esmaspäev, 25. august 2008

Miks sellest ei räägita, et hiinlased massiliselt suitsetavad?


Väljavõte Ekspressi veebist.

Viimases Ekspressis tegi ajakirjanik Raul Ranne intervjuu ühe Hiinas elava eestlasega, kes rääkis muu hulgas, et hiinlased muudkui rögistavad tatti ja sülitavad ja et see tuleb saastatud õhust.

Kamoon, see on nagu tule eile meile jutt. Kui mina paar aastat tagasi Hiinas käisin, muuhulgas Pekingis, siis see, mis seal silma torkas ja rögistama pani, oli mitte mingi abstraktne saastatus, vaid see, et hiinlased kole palju suitsetavad. Nagu korstnad. Tänaval, hotelli fuajeedes, kohvikutes ja restoranides. Isegi massaažisalongis oli masseerijal, kes oli naine, suits hambus. Ja minu enda tähelepanekute põhjal tuli suurem osa sellest tossust just suitsust. Hiinas suitsetab enamik mehi ja suur osa naistest. Pigem on kaduvväike osa neid, kes ei suitseta. Ja suitsetatakse sõna otseses mõttes igal pool: poes, bussis, büroodes. See olevat vana komme. Mao Zedong, sarnaselt Staliniga, oli kõva suitsumees, ja suitsetas põhiliselt Kuuba sigareid, Cohiba Esplendidos, või mis see nende lemmikmark oligi. Ja nagu edastab ka BBC:


olevat suitsetamine seotud sellega, et Mao, see kultuurirevolutsiooni isa, näitas eeskuju, ning lubanud hiina rahvale revolutsiooni käigus kolme asja: toitu, peavarju ning suitsu. Ja nüüd hiinlased tossavad nagu korstnad. Kusjuures suur osa neist on ahelsuitsetajad. Ja suitsud on igal pool vabalt saadaval.

Mingi mõnu peab ju rahval olema, eksole. Nii nagu endises NLiidus, kus suits ja viin olid kogu aeg saada. Ja niipea kui Läänes paljuarmastatud Gorby kehtestas kuiva seaduse, kui viina enam saada ei olnud, niipea oli selle liidu ja impeeriumiga jokk. Mäletate, esimene asi, mis ka vastiseseisvunud Eesti riigis müügile tuli, oli 96% proof Royal piiritus. Maksis miski 11 krooni liiter. Hea Mehukattiga tinistada. See oli VABADUS!

7 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Sama kehtib Ungari kohta. Suitsevad kui korstanad - mehed, naised, kõik. Tundub ka, et seda EL-i suitsukeeldu siseruumide kohta ei peeta millekski. Suur rahvusvaheline muusikafestival Budapestis, kus paljud kontserdid siseruumides - igal teisel koni kontsantselt hambus. Erilist leevendust ei pakkund ka avatud uksed ja töötavad õhuventilaatorid. Eriti kaua ei suutnud neid esinemisi jälgida, kuna silmad hakkasid valutama.

Anonüümne ütles ...

Olge nüüd mõnusad,hiinas mehed jah suitsetavad aga naised mitte.Üksikud naised jah panevad pläru ette aga ega neist lugu peeta.Tüüpiline keskmine Hiinlanna on ikke mittesuitsetav ja korralike kommetega,alkoholi ei tarvita ealeski,suitsust rääkimata.Külalistele pakutakse tuhatoosi meestele aga naistele mitte kunagi.
Joomise koha pealt on selline lugu,et hiinlased tarvitavad väga vähe alkoholi.Nood kes pruugivad alkoholi jäävad täis juba peale kolmandat õllet,nad ei kannata alkot mitte üldsegi.

Anonüümne ütles ...

Inno kuule,õpi enne tundma hiina kultuuri ja alles siis tule neid maha tegema.
See,et te prostitutsiooni promosite võib teile andeks anda,sama lugu pederastiaga.
Aga kui tulete maha tegema hiina kultuuri siis teete ennast narriks ja kaotate igasuguse austuse.

Inno ütles ...

Naised suitsetavad salaja, avalikkuse eest varjus.
Kust võib välja lugeda, et teen maha Hiina kultuuri? Ja sellest Hiina vanast nn kultuurist on alles vaid ilus mälestus. Mao hävitas selle lihtsalt ära. Vast Taiwanil on midagi alles, ma ei tea, pole seal käinud.

Anonüümne ütles ...

Innole.
1.Ega sa vast jah ei tahtnud maha teha hiina kultuuri,tegin sääsest elevandi,kogemata.
2.Tõsi ta on ka,et need kommunismi ajal sündinud ja elanud hiinlased enamus ei tea paljutki hiina vana kultuurist või nende peakolud on täis topitud muud jamaga.
3.Minu arust hiina vana kultuur
seisneb nendes Tai-chi-des,Chi-q-ngides,Feng shuis ja hiinlaste toitumise eripärades ja suhtumisest tervisesse-nemad ei tegele tule kustutamisega,iga päev söövad pambust ja vitamiine.
Feng Shui õpetuse järgi on ehitatud Hong Kongi linn.Linnupesa staadioni ja veekuubiku asetus teineteise suhtes on kooskõlas Feng shui õpetusega.Sellest olümpia shõust võis palju välja lugeda hiina vanast kultuurist.
No kõik need muusika palad ja nendes olev meloodia mis on harmooniline.Kogu olümpia shõu oli harmooniline,ei ole järskeid starte ega järskeid lõppe.
4.Ei tea kui palju jõudis hävitada Mao vanat hiina kulturi aga praegune valitsus hävitab massiliselt Falun Kungi liikmeid.
Falun kungis on kasutusele võetud või on see tervisevõimlemise trend rajatud hiina vanale baasile Chi-Qong-ile.Sellest Chi-Qongist kasvasid välja wu-shud,tai-chid ja kõik muud tervise võimlemised ja võitluskunstid.
Mis ma siis nüüd öelda tahan.
Tahan öelda seda,et nagu kommunism hävitas meil relgiooni,saatis preestrid siberisse jne.
teeb seda praegu hiina valitsus mis hävitab Falun Kungi- mis on meile sama nagu kristlus või mõni muu fundamentaalne tõde.
Illuminaadid ahju!

Anonüümne ütles ...

Täna leidsin pärli,Dublinis koolis stendi peal on üleval sedelike kus näidatakse kuis leida otsingu google abil Falun Gongi kohta toimuvat ja mida nende liikmete kalla pannakse toime!!!See on ju totaalselt erinev meedias kajastatava suhtes!!! Iirimaal on kodanike ühiskond täiesti olemas ja see areneb!!
Selle Lisboni kohta kirjutatakse,et
iirlased ei näe põhjust alluda poliitikute provokatsioonidele kus poliitikud nimetavad referendumi hääletuse tulemusi poliitiliseks kriisiks.Iirimaa kodanike ühiskond ei näe põhjust uue referendumi läbiviimiseks,nemad on juba oma sõna öelnud ja hüpiknukud peavad sellega arvestama-iirlased olgu kuitahes rumalad ja harimatud,nood ei ole nii lambad nagu muud rahvused üle maailma-iirlased on nagu herilase pesa,heas mõttes.
Te maakad kes olete pärit tartust või pärnust või muudest küladest võtke eeskuju iirlastest,kuradima jobud olete küll,kuradima pederastid olete oma vaikkimise pärast ja vastikud lambad olete,kasvagu kaktus teile persse.
Maakad s.o. tartlased,pärnakad,saarlased,
mulgid,võrukad ja muudest küladest pärit-ahju!
Eestlased on aina olnud kahe perssega,üks perse tibla jaoks ja teine sakslase jaoks.Eestlased on pederastid.
Mina ei ole eestlane ega tibla,olen lumeinimene kes pärit kuu pealt,kelle kohuseks on päästa jobu rahvas Eestlased
väljasuremisest.
Illuminaadid ahju!

Anonüümne ütles ...

Inno ja Irja. Vahest on mul kommimisega sedasi,saadan kommi teele ja siis kahetsen,et saatsin sellise kommi ja siis loodan,et te ei avalda toda kommi.Eelmises kommis viimane pool kommi oleks võinud küll ilmumata jääda.Jah ma olen vihane küll maakate peale aga siiski minu asi on neid teenida.
Ma kirjutasin eelmise kommi purjust peast ja nõnda see läks.
Üks tore lugu selle nimetuse kohta "maakas".Üks kutt ütles,et tema ei ole maakas,tema on Tartust.
Püha taevas,no mis vahet seal on kust sa pärit oled,tobud.
Teine kutt samuti nii väga häbenes oma päritolu maakandist kus külas kolm maja ja ümberringi põllud ja laaned.Minu arust on väga romantiline elada kusagil n.n. karu persses.
Mina oleksin uhke kui elaksin sellises paigas ja kui mind nimetataks maakaks oleksin õnnelik.
Teine nimetus on see mats.Mats oli ju vanasti tubli mees,ei kummaradnud sakste ees jne.
Miks solvutakse nimetuse mats peale? Tobud.
Küll inimestel leidub ikka imelikke kompleksse.Saage lõpuks ometi vabaks,ärge elage komplekssides mida küla ninamehed,küla tolad on sisendanud teistesse.
Igas külas ja seltskonnas leiduvad need "koputajad-maine kujundajad"kes siis levitavad mingi imeliku tallinna eliidi
käitumis malle-mina olen sellest küll nõnda aru saanud.
Illuminaadid ahju!