kolmapäev, 10. detsember 2008

Üks põnev tagasiside, kuidas riigiametnikud jõulupeo kulusid varjavad

Saabus selline tagasiside:

Peagi tulemas jõulupeod ja riigiametid hoiavad omasõnade järgi sellelt kokku. Tühjagi, riigiametnikud peene nipi välja mõelnud kuidas maksumaksja kulul juua.

Majutus- ja söögiasutused ei esitagi arvet jõulupeo eest, arve esitatakse konverentsiteenuse eest. Et nagu oleks mingi tähtis koosviibimine olnud. Kõik ok ju.

Üks endine Kaitseministeeriumi kantsler kasutas seda nippi oma joomaarvete tasumiseks. Härrale meeldis restoran Italgo, noh see, mis Pärnu maanteel politseimaja ja draamateatri lähedal. Mees tellis seal iga õhtu ühe kena prae ja jõi peale Hennesy või Larseni konjakit, noh pudel või kaks kulus õhtul ära. Kantslerihärra polnud ka kitsi, tegi sõpradele-joomakaaslastele välja. Ainult, et arve läks ministeeriumisse.

Egas siis igapäevaselt arveldatud, restoran Italgo esitas arve kuus korra Kaitseministeeriumile. Arvel polnud muidugi mingeid kalleid jooke - asutus osutas konverentsiteenust. See süsteem toimib siiani.

Inno:
Kel veel infot sellise asja kohta, andke aga julgesti teada! Ametnikud võivad olla vägagi nutikad. Ja miks ei peaks, nemad ei vastuta millegi eest, vastutus langeb poliitikutele.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

See oli vist praeguseks surnud Kaitseministeeriumi nõunik Hannes Walter, kes seal Hidalgo baaris igapäevaselt istus. Kuhu ta arved viis, ei tea.

Anonüümne ütles ...

Mikko istus näiteks oma jüngritega igapäevaselt Rohelise Ämbliku või mis iganes nimelises lokaalis otse kaitseministeeriumi all keldris. Juba kell 12 päeval olid kohal ja libistasid õlut ja konni.