kolmapäev, 3. september 2008

Kas ka Eesti poliitikud on saanud altkäemaksu?


Väljavõte Postimehe veebist.

Kas pole huvitav, eksole?! Soome riiklik sõjatööstusfirma andis altkäemaksu Sloveenia poliitikutele, et nood ostaksid Soomes valmistatud soomukeid. Ja altkäemaksu summa oli üle 300 miljoni krooni. Vat sellised summad liiguvad! Sest sõjatööstuses liiguvad suured rahad, sõda on väga tulus äri. Ja mis see sõda muud ongi kui äri. Mille maksab kinni enamasti heauskne rahvas, maksumaksja, oma higi ja verega, ja mille pealt teenivad suured tursad, need kes sõdasid alustavad.

Aga vaatame nüüd Eestisse. 2004. aastal ostis Eesti valitsus 60 sarnast soomukit 112 miljoni krooni eest, mis teeb ühe säärase auto hinnaks ligi 2 miljonit krooni. Kas seda on palju või vähe, seda ma öelda ei oska, aga millegipärast katkestati tänavuseks aastaks planeeritud sarnane tehing, tuues põhjuseks, et tingimused polnud head ja hind ka soolane. Non-noh. Aga kui põhjus oli selles, et altkäemakse jaganud Soome firma juht istub alates juuli algusest trellide taga? Ja rahad enam ei liigu.

Ja kui Eesti poliitikud on altkäemaksu saanud relvaostude eest, siis on täiesti loomulik, et õhutatatakse sõda, ükskõik kellega ja kus. Aetakse rahvast paanikasse, õhutatakse provokatsioone. Sõjaolukorras ei päri enam keegi, kes ja kui palju altkäemaksu sai või andis.

6 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Eesti tahtis siiski saada Soomest vanu, armee ladudes reservis olevaid Pasi (Panssari Sisu) masinaid, mitte Patria AMV'sid. Seega ilmselt suheldi pigem kaitseministeeriumiga kui relvatootjaga. Samas väidetavalt neid ostetud masinaid moderniseeriti, nii et täielikult ei saa Eesti otsustajate kontakte Patriaga välistada.

Täiendavate soomukite osas selgitati avalikkusele, et Soome oli nõus need masinad andma nö kasutusrendile, tingimusel et need jäävad Eesti territooriumile ja vajadusel on rendileandjal õigus oma kaup kiiresti tagasi nõutada (kui omal peaks vaja olema). Kui see on õige, on loobumine kindlasti põhjendatud.

Anonüümne ütles ...

Kui korruptsioonist rääkida siis tean vaid nõnda palju.
Allmaailmas on paikka pandud summad mida võib anda bürokraatidele.Summad kasvavad astmeliselt,mida kõrgem bürokraat seda suurem summa.
Juku-Kalle Raidi sõnul Jüri Mõis maksis 2,5 miljonit krooni selleks,et saada tallinna linnapeaks.
Kriminaalasja kinnimätsimiseks tuli anda Politseikomissarile 6000 krooni.
Liiklus patrullidele vast on kõik andnud pistist või altkäemaksu,pole vahet mis sõna need juristid kasutavad,pool trahvi summast.Liikluse omadel oli vilets päev mil said päevas tuhat krooni.-nood alama astme bürokraadid.Kui suured summad siis liikusid ja liiguvad praegu kõrgema astme bürokraatide juures?
"taasieseisvumise" algusaastail üks mees kandideeris kas linnavolikokku või riigikokku ja pani valimiskampaaniasse mängu kõik oma säästud,tal oli "kõigest" 150 tuhat krooni."kõigest"panin jutumärkidesse sellepärast,et 90-ndate alguses see oli ikke päris kopsakas summa sest lihtrahval polnud raha sentigi ja hinnad olid madalad.Ta oma 150 tuhande krooniga ei pääsenud löögile,temast ei kirjutata ja ma ei mäleta ta nimegi.Ta oleks pannud mängu ka miljonid sest ta teadis,et poliitika on ära tasuv äri,igal juhul võidad kõvasti pappi ja ütles "Seal üleval liiguvad miljonid!!!"
Zombistajad ahju!

Virgo Kruve ütles ...

Mul endal tekkis täpselt sama seos kui olin ära näinud yle uudistest teema, kuidas kontsern pidi juhtkonda vahetama ja umbes nädal hiljem teatas meie oma Kaitseministeerium, et enam uusi pasi soomukeid ei osteta, sest need olevat nüüd järsku kalliks muutunud. Kuidas nad seda siis varem ei olnud? Pealegi on vähemalt 5 neist läinud Afganistani operatsiooni käigus mahakandmisele (2 lasti täitsa ribadeks).
Ma ei oleks nii otsene rahade liikumisele osutama vaid lihtsalt arvan, et äkki üritati vältida uusi lepinguid kui seniste kohale tekkis altkäemaksu skandaal.

Inno ütles ...

Äkki tõesti vaadati, et see firma ei kõlba enam.;)

Anonüümne ütles ...

Kuku raadios räägitakse läbi lillede sellest korruptsioonist.Asi on ju lihtsam,kas on rikkunud seadust või mitte.Kui on rikkunud seadust siis on tegemist kurjategijaga ja too ametnik muutub õigustühiseks ja kehtetuks.
Zombistajad ahju!

Anonüümne ütles ...

Korruptsiooni seadus tehti lahja-riigivõimude poolt organiseeriti kuritegevus!!!
Kuku raadios öeldi välja et,eesti riigivõimud tunnevad muret rahvusvahelise kuritegevuse pärast.Millise siis? Kas afganistaanist narkootikumide tarnimise pärast?
Te raisad riigivõimu esindajad ähvardate rahvusvaheliste lepetega kuritegevuse vallas.Te raisad riigiisad saage jagu oma terroristidest kes müüvad piraatplaate ja Osama Ben ladenist kes ehitas Radissoni hotelli tallinnasse ilma ehitusluba taotlemata,riigilt luba küsimatta,kusedes Eesti Vabariigi võimude peale.
Vaesekesed,teile on pinnuks silmas anonüümne kommenteerija Vaga Hirm ja sellepärast peab vastu võtma rahvusvahelisi leppeid ja siis materdama mingi iks paragrahvi abil.Te olete haledad,abordijäänused.
Zombistajad ahju!