esmaspäev, 29. september 2008

Kesk läheneb Isamaale, kas läheb koalitsiooniks?!


Väljavõte Postimehe veebist.

Värner Lootsmann, endine Tallinna Nõmme linnaosa vanem ja praegune Harju maavanem, üks arvatav korruptant, Keskerakonna liige, näib toetavat IRLi plaani valdade sundliitmiseks.

See on märk Keski ja IRLi lähenemisest.

Aga unustagem hetkeks need aastatetagused Nõmme turu asjad (kus Lootsmann võttis väidetavalt altkäemaksu) ja mõelgem Eesti ja rahva tulevikule. Mis on oluline ja mis mitte. Haldusreform on kahtlemata oluline, mis aitaks rahvast edasi sellest puntrast, kuhu ta on sattunud. Paljud omavalitsusjuhid selleks võimelised pole, kuna neil on süsteemne huvide konflikt.

Nn haldusreformi vastu on Reform (üllatus-üllatus, eksole!, aga nad müüsid end maha juba mõned aastad tagasi, kui tahtsid Savi presidendiks upitada- valijamehed on kõigi nende sadade KOVide esindajad, odav noos), sotsid (ilmselt seotud Ilvese presidendiks upitamisega), rohelised (üllatuslikult) ning rahvaliit (pole ime).

Ma annan oma eestlase ausõna, et Savisaar pole paha mees. Küll on ta nö ummamuudu. Aga pole paha. Ta on palju parem kui Ansip, kes ässitas koerad oma rahva kallale või Parts, kes lasi oma rahvale gaasi näkku. Või Reiljan, kes, mis seal salata, on räigete korru-tehingute tõttu kohtupingis. Või Strandberg, kellelt pole viimasel ajal ühtki ettepanekut.

Me oleme Irjaga korduvalt arutanud ja ka kirjutanud, et Eestis on kaks aatelist poliitikut: Laar (keda toetan mina) ja Savisaar (keda toetab Irja). Ja nemad ei ole eesti rahvast petnud, jätnud hätta raskel tunnil, räägitagu mida tahes.

Nüüd on nad lähenemas, taotlevad ja toetavad haldusreformi, mis on kahtlemata oluline, ütleme isegi, et ajalooline, ja mis tuleb rahvale ja riigile kasuks, seda eriti pikemas perspektiivis. Aga kahekesi nad valitsust kokku ei pane. Või paneksid, kui Ilves oleks nendega. Kui Ilvesel oleks riigimehelikkust. Ka vähemuskoalitsioonid on võimalikud. Eestis neid pole olnud. Aga nad on võimalikud. Eriti just raskel tunnil. Ja ma kujutan ette, et ka teiste erakondade esindajate seas on olemas riigimehi. Kes seda liitu toetaksid.

Rahvas on teiega, Mart ja Edgar! Saatke see Ansip perse! Ja tehke, mida te tegema peate!

2 kommentaari:

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Ja võtkem eeskuju neist kes ei karda ameerikat ega venemaad.
kataiib.net
dayniile.com
nation.co.ke
alshabab somali
juutjuubist:
al-shabaab website hosted by potster web co must be shut down,private investigator bill warner.
Selle laeva kaaperdamise kohta ütlevad somaalia vabadusvõitlejad,et nemad ei ole piraadid!
Nemad kaitevad oma merd välisriikide röövpüüdjate eest kes ei maksa somaalia riigile makse ja püüavad välja iga pisema kala.
Välisriikide kompaniid toimetavad somaaliasse tuumajäätmeid ja röövivad sealt maalt maavarasid ja merd on röövinud alalõpmata,nad võtavad somaallastelt viimasegi sest millest need somaallased siis elama peaksid kui isegi kala võetakse käest ära,nad ei taha surra nälga.
Nad ei karda kedagi!

Virgo Kruve ütles ...

Kahjuks eksid Inno kui kirjutad, et Laar ei ole Eesti rahvast petnud. Minu teada on ta Eestis, Euroopas ja ehk isegi terves maailmas ainus poliitik, kes on kahel korral astunud peaministri kohalt tagasi VALETAMISE pärast. Esimesel korral valetas, et tema nõunikud Strandberg, Pruuli ja Co. pole rublasid maha müünud ja need on endiselt Eesti Panga keldrites alles. Teisel korral 2001. valetas ta, et pole tulistanud Savisaare pildi pihta ja ennem pidi tuleb taevas maa peale tulema kui Kesknädal hakkavat tõtt kirjutama.
Ameerikas on ütlus: anna inimesele teine võimalus (vigu parandada). Kuid sellel on raudne lisa: ära kunagi anna kolmandat võimalust! Seega on Laar oma kaks võimalust saanud, need valetamisega lörri lasknud ja nüüd astugu mõmmibeebi ajaloo riiulisse.
Eesti õnnetus on tegelikult ajaloolased, kes peavad ennast poliitikuteks: Savisaar, Meri, Kelam, Laar, jne.