kolmapäev, 10. detsember 2008

Paistab tõesti, et erakorralised valimised tulekul


Väljavõte Äripäeva veebist.

Kas pole huvitav aeg: kõik siunavad kõiki. Ma mõtlen siinkohal poliitikuid. Et ajal, kus peaks just rohkem kokku hoidma ja püüdma leida Eestile paremaid lahendusi, kus on veel käimas EV 90. juubeliaasta, on asutud tigedalt teineteist tümitama. Käib päris kõva madistamine juba, nagu uudistest näha. Ja seda tükk aega enne ametlikke valimistähtaegu.

Ja põhjust ehk polegi vaja kaugelt otsida: enne veel, kui järg jõuab suviste Europarlamendi ja sügiseste KOV valimisteni, võivad tulla erakorralised Riigikogu valimised, millele on juba siin-seal viidatud. Ilmselt seekord lihtsa valitsusremondiga ei piirduta, kuna nii IRL kui Kesk tahavad Reformile ära teha. Ja neil kummalgi on selleks praegu šansid, mida võibolla hiljem enam kunagi ei tule.

Ja siis pole vaja imestada, miks Reform on asunud juba kirjastama oma valimispropaganda väljaannet Eesti Teataja. Sest valimised on ukse ees.

Miks? Esiteks seepärast, et paljud pole valitsusjuhiga rahul. Siis on ettevõtjad praegusest valitsusest distantseerunud. Ja valitsusel endal on üha raskel tulla toime lubadustega, mistõttu rahvas ei usalda valitsust. Ja kehva usaldusega on raske edasi minna.

Kommentaare ei ole: