kolmapäev, 3. september 2008

Vat, kuhu viib kultuuri lausdoteerimine


Väljavõte Postimehe veebist.

Kus siis loojatelt nõutakse raha välja inkassofirma kaudu. Mis on röökivas vastuolus selle raha andmise mõttega.

Miks ei võiks, selle asemel, et loojaid nõnda piinata, tunnistada, et raha lausjagamise süsteem on mäda ja seda oleks vaja muuta. Õiglane oleks jätta need rahad loojatele kätte. Sest, olgem ausad, loomingulises protsessis nõnda avansina raha jagada on nagunii riskantne ja jabur. Sest kunagi ei tea, kas idee teostub, seda isegi parima tahtmise juures. Ja kas see idee just sellisena teostub, milleks raha küsiti ja anti. Ja kui kergelt kätte tulnud raha kulub igal juhul ära, siis pole loojal seda hiljem kuskilt võtta. Pealegi ei ole loojad mingid finantsistid, kes suudavad raha üle karmi kontrolli säilitada.

Minu ettepanek on praegune raha lausjagamise süsteem üldse ära kaotada, koos selle Kulkaga (kus koliseb üks ämber teise järel), ning kehtestada iga-aastased korralikud, nii miljonikroonised preemiad parimale näitlejale, kirjanikule, heliloojale, kunstnikule jne. Ja siis mõelda välja läbipaistvad kriteeriumid, et välja selgitada, kes siis on parim. Näiteks kirjaniku puhul võiks see olla romaanivõistlus. Ja selleks, et neid preemiaid välja anda, pole mingit Kulkat vaja.

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Mida Kulka omad asjast ise arvavad?
Kuidas need asjad on paigas väljamaal? Nojah,väljamaal sa ei pea tõmblema oma kõhutäie või üüri pärast ja kirjanikuks saadakse lühikursuste läbimisel.Inglismaal on neid kuulutusi päris palju mis agiteerivad õppima raamatuid kirjutama.Tagajärg on käega katsutav-rämpsraamatuid milledes haigete inimeste fantaasiad kirjas on raamatupoed täis.
Minu arust too(ma ei mäleta täpselt kirjutada tolle nime) Hitscook on ka päris sooda,et pani kirja selliseid vägivalda levitavaid fantaasiaid.
RAAMATUTE LUGEMINE EI OLE ENAM HARIV EGA ISELOOMU KASVATAV
Kui just vana klassikat lugeda siis teine asi.
Ikka ja jälle ma lean,et käib kõva zombistamine.
Nalja ka teha ei saa,kui teed nalja siis saadakse sellest aru üheselt-tahab saada seksi või mõnitab.Naised on puha litsid,ei oska ega taha üldsegi mängida gilimanzaarot.Nalja teed siis kohe neil püksid maas,no ma ei saa võtta sellist naist kes üldsegi ei kaitse ennast,vastikuks teevad nood naised selle seksielu.
Võiks teha testi küsimustega mis aitaks inimestel jõuda arusaamisele kas nood on juba zombid või mitte.
Kui ikke nalja tehakse vaid seksi eesmärgil siis on kindel märk-tegemist on zombiga.
Zombistajad ahju!

Anonüümne ütles ...

Kultuuri üks tähtsamaid komponenente on haritus.
Seoses koolijütside kooliminekuga tuli välja tõsiasi,et enam pole mõtekas õppida ülikoolis reaalaineid sest selle alast tööd ei saa kusagil vast ainult kusagil külakoolis mata ja füssa õpetajana...
Zombistajad on hävitamas meie ülikoole!!!
Miks teadlased ja professorid vaikkivad? Miks ei toimu diskussiooni teaduse tootmispõhiseks muutmise teemal?
Ja need n.n. õpetajad on vaid kordajad aga mitte õpetajad.
Nende kordajate asemele võiks kasutusele võtta arvuti programmid või küberõpetajad.Mis õpetajad nood on sellised tudisevad ja vigisevad ühe jalaga hauas olevad elupäevi näinud ja endast kõik andnud,kahtlemata auväärsed kuid oma aja ära elanud inimesed?
Sellised ei anna mitte mingisugust eeskuju ja kellele on vaja noid esinejaid tahvli ette kes oma vaimutustega raiskavad laste aega?!
Minu arust piisab kui antakse lastele ülesanded kätte ja las siis ise otsivad vastuseid.Nädalalõpus on kontrolltöö ja kes vastab piisavalt hästi saab edasi kes ei saa see otsigu edasi vastuseid.
Kui palju meile on meelde jäänud kooliaastatest? Essugi,me isegi ei mäleta mis värvi kriiti n.n. õpetaja kasutas!!!
Huvitav milline on see keskerakondlik kooliõppeprogramm?
Mul vast tulevad ihukarvad püsti kui saan seda teada.
See,et Õpetajad on sisuliselt kordajad,seda mainis juutjuubist David Icke-Big brother.
Võtke eeskuju idamaade õpetajatest,vaat seal õpetaja on au sees.Õpetaja on seal miskit erilist ja iga õpetaja ei võta enne jutulegi kui sa pole end viinud vastavale tasemele.
Zombistajad ahju!

Inno ütles ...

Mis väljamaasse puutub, siis näiteks Prantsuse filmikunst sai otsa sellest hetkest, kui seda kunsti hakati lausdoteerima. Kui mitu Prantsuse filmi meil praegu kinodes on? Samas kunagi oli Prantsusmaa maailma filmikunsti tipp.

Anonüümne ütles ...

Inno,sa kusagil postituses kirjutasid oma arvamuse filmimaailma kohta ja sealt minu arvates selgus,et sinu arvamus seisneb selles,et filme tehakse vastavalt sellele,et need tasuksid ära ja see on tulnud sellest kuis rahvale meeldib.
Ma ei ole sellega nõus.
Vaata mulle tundub,et muusika hittidega toimuva suhtes võib tõmmata paralleele holleywoodis toimuva kohta.
Teada on,et meie eesti bändid on külastanud inglismaad ja seal esinenud,kontserdid on lõppenud suure hurraaga ja kuuma vastvõtuga,on vahetatud kontakte mänedzeridega aga asi on jäänud sinnapaikka.On teada,et inglise topp kümnesse pääsemine sõltub tsensuurist,kindlad lood saavad pääsu eetrise.
holleywoodi filmid on üheülbalised,lüüakse sama puuga.
Paljud slaavlased ei vaata neid flme,araabid samuti.
Ma ei ole päri sellega,et filmide kultuur sõltub müüdavusest,ära tasuvusest.
Paljud ameerikas käinud nimetavad ameeriklasi kultuurituteks inimesteks kes õgivad kõikke tarbivad seda mida pakutakse-sama lugu on iirlastega,sööda ette mistahes sitta kõik läheb peale,pole traditsioone pole rahvust jne.
Minu arust on ikke enamus filme varjatud reklaam toodetele ja käitumismallidele-sama lugu nagu hitleri natsi propaganda filmidega.
Hitleri propaganda filmid-neonatside holleywoodi filmid,sama asi uues kuues.
Holleywoodi filmid on ju kinolinal peaaegu tasuta.Õige kah,mikspärast peaks maksma reklaami eest?Holleywoodi filmid on reklaamfilmid mis reklaamivad kõike seda mis vaja neonatsidele.
Sama lugu on vene filmidega,neil seal on neonatsideks uusvenelased,nood ülirikkad miljardärid.
Zombistajad s.o.illuminaadid ahju!