laupäev, 22. november 2008

Aeg on võtta kurjategijad vastutusele


Väljavõte Päevalehe veebist.

Paar aastat tagasi, kui riik raudtee aktsiad tagasi ostis, käis ajakirjandusest läbi teade, et kaupa teinud Reformierakond (valitsuse juht oli toona samuti Andrus Ansip) nõudis müüja jaoks positiivse otsuse eest miljon-poolteist eurot altkäemaksu. Ja kuivõrd tehing, millele reformierakond oleks pidanud vastu seisma, lõpuks ikka teoks sai, võib arvata, et altkäemaksuraha ikkagi vahetas omanikku. Mis on selge kuritegu. Ja millal on veel õige aeg selliste kuritegude uurimiseks, kui nüüd, kriisi ajal. Sest, olgem ausad, kõige vähem saab kriisi ajal usaldada kurjategijaid. Ning tavaliselt omandavad kuriteod hoopis teise tähenduse just kriisi ajal.

Meenutuseks niiplaju, et kui Eesti Raudtee endine juht ja osanik Edward Burkhardt paar aastat tagasi Eestimaa tolmu jalgelt pühkis, olles 2,35 miljardi eest Eesti Raudtee aktsiad riigile maha parseldanud, ütles ta, et sellest rahast läks vähemalt miljon-poolteist euri ehk kuskil 15-25 miljonit krooni altkäemaksu Reformierakonnale. See oli paras hea nuts enne valimisi, mäletate, kelle plakatid rippusid üleval juba talvel?!

6 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kuule purjus karu nagunii sa seda kommentaari ei avaldada, aga kasuta eesti vanasõna: 7x mõõda 1x lõika...
ja ära avalda sellist paska, et emt su arveid röövib, kui sa ise oled sinna hääletanud

Anonüümne ütles ...

mis EMT'i teemaga juhtus, et maha võtsid!

Inno ütles ...

EMT teemaga oli tõesti nii, et ma olin nende numbrite alt ilmselt mingi ETV saate jaoks hääletanud. Ma ei pannud seda tähele ja ka EMT info ei osanud selle kohta miskit kosta. Seetõttu jäi mulje, et EMT on arvelt lihtsalt raha võtnud.

Anonüümne ütles ...

Pole hullu, kuid minuarust võiks iga normaalne EMT klienditeenindaja osata kasutada otsingumootorit Google.
Sellest ka see kuradi segadus alati, ikka pean mõnikord ise oma küsimusele vastuse otsima või leidma. Liiga tyypiline juba!

Anonüümne ütles ...

kurjategijad kurjategijateks (kuni kohus neis säherdusteks tunnistanud pole)

Aga kas me võiks kusagilt lugeda, kuskohast perekond Tähismaadele leib lauale tuleb? On see koolitus? Ehitustöö Soomes? Pisivargused kaubamajas? Kinnisvara arendus?

Või peaks keegu asjast huvitatud ajakirjanik seda ise ennetavalt uurima hakkama?

Anonüümne ütles ...

http://20aastathiljem.blogspot.com/2008/11/ajakirjanik-peeter-ernits-muretseb.html


te võiks uurida,mis siis ikkagi toimub,tegelt on ju teada millised punaprofessorid need vennad olid.