teisipäev, 16. detsember 2008

Mis tegelane on Tiina Mare Hiob


Väljavõte Postimehe veebist.

Kohvikule on tulnud mitmeid vihjeid, kuidas peresuhteid lahendav advokaat Tiina Mare Hiob on üks äärmiselt ebameeldiv tegelane, kelle käes pereliikmed kiunuvad ja mingit lahendust ei ole. Inimesed on aastaid kohtu vahet käinud, kulutanud aega, raha ja närve ja tulemust ei kusagil. Samas on pereadvokaate, kes on mõne kuuga jõudnud kõiki osapooli rahuldavate kohtuväliste lahenditeni.

Millest küll selline vahe? Ja mis inimene on Tiina Mare Hiob? Ajakirjanduses on olnud juttu, et ta on esindanud puuetega inimesi ja teinud seda isegi tasuta, samas, et ta käitub kohtusaalis nagu voorimees, sõimab vastaspoolt nii mis kole. Millest selline vastuolulisus? Ja teiselt poolt jõhkrus? Mis lahendusi saab sellisel juhul olla, eriti veel emotsionaalsetes pereasjades, kui advokaat teist poolt sõimab? Võimalik, et Hiob teeb endale sedasi tööd juurde, kuna konfliktid eskaleeruvad. Aga mis lahendus see on?

Delfi Naistekas kirjutab, et Hiob on tuntud kui meestevihkaja ja isade teerull. Et esindab väga hästi naisi ja keerab meestele. Aga kas see on siis lahendus? Kas selline ongi hea pereadvokaat? Ja isegi, kui isast teerulliga üle sõita, kas see on lahendus, eriti pikemas perspektiivis? Kas lapsed on õnnelikud hiljem selliste lahenduste üle, kus isadest on üle sõidetud. Sest isad valdavalt ei kipu vaidlema ega kauplema. Nad lepivad sellega mis on.

Küsimus on ka selles, kuidas saab advokaadina, eriti pereadvokaadina töötada selline konflikte inimene? Kes ajab pooli veel rohkem tülli ja pooldab veriseid lahendusi. Ma saan aru, kui ta oleks prokurör või vangivalvur, või sõjaväelane, kes peab aeg-ajalt karmust üles näitama, aga advokaat. Kas tema vaimse tervisega on kõik korras?

Kui kellelgi on infot, või pilte Tiina Mare Hiobist, andke märku: innott(ät)mac.com

7 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Õnneks on kohtunikud hakkanud samuti selle peletise olemusest aru saama ning seetõttu on vahel isegi isadel parem, kui Hiob kohtuistungil nii end kui oma naisklienti kompromiteerib. Kui kohtusaalis suudab ta end veel tagasi hoida (ammuks see oli, kui üks kohtunik närvid kaotas ning juhtunust Advokatuuri teatas), siis kohtuvälistel läbirääkimistel on ta lausa jõledus ise. Kuigi ka see tuleb teatud määral vastaspoolele kasuks - sest sotsiaaltöötajad kujunduvad oma arvamuse suurel määral ikkagi end viisakamalt üleval pidava poole kasuks.

Anonüümne ütles ...

Mina võin kinnitada täiesti vastupidist. Olen ka isa ja võitlesin lapsega suhtlemise eest kohtus Hiobi abiga. Tänu temale saime normaalse kokkuleppe ja asi liikus ja toimis. Väga asjalik ja tubli!

Anonüümne ütles ...

Viimane kommentaar on tõenäoliselt Hiobi enda kirjutatud. Kõnekas on siiski fakt et ajakirjanduse andmetel tegeleb Hiob siiski enam kui 90% ulatuses riigi õigusabi osutamisega (st. määratud kaitse ja esindusega), mis ilmselgelt näitab, et inimene vabatahtlikult teda üldjuhul ikka palkama ei hakka.

Anonüümne ütles ...

Hiob on tõeline jäle olend( ei oska kohe õiget sõna niisuguse kohta leida!)- ta pole naine ega mees ega koer...väliselt nagu inimene - seesmiselt ilge koletis

- missugune mees küll teda tahaks!!?? ( vist selles tema probleem seisnebki!)

Anonüümne ütles ...

Hiiob on pesuehtne aferist kelle tegevus tuleb peatada. Selle monstrumi tegude pärast kannatavad juba sajad pered .
Tegemist on peast hullu inimesega.
Pereadvokaadist on asi küll väga kaugel.Tegemist on isikuga kes elatub riigi õigusabi arvetest.
Advokaadiks ei saa seda jäletist küll kuidagi nimetada.

Anonüümne ütles ...

Mina oskan Hiobi kohta ainult häid sõnu öelda ..kuigi jah tema sõnapruuk annab kohati soovida. Olen ema ja võitlesin lapsega suhtlemise ja lapse hooldusõiguste eest kohtus isa vastu kes oli vaimselt ja füüsiliselt vägivaldne. Oli kordi kus vandeadvokaad ütles minulegi väga vastikult, kus pidin kõik öeldu alla neelama. Kuid tulemus oli seda väärt!!! Väga asjalik ja tark naine!

Anonüümne ütles ...

Mina ka kiidan Hiobit. Just eelkõige kliendiga suhtlemisel, kliendi esindamisel, asjaliku kohtu tunnetamise ja kohtuvaidluse lõpuni viimisel. Vastaspoolt kordagi ei sõimanud, seevastu vastaspoole (mehe) esindaja, noor jurist seda aga tegi küll - kui kõik olid saalist läinud. Seega kui keegi kedagi "sõimab", tundub, et see on kohtupraktika tavapärane käitumine. Ma ei arva, et normaalne kuid ei arva, et antud artikkel ja osad kommentaarid oleksid viisakad, eetilised, austavad. Artikkel põhineb nagu kuulujuttudel. Milleks seda vaja? Millist advokaati te ülistate? Plaanite kõigi kohta laimuartikli teha? Nagu aru saan, siis neil kõigil on oma käekiri, omad halvemad ja paremad päevad. Hiob esindab enda palkajat hästi. Kui saali astub - on temasse austav suhtumine ja respekt. Vana tegija, kes endal nime teinud ja kelle tööd hinnatakse.
Üks endine klient