kolmapäev, 10. detsember 2008

Burkhardt viitab jälle reformierakondlikule altkäemaksule


Väljavõte Päevalehe veebist.

Eesti Raudtee erastamisjärgse omanikfirma esindaja, ameeriklane Edward Burkhardt viitab taas Päevalehele antud intervjuus poliitilisele korruptsioonile seoses raudteega. „Tajusime ebakompetentsust, poliitilist mõjutamist ja korruptsiooni igal sammul. Olen teadlik, et tolleaegse valitsuse võtmekujud on Eestis endiselt pukis,” ütles ta.

Meeldetuletuseks, see oli asjaolu, et Reformierakond küsis raudtee riigile tagasiostu otsuse eest miljon-poolteist eurot altkäemaksu. Ja ilmselt raha liikus, sest Reformierakond, mis muidu toetab õhukest riiki ja seda, et riik pole hea omanik, jäi ühtäkki üllatuslikult raudtee tagasiostuga nõusse.

Burkhardt oli vihane just seetõttu, et positiivse otsuse eest nõuti raha.

Ja mind ikka endiselt huvitab, miks Kapo ei tegele selliste suurejooneliste korruptsioonitehingutega, kus üksikud poliitikud parseldavad maha tervet riiki? Mis värk käib, ausõna, täiesti arusaamatu juba. Kõik info kandiku peal ette kantud, tunnistajad olemas. Miks midagi ei tehta?! Uurida tasuks juba puhtalt altkäemaksu küsimuse fakti. Ka see on kuritegu.

Või on Kapo poliitiliselt nii mõjutatav, et pukis olijaid ei saa uurida. Saab vaid neid, kes pukis pole. Aga milleks Eesti riigile selline Kapo. See on siis ju mingi kuramuse prostituut, poliitiline politsei, Gestapo, NKVD, mitte kaitsepolitsei. Ja selle mõttetu asutuse võiks üldse laiali saata.

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

sõnavabadus on ohus!
innojairja,te peax hakkama koguma infot ärakustutatud artiklite kohta(tean et kadri kiila kohta kustutati kõik artiklid),tegema arhiivi nimega "rukopisi ne gorjat"-siis raffas ,kes kuskilt midagi seivind on kunagi saax inffi anda!äkki on veel midagi olulist ära kustutatud?
http://www.epl.ee/?uudised=451730

Anonüümne ütles ...

teie kohvikuga on mingi jama, kui ma siia tulen , siis viskab arvuti mind netist välja:(

Inno ütles ...

14:34 anole:
kes on su teenusepakkuja?

13:48 anole:

No aga raamatukokku jäävad ikka asjad alles.

Aga sellega, et ajalehed võrgust lugusid maha võtavad, saevad nad ise oksa, millel istuvad. See on samasugune tegu, nagu korjaksid nad müügilt ajalehtede tiraaže. Sellega kogus kunagi kuulsust endine Läänemaa politseinik, hilisem maksuametnik Vahur Kivistik, kes praegu on minu teada advokaat.