esmaspäev, 1. september 2008

Tarbi töötlemata toitu!


Väljavõte Postimehe veebist.

Nagu uuringud näitavad, on taludes kasvanud, isegi mõnda aega seal elanud lapsed vähem allergilised, neil esineb vähem astmat, nad on tervemad. Ka siis, kui lapse ema raseduse ajal talus viibib. Seni on seda seostatud bakteritega, mis inimene justkui talust külge saab ja mis teda hiljem kaitsevad.

Jah, see võib olla tõsi. Aga mina väidan, et see on vaid pool tõde. Teine pool on see, et talus tarbitakse töötlemata toitu. Toon lihtsa näite. Lapsepõlves olin tihti maal vanaema juures. Ja mis huvitav, alati kui sinna läksin, kadusid mul seal ära nohu ja muud hädad. Hambad isegi ei valutanud enam. Ja kui varem sidusin oma nohu Talinna niiske õhuga, siis nüüd tean, et see oli seotud toiduga. Maal kasvatas vanaema ise juur- ja puuvilja, ja pidas lehmi ning sigu, kanu, käis marjul ja seenel, ja kogu toit tuli otse laudast ja metsast pannile või potti. Ilma töötlemata. Ilma säilitusaineteta. Nagu olen kirjutanud, keetis vanaema paljud moosid üldse ilma suhkruta, näiteks mustikamoosi. Ja kui purgi avas, kraapis kerge hallituse pealt ära, segas alles siis minu jaoks suhkru sisse ja see maitses väga hea! Piima jõin vahel kohe siis, kui vanaema oli lüpsmise lõpetanud. Ja mis huvitav, see piim ei tekitanud mingeid vaevusi. Kui linna tagasi tulin ja poepiima jõin, siis algul oksendasin mitu korda selle välja, enne kui see sisse jäi, ja see poepiim oli hoopis teise, sellise võltsi maitsega (pidin seda piima jooma, sest vanemad käskisid, ei lubanud enne lauast lahkuda, kui piim joodud, ja siis läksin oksendasin vahel kõik välja). Ja alati, kui jõin hiljemgi poepiima, tekkis pärast seda okserefleks. Sülg tõusis suhu ja tatt kurku. Nüüd viimasel ajal olen täiesti loobunud poepiimast, ja kuivõrd talupiima pole saada, siis üldse piimast, ja enesetunne on väga hea. Ei mingeid põletikke, nohu, hammaste veritsemist ja muud, mis mul kaasnes poepiima ja muude piimatoodetega, mis poest saada on. Ma ei kujuta ette, mis vabrikutes selle piimaga tehakse, aga mu organismi jaoks mõjub see kui mürk. Esinevad mürgitusnähud nagu valud alakõhus, kõhulahtisus, tursed, gaasid kõhus, nahalööbed, palavik, igemete veritsemine jms. Neid ei esinenud siis, kui jõin vanaema juures puhast lehmapiima.

Sestap kordan veelkord, poepiima EI TOHI lastele toppida, see on nende jaoks mürk. Joogu kas puhast lehmapiima, nagu maal vanaema juures, või siis asendagu piimatooted sojatoodete, näiteks tofuga, nagu teevad seda jaapanlased, kelle eluiga on maailmas üks pikemaid.

Ning veel. Ärge tarbige töödeldud toite! Nagu poe mahlad ja moosid, igasugu kastmed, ketšupid, konservid jms, mis kubisevad säilitusainetest ja kurat teab, mis sinna veel sisse topitakse. Ja igasugu muud valmistoidud. Näiteks asendatakse paljudel juhtudel suhkur glükoosisiirupiga, mis minul tekitab näiteks ägedat allergiat. Tehke ise mahla ja moosi, ostke turult marju, või poest külmutatud marju. Või ostke värskelt pressitud mahlu, smuutisid. Tehke ise kodus apelsinimahla!

Samuti ostke naturaalseid puu- ja juurvilju. Küpsetage ise kodus kartuleid, ärge ostke kartulikrõpse. Ostke poest puhast liha või kala ja pange see potti või pannile, ärge ostke marineeritud, töödeldud liha ega kala. Ja vorstid ning viinerid võiks üldse kõrvale jätta, see on selge rämps. Selle söömisega pole mõtet oma magu vaevata.

Kulutage veidi enam energiat söögi ja selle valmistamise peale, ning märkate, et värske töötlemata toit tagab teile parema enesetunde ning tervise. Kõhust kaovad gaasid, väheneb stress, kaob hammaste veritsemine, paistetus, kehakaal läheb normi. Ma tean seda, olen enda peal katsetanud.

9 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kogu viga on selles, et uus põlvkond, kes on teiesuguste allergigute lapsed, ei talu enam toortoitu...

Anonüümne ütles ...

Inno,sa oled kullatükk,iga selle postituse sõna tuleb raiuda marmorisse kuldsete tähtedega-see postitus on pärl.
Arvatavasti saad aru isegi mikspärast peaksid kõik pered elama maal,eriti just sel ajal mil pätakad on tillukesed.Sellepärast peakski olema talupidamine kultuuri osa mida üheskoos toetataks,nii riigi poolt kui kodanike endi poolt-talupidamine ei ole ettevõtlus mis peab ennast ära tasuma-talupidamine on lasteaia musternäidis,ideaalne eeskuju,ideaalne kodu lastele.
Minu emagi elas lapsepõlves maal ja ta rääkis,et kui jube oli käia ilma jalanõudeta.Minu arust joosta mööda metsi ja põlde ilma jalanõudeta on imeline tunne ja see annab tugeva väe,väga sügava pingemaanduse,ning tervise.
Küllap sellepärast mu ema on olnud tugev nagu purikas,et elas lapsepõlves maal ja jooksis palja jalu kuni 14 aastani.Sõja järgsel ajal polnud jalanõusid kusagilt võtta.Mingit moodi mässiti kaltsud ümber jalgade ja asi ants.See oli selle aja laste õnn,et neil polnud jalanõusid.
Ses suhtes linnad on nagu vanglad kuhu inimesed on endid ise lukustanud.Eriti jubedad on suurlinnad,seal energiad on pahad ja loodusest ära lõigatud,tervisest ära lõigatud.
Suurlinnades tekivadki igasugused väärarengud,kuritegevus,pederastia jms. sitt.
Tofu on vast pärit hiinast! Igatahes hiinlased söövad tofud päris palju.Kui vajadust võin ka retsepti anda kuis valmistada
tofu-st roogasid.Olen ära unustanud retsepti,sest ise ei söö seda tihti kuna toda müüakse hiina poodides mis on minu elukohast kaugel aga ma võin järgi küsida mõne hiinlase käest.Kas tallinnasse on rajatud hiina või jaapani köögi pood? Helsingis on neid mitmeid.
Piimaga võib-olla see lugu,et 1.Kuna piimas on palju vett siis vabrikutes rikutakse veekristallide struktuuri ja see teeb piima kahjulikuks.Vee kohta on venelastel üks hea dok. film.Pealkirja ei mäleta aga küllap on see lihtsalt "Vesi".
Kaks näidet veekohta.Paljud religioonid kasutavad püha vett,see püha vesi ei ole muud kui õigete veekristallidega vesi.Palvete abil muudetakse-ravitakse-kasvatatakse veekristalle ja nood saavad terveks,õigeks,saavad õige struktuuri.
Rikutud veekristallidega vesi võib muutuda mürgiseks.Mingid teadlased idamaalt mõtlesid sellele kuis teha veest vesiniku pommi.Laua peal oli puhas vesi.Teadlased jõid seda vett ja said mürgituse.
2.Vabriku piimal pole enam seda peenenergiat ja neid peenvibratsioone mida annab lehm oma piimale mida ta saab taevast ja maa küljest.
Töötlemata toidul ongi need peenergiad ja vibratsioonid alles.
Sellepärast ma räägingi,selleks,et aru saada milleks on meil vaja kallistada tammepuud on vaja läbi lugeda FENG SHUI jpt. vana hiinakultuuri tarkused ja õpetused.
Istu veeallika äärde ja tunneta maaema sõnumit!

Anonüümne ütles ...

Vada nüüd olete leidnud tõesti asja, mille kallal vaja tööd teha. Toiduainetööstusel on jumala poogen, mida inimestele sisse sööta. Ja seda sitta poelettidel jagub.

Seda teemat tasuks teil tõsisemalt uurida, panete tähele, suhtun teisse juba kui meediaväljaandesse, et tõde päevavalgele tarida.

Muide, selles mängus pole paarilised need, kes mahendusest enesele äri teinud - igast sahvrid jms

Kaua te ikka seda Sooda-Ingridit koinite...

Inno ütles ...

Kusjuures vastupidi, toortoitu just talutakse hästi!!!

Anonüümne ütles ...

Toidu puhul on veel üks mõiste ja see on "elav toit ja surnud toit" ehk siis võib-olla teisisõnu öeldes "värske ja mitte värske toit".
Küllap selle erinevus sõltub bakterite olemasolust,peenenergiate,
peenvibratsioonide olemasolust.
Jah sel teemal võiksite avada kolumni.Olete juba varemgi sel teemal sõna võtnud ja see on ülimalt oluline eesti rahva säilimise,arenemise ja edukuse seiskohalt.Teadagi sööme ju iga päev ja "sa oled see mida sa sööd".
Ideoloogia sõda algab toidu eelistuste kujundamisest.
Ses suhtes on eestlastel ülimalt oluline süüa kohalikku toittu mis on värske ja täis kohalikke peenenergiaid,peenvibratsioone,
maaema väge,tammepuu kallistamise õnne,veeallika kosutavat jõudu-selles peitub ka võti tervise küsimuste lahendamisessse.
Kui ajad näost sisse kohalikke juurikaid,puuvilju,musta leiba,seapekki siis väldid sellega paljude haiguste teket.
Kõik see toit mis pärit väljamaalt on pask!
Välja arvatud üksik juhtumid,näiteks oliivid või krevetid.Oliividesse koguneb taevalikku energiat ja see on kosutav nagu tammepuu kallistamine.Krevettidesse vast koguneb maa energiat või vee vaikuse energiat,igatahes kas olete pannud tähele,et krevettide söömine tekitab õnnetunde.Üks asi on selle juures sellise tugeva kepi iha tekkimine(liha teeb sama aga liha puhul on see tunne teine ja mitte nii hea)aga teisest küljest krevetid annavad miskit sellist õnnistavat tunnet,rahu tunnet,õndsuse tunnet.Küllap see on seotud ookeani sügavuses oleva rahuga mis on akumuleerunud krevettidesse.
tallinnas on pood "Loitsu Keller" sealt saate teadmisi mis teevad teie elu õnnelikuks ja edukaks,rikkaks,jätkusuutlikkuks,
unustate hirmu ja naudite elu mõnusamini kui beibed kes ajavad taga trendi ja on selle sõltlased,käituvad nagu lambakari,nagu hallmass,on moenarrid.
Loitsu Kelleril on ka oma kodulehekülg.

Anonüümne ütles ...

Inno!

Õige lähenemine iseenesest.
Aga! Üritan mõistlikud sõnumid ebakohtadest ära puhastada. Glükoosisiirup ei saa tekitada allergiat. Kui, siis mõni sellesse tootmise käigus jäänud jääkaine, kuigi väheusutav. Glükoosi molekul on lihtsalt selline, et ta ei ole allergeenne, veelgi enam, seda hulbib vereringes tohututes kogustes ringi. Igasuguse tärklist sisaldava toiduaine (kasvõi kartul, riis jne jne) tarbimisel jõuab just seda organismi ainevahetusse suurel hulgal.

Anonüümne ütles ...

see smuutide soovitamine ja ise apelsinimahla pressimise soovitus pole küll asjakohane! Smuuti on küll parem limonaadist aga naturaalset mahla seal ainult tibakene, nime jaoks. Sama rumal on ka soovitus keemiaga töödeldud apelsinidest ise mahla teha. Kui mahla teha siis ainult oma aias kasvatatud või turult ostetud viljadest ja juurikatest. Poest ostmise soovitus on kurjast - seal enamus suurtootmise viljad mis säilivad ainult tänu KEMIKAALIDELE!

Anonüümne ütles ...

anole 3.07
Sa oled õilsa hingega,kullatükk,musimumm,hea ja lihtne inimene,sa väärid monumenti.
Selline ilus ja lihtne komm nagu sa kirjutasid muudab meie kodumaa elu ilusamaks ja õnnelikumaks,võimsamaks-päästab eetlased hukkumisest,venestamisest ja zombistamisest.
Kallista Tammepuud!

Anonüümne ütles ...

aga miks te ometi turult töötlemata maapiima ei osta? mina teen nii