pühapäev, 12. oktoober 2008

Spekulandid jäid seekord jälle pika ninaga


Väljavõte Äripäeva veebist.

Tundub, et taas jäid pika ninaga need spekulandid, kes panustasid krooni kursi langusele, nii nagu see juhtus 10 aastat tagasi, eelmise kriisi ajal. Mil krooni kurss jäi vapralt püsima, nagu ka seekord. Ja Rootsi pangad ei hakka Eesti krooni vastu mängima, sest mis kasu nemadki sest saaks, kui paljud inimesed jääks oma eurolaenude tagasimaksmisel jänni.

Ent spekulatsioon oli kõva. Kui juba taksojuhid Helsingis rääkisid sellest, et kohe-kohe krooni kurss kukub ja kasulik on kõik kroonid eurodeks vahetada. Eesti aktsiad maha müüa.

Huvitav oleks teada, kui suure summa eest kroone eurodeks vahetati, ja kui palju eurosid pankadest välja voolas.

Ja mis eristab, õnneks, praegust aega 1930ndate algusest, toona puudus koordineeritud tegevus, Maailmapank ja sellega seotud IMF, mis aitab suuremaid kriise ja paanikat vältida. Ja osutab vajadusel abi. Noh, Isalandiga läks täbarasti, aga nende pangad panustasid hoogsalt kogu maailma turule, võtsid seal suuri riske.

Mina soovitan nüüd Eesti aktsiaturule investeerima hakata. Minu lemmikaktsia Ekspress Grupp on kenasti alla 30 krooni, nii et minu aasta tagasi püstitatud hinnasiht 30 krooni on täiesti reaalsus praegu (Hans H Luik soovitas osta 90 krooniga, et see pidi soodne olema. Kus ta siis oli?!). Hoopis nüüd on hind soodne, ja ma soovitan selle 30ga kindlasti osta. Te ei kahetse! Ja mina luban teile korralikku boonust juba 1-2 aasta perspektiivis.

6 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

kas inno ja irja ootavad last???

Anonüümne ütles ...

Kas sa ainult soovitad osta või julged tõesti ise ka osta? Kuidas sa garanteerid, et aasta pärast on kasum olemas, kui majanduslangus kestab veel vähemalt kolm aastat, mõne eksperdi meelest veel kauem?
Ajakirjanduses on praegu väga kehvad ajad ja kuuldavasti veel kehvemad tulemas, nii et mina küll kardan, et see asi läheb lihtsalt pankrotti.

Inno ütles ...

Ma julgen ise ka osta.

See ajakirjanduse kehvade aegade jutt on teatud määral üle paisutatud, kuna selle jutuga on hea üleliigsest kaadrist lahti saada, hea ettekääne. Sest on selge, et internetiajastuga on ajakirjanduse roll muutumas, mitmes suunas, ühelt poolt ei vajata ajakirjandust enam esmase info allikana (isegi poliitikud suhtlevad juba rahvaga otse, läbi blogide), teiselt poolt on ajakirjandus muutunud efektiivsemaks. On selge, et paberi roll väheneb, veebiajakirjanduse oma tõuseb, üha enam lugejaid liigub veebi, paber on üha kallim.

Ja ajakirjandus ei vaja enam niipalju tegelinskeid toimetuseruumidesse. Ja praegune aeg soosib kinga andmist, keegi ei pane pahaks, kõik saavad nö aru.

Ja miks peaks Ekspress Grupp, Eesti ajakirjanduse üks vaalasid pankrotti minema? Ma usuks seda ehk siis, kui Hans H Luik järsku sussid püsti viskab. Mitte enne. Aga ka siis on tugevaid tegijaid Ekspress Grupis peale kasvamas. Nii et ärge põdege, inimesed tulevad ja lähevad, firmad jäävad. Nii on see alati olnud.

Anonüümne ütles ...

anole.18.03
No palun ära nuta no ära nuta,mul läheb süda nõnda härdaks kui keegi jälle nutab ja valab korokodilli pisaraid...
Mina soovin delfile edu.
Delfi hakkab minema mühinal ülesmäge sest ta hakkab kajastama kõike hiina terminaaliga seonduvat-eesti majanduse üles upitamist kõike seda mida on väga argumenteeritult tehtud:
Kuku raadiosaates suur hiina 2008.08.28 ja Delfi artiklis 5.okt.07 Juhan Partsi Hiina visiidi kohta.

Anonüümne ütles ...

elagu meie kõige suurem sõber Hiina ja tema täievoliline esindaja Eestis - endise nimega varga hirm (uut ei viitsi meelde jätta, veel vähem välja kirjutada), kes juhib meid kõiki päikese poole.

Anonüümne ütles ...

anole.12.49
Tänan sind ja loe minu kommentaare,
pane otsingusse:
1.mõiste zombistamise ennetustöö
2.zombistamise ennetustöö
3.Vargad ahju!
4.Kantpead ahju!
5.politseinikud on kurjategijad
6.juristid on kurjategijad
7.Mereröövlid võllas
8.Inno ja Irja fänn
9.varga hirm
Minu kommentaarid kannavad vilja,
Savisaar sõitis Hiina!!!!!!!!!!!
Elagu! Elagu!Elagu! Elagu!
Hüüa 2500 korda järjest
Vargad ahju! Vargad ahju! Vargad ahju!