teisipäev, 25. november 2008

Üks prussakas saab kinga


Väljavõte Postimehe veebist.

Tartust tuleb rõõmusõnumeid: korruptant, kes pikka aega puugina linnaelanike rahakoti küljes rippunud, reformierakondlane Anto Ili saab lõpuks kinga. Oli ka aeg, ma ütleksin. Ja Kruusel pole vaja teha nägu, et ta asjast midagi ei teadnud. Ta on ise samasugune, ainult tema osalused pole avalikud. Nad ilmuvad välja tõenäoliselt hiljem, nagu Tiit Vähi puhul.

Ili tegevust võiks uurida Kaitsepolitsei, kui ta juba seda ei tee. Pigem tegeleda Ili-sugustega, nad suudavad riigile ja rahvale kordades rohkem kurja teha, kui mingi teisitimõtleja Teinonen oma juttudega, milliseid Kapo ametnikud isegi telefonis pealt kuulavad.

Ili ütleb, et kõik oli ok, et ta oli ettevõtja, siis "sai" abilinnapeaks, mis tegeleb just selle arenduse ja ehitusega, millist teenust pakub linnale tema firma TREF. Sest milleks muuks on vaja ühel ettevõtjal hakata abilinnapeaks, kui linna tagant varastamiseks?! Ettevõtja tegelegu oma ettevõtlusega. Ja lasku linnaelanikke teenima need, kes on sellel alal paremad. Mitte nii, et tahan olla nii ettevõtja, ja linnapea ja ma ei tea mis kõik veel. Kõik-kõik-kõik. Neid ettevõtjaid on ennegi nähtud, kellel suurusehullustus pähe löönud. Aga varem või hiljem on nad kõrgelt alla pudenenud nagu prussakad. Ili on üks selline prussakas. Ennast koledal kombel täis söönud. Ei jaksa enam liigutadagi. Poe aga tagasi oma urgu ja istu seal!

8 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

anto ili. mina tean teda tagasihoidlikust spordiklubist, mille kasutaja ka ise olen. tema vanuses mehi seal naljalt ei kohta. ametialaselt olen temaga 3 korda kokku puutunud seoses koretiühistu asjadega.
mulje temast on väga positiivne, ainuke positiivne ametnik tartu linnavalitsuses. sest olen ka mõne teisega pidanud seal kokkupuutuma (shokman, hanson).

Anonüümne ütles ...

Paraku minu mulje on Ilist just pigem positiivne. Ei olnud asjaajamisel omakasupüüdlik ja pidas tähtaegadest korralikult kinni.
Kui Hanson osalt Ili asemele tuli, siis läksid asjad kaoseks. Kirjadele ei suvatsetud isegi hilinemisega vastata, mingist asjaajamisest rääkimata.

Anonüümne ütles ...

Nüüd panid puusse, Inno. Koos oma "suure sõbra" Kruusega.

Ili on Tartu linnavalitsuse struktuuris üks ausamaid, normaalsemaid ja asjatundlikumaid ametnikke läbi aegade. Ehk siis lahti lasti enam-vähem ainuke inimene, kes ka tegelikult oma tööd oskas ja viitsis teha ega ajanud pidevalt mingit poliitmulli suust välja. Linna huvide eest on ta alati väljas olnud ja oma osalust TREFis pole ta mitte kunagi varjanud.

Korruptant? Selliseid väiteid tuleb kõigepealt tõestada. Pealegi -- tal oli nii palju sirget selga, et mitte iialgi Reformi liikmeks astuda, ehkki teda pidevalt suruti. Ka projektidelt protsente partei hüvanguks ta polnud nõus maksma.

Väidetavalt saigi ta kinga tegelikult just selle viimase pärast -- lihtsalt leiti põhjus, miks parteiliselt allumatu inimene minema lüüa. Päris nii ikka ei ole, et kui on Reformi abilinnapea, et siis on kohe pätt.

Kui nii julge mees oled, siis võta parem Hanson-Astok ette -- vaat sealt tuleb vänget haisu.

Anonüümne ütles ...

aga anto ilil on ka oma suuri saladusi. pealtnäha vaikne ja väike vennike, aga tegelikkuses suur tegija. küll need suured patud ka ükskord päevavalgele tulevad ja siis terve linn imestab. praegu jääb temast küll ekslik mulje, et mees on nagu õnnetu märter, kellele korraldatakse näidispoomist. vaga vesi, sügav põhi...

Anonüümne ütles ...

vaga vesi, sügav põhi. ei ole ta mingi märter, nagu kõikidele näib. anto on tegus mees ja küll ta valgustkartvad teod varsti samuti ilmsiks tulevad. näiteks jooksevad andekate pisikeste tennisistidena tartu tenniseklubis papa taktimõõdus väljakule:-)

Anonüümne ütles ...

Ma ei pidanudki enne oma kommentaaris silmas seda, et Anto oleks märter -- kindlasti ei ole. Aga normaalne mees ja oluliselt normaalsem, kui näiteks Hanson-Astok-Seli-Ansip on ta linnajuhtimisel olnud küll.

Inno ütles ...

15:52 anole:
Ili ON Reformierakonna liige.

Anonüümne ütles ...

see oli nii. et Ilit suruti juba mingi.. 10 aastat? või midagi sellist reformi ridadesse, siis lõpuks astus, paar aastat tagasi. ma ei teagi miks, ju siis oli surve nii tugev :/
aga igal juhul on ta aus ja sirge seljaga. minupärast mingu kruusa, jah justnimelt kruusa, linnaviletsus kõik uppi, i dont care anymore.
eks temale ongi parem et ussipesast ära sai