reede, 21. november 2008

Väike huumorinurgake: Liina ülistuslaul Ingridile

Värske naisteajakiri Lilit, mille peatoimetaja Manona Visnapuu ja tema saatja Krister Partisega sai Savisaare vastuvõtul törts sõbralikku juttu aetud, toob rõõmsa üllatuse. Nimelt kirjutab seal üks vähetuntud sulesepp nimega Liina Jänes Ingridist sedasi:

"Endise Kroonika peatoimetaja kohta ringles veel mõned aastad tagasi lookene: varem oli ta lihtsalt lõvi, aga pärast emakssaamist emalõvi. Ingridi sihikindlus, kompromissitus ning pire (sic!) olek olid meediaringkondades kurikuulsad. Karmi käega naine, kes suutis 10 aastat tagasi viia vireleva ajakirja Kroonika Eesti kõige menukama väljaande staatusse. Ingrid ütles välja, mida arvas ning tegi nagu tahtis ja kui teised sellega ei nõustunud... noh, see oli teiste viga".

Irja kommentaar: ohoo, milline tabav iseloomustus! Oma meest aastaid peksnud naist võib tõesti karmikäeliseks nimetada! Ja mis puutub Kroonikasse, siis meediaringkondades kõneldakse, et selle ajakirjanikud hakkavad tasahaaval elule tagasi tulema... Sedavõrd sihikindla, kompromissitu ning pireda peatoimetaja hirmuvalitsus muutis kunagise dream team'i vahepeal elavateks laipadeks. Aga no, see oli nende enda viga - Ingridi arust.

Liina jätkab: "Kuid sellelt Olümposelt kukkumine oli valus. Alt vedas tema enda tagala. Esmalt alandav lahutus".

Irja: mnjaa, ütleks, et Inksut vedas alt ikkagi kuum seksiretk Kanaaridele koos koolitusguru, aasta isa ning kõige perekonnasõbralikuma ettevõtja Peep Vainuga, millest Ingridi abikaasa Inno kogemata kombel, Ingridi e-maile lugedes teada sai. Ja siis veel mõni asi, mille võtaks kokku sõnadega: lähimate inimeste reetmine. Küll Inks teab, millest või kellest jutt.

Liina: "Järgmiseks avastas Ingrid end püssitoru eest, mida hoidis tema endine abikaasa Inno. Toruks oli eksmehe ja tema uue naise Irja loodud üliavalikustav blogi, kus mees igasuguse halastuseta võttis nende ühise elu molekulideks, süüdistades oma laste ema kõiges seitsmes surmapatus, sealhulgas mehe kalleima ihuliikme maharaiumise ähvardamises ja (muidugi) abielurikkumises".

Irja: tänks reklaami eest. Mulle meeldivad eriti järgmised väljendid: "püssitoru eest", "igasuguse halastuseta", "võttis nende ühise elu molekulideks", "süüdistades oma laste ema". Braavo, Liina Jänes! Wagga Jenoweva (vist kirjutatakse nii?) lood kahvatavad selle teksti kõrval. Ning mina teen pausi ja vaikin hardunult. Palun blogilugejail samuti hetkeks hardunult vaikida ning ütelda: "Nuuks!". Aitäh.

Liina jätkab: "Mida tegi Ingrid? Vaikis. Nuttis".

Irja: mainimata jäi "ulgus". Siinkohal palun teid kõiki mõelda heldimusega Ingridi säravatele etteastele saates "Tantsud ja laulud tähtedega".

Liina: "Kuid ta ei jäänud kauaks nurka ulguma, vaid astus jonnakalt rambivalgusesse, osaledes saates "Tantsud tähtedega". "Milline promo ju Kroonikale," nähvas ta imestajatele, teades arvatavasti väga hästi, et tema tantsudest saab hagu juurde ekskaasa ajaveeb. Inno aga võttis järgmiseks rünnaku alla kõik, kes kunagi Ingridiga kokku puutunud, kaasa arvatud töökaaslased ja ülemused".

Irja: khm, Ingridi vaesed töökaaslased ja ülemused ei jõudnud ära oodata, millal temast lahti saavad. See päev, mil ta lõpuks kinga sai, oli Ajakirjade Kirjastuses pidupäev ning kurja peatoimetaja lahkumispeole tuli vaid käputäis inimesi.

Liina: "Suvel hakkasid liikuma kuuldused, et Inks tuleb turule tagasi ja täiesti uue projektiga. Uue naisteportaaliga TopTop, mis tõotab tulla veebis tõsine tegija".

Irja: siinkohal tuleb naerda nii, et pisarad silmas. Igaüks, kes seda portaaliäbarikku oma silmaga kaemas käinud, teab, et see "naisteportaal" ei suuda isegi Trend24-le konkurentsi pakkuda, rääkimata siis muust tõsisest tegemisest. Ja miks on see nii, et kunagine "seltskonnaajakirjanduse ema" enam midagi säravat teha ei suuda, miks küll? Aga seepärast, armsad sõbrad, et seda "tõelist Kroonikat" ei teinud mitte Ingrid, vaid Inno. Inno kirjutas Ingridi kuulsad juhtkirjad, Inno õpetas Ingridile, milliseid ideid ülemustele välja pakkuda, kuidas Kroonikat säravamaks ja seksikamaks teha. Nüüd, kus Ingridi kõrval enam Innot ei ole, võime näha, milleks Ingrid tegelikult võimeline on. To cut things short: eriti mitte millekski. Ei oska ta laulda ega tantsida, ajakirjanduse tegemisest kõnelemata.

Liina: "Kanal 2 sünnipäeval nähti hoopis uut Ingridit - säravat, õnnelikku, noore mehe kaenlas suudlevat naist, kes nägi välja kümme aastat noorem kui varem".

Irja: fotodelt vaatas vastu küll purjus Ingrid...

Liina: "Ning arvatavasti (otsus on edasikaebamiste ringil) õnnestus tal ekskaasa suu netiavarustes kohtuliku keelu abil sulgeda".

Irja: oo, beibi, dream on. Kellegi suu sulgemiseks on vaja palju enamat, oi kui palju enamat. Kes ütleb, et need tekstid on kirjutanud Inno? Või Irja? Ja inimese suu sulgemine on niisama ilmvõimatu kui mõtte peatamine inimese peas. Vat nii.

6 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Huvitav, miks Ingrid Tähismaa nii palju joob? Viimasel ajal näeb teda üsna tihti vedelas olekus , ega ometi oma olematu eraelu pärast? Üsna tüütu juba teda näha ja lugeda.

Anonüümne ütles ...

ma ei ole seda toptop portaali lugenud. kuigi nüüd sain teada, et on mingi naistekas. aga siinsest blogist sain aru, et seal mingid alasti mimmud loevad uudiseid?!??? uskumatu, kas tõesti teeb üks naine teistele naistele portaali ning uudiseid loevad alasti naised? appppppiiiiiii. on see tõesti niiiiiiii?
ja vana arm ei roosteta, nagu siinsest bogist nägin, heietab ta memuraare oma kroonikast ja selle aja tegemistest. seega ei midagi uut.
on siis ikkagi kohtuotsus olemas, et selles blogis tähismaast kirjutada ei tohi? tegelikult hästi vahva, ma ei tohi oma nime kirjutada!??? kirjutad i.tähismaa ja seda võib lugeda ingrid tähismaaks, inno tähismaaks, irja tähismaaks? kas see ühend saab keelu?
samas on see ainus asi, mis selle naise puhul võib olla müüb, see on eksmehe nimi?

Irja ütles ...

Jaa, see on nii, et kunagine VÄÄRIKUSE eest võitleja, eesti emade eeskuju Ingrid Tähismaa teeb portaali, kus uudiseid loevad alasti mimmud. Kurioosne, kas pole?

Mina ausalt öelda ei tea midagi sellisest kohtuotsusest. On arusaamatu, miks lehed kirjutavad, nagu oleks mingi selline otsus. Miks see siis meieni ei ole jõudnud, huvitav?

Iseenesest, kui olekski, siis see oleks juriidiline null, sest kellelgi ei saa keelata kellestki rääkimist. Saab kaevata, kui räägitu pole tõsi, s.o on laim või au haavamine jne, aga RÄÄKIMIST kui sellist ei saa kindlasti ära keelata.

Anonüümne ütles ...

ja-jaa- täpselt nii ongi Irjake, kõik, mis Innu suust tuleb, on sulatõsi...Kui ikka juba Inno ise sulle midagi ütles, kuidas ta eelmises elus oli, siis tema just ongi see erapooletu rääkija ja sina oled eriti erapooletu hukkamõistja

Irja ütles ...

jaa-jaa, täpselt nii ongi, anonüümuseke. Kui aega saad, kirjuta teine kordki.

Anonüümne ütles ...

käisin ka seda topindust lugemas. lugesin esimese kroonika memuaarikest ja eriti seda lõpumardi osa. huvitav!!!!
mart tuli, teretas, kutsus KOHE oma kabinetti... ma lõhnasin nii hästi... vestlesime pikalt... ta kuulas süvenenult, noogutas,.... ma rääkisin siiralt, ei valetanud... võib siis ridade vahelt lugeda. et tavaliselt valetas? milleks muidu selline rõhuasetus. kas tavaliselt lõhnas-haises millegi muu järele, seekord lõhnas? mart kasutas kohe juhust? või ma ei saa aru.
tõsi ma pole loogikas just tugev.