neljapäev, 11. detsember 2008

Kohvik soovitab: võimalus teenida 20% aastas

Inno ja Irja kohvik soovitab tuntud ja kiiresti kasvavat ettevõtet, kes on nõus laenama ja maksma korralikku intressi ettevõtte kasvu suunamiseks. Kel soov teenida ca 20% intressi aastas ning võimalus paigutada aastase tähtajaga ca 1 miljon krooni, võiks helistada telefonil 53471712. Intresse makstakse välja iga kuu.

Tegu on rahvusvahelise audiitorfirma poolt konservatiivselt auditeeritud Eesti kapitalil põhineva ettevõttega, millel kliente üle 300 000. Seega tasub uurida lähemalt.

Asjaosalised, Inno ja Irja kohviku külalised, on öelnud, et telefoni teel infot ei jagata ning kes soovib rääkida reaalsest rahapaigutusest, peab firma esindajaga kokku saama. Põhjused, miks raha vaikselt kaasatakse, on seotud Eesti väiksuse ja siin kiiresti leviva kadedusega.

2 kommentaari:

Nutt ja Hala ütles ...

selliseid rahakerjajaid liigub praegu hulgim. enamasti lõppeb see lanuandjale kurvalt.
praeguses olukorras on 20% p.a. vähe, eriti kui arvestada, et firma pangast laenu ei saa.
va. juhul, kui tagatiseks pannakse koormamata kinnisvara 3-5x laenu summas.

Anonüümne ütles ...

ETTEVAATUST!!!

Seda teksti lugedes esimesena meenus mulle PÜRAMIIDSKEEM. (Bonzi skeem on üheks näiteks).

Kui asi oleks kindel, siis panad peaksid sellise tulususe puhul lausa tormijooksu tegema ja siis pole vaja eraisikuid tülitada. Järelikult pole kindel.

Maddoffi skeemis oli ka aasta tulusus isegi väiksem vist 15%, skeemi kahjud - 50 miljardit dollarit.

Enamasti, kui firmat tehakse, reaalset firmat, kaasatakse investoreid läbirääkimiste teel ning sellist kindlat lubadust a'la "aastane tulusus 20% ja iga kuu maksame" on bullshit. Kui makstakse, makstakse dividendidena kas kord aastas, harvemini kord kvartalis. Ja raha firmasse paigutajatel tekib võimalus firmas osalus, kui mingid lepingutingimused firma poolt täidetud ei saa....