reede, 5. detsember 2008

Nädala tsitaat seekord Erki Urvalt


Väljavõte Postimehe veebist.

Nädala tsitaat seekord Erki Urvalt, mille ta ütles ETV saates "Vabariigi kodanikud", kommenteerides ettepanekut kolme Balti riigi lennufirmad ühendada:

see ei oleks väga mõistlik tegu, sest kõik kolm lennufirmat on kahjumis ning omavahel konkurendid.

No comments. Jääb vaid küsimus, kuidas saab üks inimene nii loll olla? Ise peab end veel ettevõtjaks ja asjatundjaks. Pole ime, et Urva juhtimise ajal Estonian Air omadega täiesti perse käis. Siuksed tegelased tuleks ärist väga kaugel hoida.

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

mis krdi jutt see on? mismõttes perse käis? EA oli Urva juhtimise all kasumis ettevõte, mis pärast 9/11 polnud just lihtsaim lesanne.

Anonüümne ütles ...

"Pole ime, et Urva juhtimise ajal Estonian Air omadega täiesti perse käis."

Erki Urva juhtimisaeg on Estonian Airi eksistentsi ajal olnud ainus periood, mil ettevõte on saanud kasumit.

No comments, tarkpea.

Inno ütles ...

Kasum oli siis, kui Urva ametisse asus. Tema ametiajal sai kasumist kahjum ja seetõttu mees ka kinga. Estonian Airi tase käis minu kui kliendi hinnangul alla just tema juhtimisajal ja tõtt-öelda pole sellest siiamaani suudetud toibuda.

Miks? Urva muutis Estonian Airi oma turismiettevõtjatest tuttavate tuhvlialuseks, tšarterkompaniiks, mis pakkus küll odavaid reise "otse ja omadega", ent sellega kannatasid regulaarlennud, eriti teeninduse tase. Ja 9/11 ei saa ka kõiges süüdistada.

Tegelesin ise selle teemaga mõned aastad tagasi Äripäevas:
http://www.aripaev.ee/2781/uud_uudidx_278102.html.

Anonüümne ütles ...

Inno, sinu antud lingi all on ju just graafik, mis näitab, et oma ametiajal oli EA kasumis. 2000-2003, jah, 2004 enam mitte.