,laar keelas sellest kirjutada lehtedes.
b.Mil kaitseliidu laod elimineeriti peterburi madruste poolt.
c.FBI ohvitseri raport meelis lao vestlusest peterburi maffiaga.
d.eesti pangas raha pesu,krooni tagatiseks vene must raha,eesti ärimeeste raha venemaa külmutatud arvetel-süüdlaseks eesti pank
e.riigikogu juures oli komisjon mis spetsiaalselt esindas peterburi linna.
f.kaubandus tööstuskoda ja peterburg.
g.mingi seli või kesse seal peterburi pangas nüüd ametis.
h.tolliülema Urmas Järgi sõber peterburi maffa liige
i.peeter esimene kui super pederast,tatarlaste alistamise ajast.
j.peterburi all-linn viiburi maailma suurim piraatarkvara turg
Midagi head ka.
Nõuka ajal sai seda linna külastatud ja siis seal olid jaamades need pildistamise putkad,tallinnas veel polnud.
Võtsime emmega järjekorda,meie taga seisid eestlased ja need ei teadnud,et meiegi oleme eestlased,ja nood omavahel avaldasid arvamust minu ema kohta ja ütlesid"ega see paks vene mutt ei mahu sina putkasse" ema keeras otsa ringi ja rahustas neid "no küll ma mahun" neil silmad ja suud üllatust täis.

Anonüümne ütles ...

Ega see esimene selline juhtum ei ole. Savisaare valitsuses oli rahvastikuministriks Artur Kuznetsov. Õigusjärgne Eesti kodanik, pärit Petserimaalt. Korraga aga lahkus ta millegipärast valitsusest. Vahepeal aga olid 1991. aasta augusti tähelepanuväärsed sündmused. Ja üllatus küll, Venemaa tahtis määrata oma saadikuks Eestis seda sama Artur Kuznetsovi! Teda keelduti vastu võtmast. Mõned aastad tagasi töötas Artur Kuznetsov president Putini eriesindajana Kaliningradi oblastis.

Anonüümne ütles ...

Kuidas seda seletada?
Смольный: Мы не нанимали на работу эстонского депутата
В Агентстве городского маркетинга, созданном в "Городском туристско-информационном центре", никогда не работала и не работает Оксана Лааси, депутат Таллинского городского собрания
http://regnum.ru/news/1046069.html

Inno ütles ...

Ma vaatasin ka seda uudist. Tundub, et SLÕhtuleht ei küsinud Laasi tuleviku kohta, või siis aetakse sealtpoolt mingit demagoogilist juttu: keegi pole väitnud, et Oksana Laasi töötas või töötab Peterburi linnavalitsuse heaks, küsimus on tulevikust, kas ta hakkab seal tööle.