reede, 19. detsember 2008

Vaikselt vastu võetud


Väljavõte Õhtulehe veebist.

Paistab, et valitsus suutis rahvale taas mütsi pähe tõmmata. Või siis neile kümnetele tuhandetele inimestele, keda lähiajal ootab koondamine. Vaikselt ja peaaegu märkamatult võeti vastu uus töölepinguseadus, mis on rahvale selgelt kahjulik ja millega polnud rahul mitte keegi peale mõnede valitsuspoliitikute. Ent ometi võeti ta vastu.

Sest vahepeal suudeti avalikkuse, eriti aga ajakirjanike tähelepanu eemale juhtida selliste "palavate" teemadega nagu üks riigireetja ja paar korruptsioonikahtlusega vahistatud linna-ametnikku. Seda tehti bravuurikalt, et välja paistaks, ja kisa kostis taevani. Ajakirjanduskaarnad lendasid värske vere peale kohale, jättes maha rammusa loomakere, mis vahepeal sootuks minema veeti.

Selle asja nimi on poliitika. Ja pole siis ime, et Riigikogu Reformierakonna fraktsioon naerusui jõuluvanale laulu esitas. Oli ka põhjust.

7 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

töötajana pole uue seaduse üle sugugi õnnelik kuid objektiivselt vaadates saan väikese koondamishüvitise vajadusest aru: pigem maksta mõnele lahkuvale inimesele vähem raha kui suuri summasid välja pannes ettevõte peankrotti viia. väikeettevõtjatele on need summad olulised ning pankrotistunud firmas ei saa keegi tööd, hõlpsa koondamise järel vähemalt mõnedki

Anonüümne ütles ...

vinguvingu? aga kes selle riigikogu valis? rahvas. mis siin soiguda. kui ise oleme valinud, siis tuleb lõuad lõmps kinni panna ja kannatada. ja järgmine kord targemad olla.
ma olen tähele pannud, et kunagi polda rahul. ei jääda ka rahule. ma ise ka pole rahul. aga mis teha? seni kuni rahvas avalikult ei mässa, seni selline susserdamine ka jääb.
kui me oleks temperamentne rahvas ja järgmisel päeval mädamunade ja mädatomatitega platsis, küll siis seadused ka meile meelepärasemad oleks. aga me kirume ilma ja valitsust ja neelame alla kõik, mida tolgused pakuvad. edu.

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Ma hetkel ei viitsi probleemi süveneda aga seda tean öelda,et Iirimaal Mc Donaldsis ei kirjutata lepingutki.Ometigi too firma pidavat olema parimate tööandjate nimekirjas.Iirimaal iga aasta kuulutatakse välja parimad sada tööandjat ja Mc Donalds on nonde seas.Töö lepingutki ei kirjutata...
Aldis(suur saksa kaupluse kett) on sedasi,et seal viiakse läbi sisejuurdlus,kuid ega see päästa kedagi...
Üleüldse juristid on Iirimaal töövõtjate(tööliste) vastu sest seadus on töövõtjate(tööliste) kahjulik...
Nii,et tööandjatel on Iirmaal hea.
Kas vaid Prantsusmaal ja Rootsis tagatakse tööliste õigused rahuldavalt?

Anonüümne ütles ...

Päris normaalne on see uus seadus! Isegi töötajatele. Võrrelge teiste väikeste ja vaeste riikide omaga ja siis kaevelge edasi! Praegu peabki rohkem väike-ettevõtlust toetama, kui tahame, et tegusal rahval siin riigis lähitulevikus veel mingitki elu ja omatoodangut oleks!
Kesikud ajaksid ise oma absurdsete nõudmistega "töörahva hüvanguks" ja lauskorruptsiooniga riigiametites selle meie riigi esimesena pankrotti, nii kui tüüri juurde pääseks. Ja pärast süüdistaks muidugi eelnevaid valitsejaid, nagu neil kombeks. Ja teie siin kiidaksite takka, nagu teil kombeks. Kuradi vuntsilised prussakad ahjupraos!

Anonüümne ütles ...

Peaaegu iga teema juurde võib lisada: Mõtelge, kes me oleme, linnakese täis rahvast? Kurb on lugeda meie tööstusjuhtide jutte, kes igaüks püüab põhjendada just oma ettevõtlusharu vajalikkust eesti majandusele; enamasti on teemaks ikka liiga kõrged palgad, maksud jne.; vaja on tuua sisse odavat võõrtööjõudu, hoidmaks väliskaubandusbilanssi veidikegi tasakaalus... Võimatu. Meie riigiks olemise kulutused per capita on liiga suured ja AINUKE müügiargument igale eestis tehtud tootele võib olla see, et ta on tehtud eestis! Seega, kogu eesti rahvas oma riigile vinget kuvandit mõtlema! (peebik, sinu shanss!):-)

Anonüümne ütles ...

Väike vihje seoses tänaste uudistega vabadussamba klaaside kolletumisest, konidest klaasides jne. Uurige "Tsehhi klaasifirmat" ;)

Vihjeks niipalju, Sans Souci domeen registreeriti 2005-08-08... paar kuud enne seda kui samba asukoht maksumaksjatele avalikustati. Lehekülg sinna domeenile koos valmis "uudistega" 2006 aastast, ilmus alles 2007 aasta 4. Veebruaril
http://web.archive.org/web/*/http://www.sanssouciint.com
Tänasel päeval, pea kaks aastat hiljem on "uudised" ikka samad. Kuidas nii, et firma vaid 2006 äkki nii aktiivne oli?
Meie sammas ainus "portfoolio" projekt väljaspool Tsehhit.
Kas ikka portfoolios nimetatud projektid on selle firma poolt tehtud. Pakun, et Sans Souci pangakonto kuhud rahad kanti polnud Tsehhis nagu firma vaid millegipärast hoopis EU'st väljas Sveitsi pangas.
Küsige hinnapakkumist, mis hinnaga, näiteks kõige kallim variant - mõni suur USA firma, sellised klaaspaneelid teeks.

Legendi ülesättimine 7 milli (sweco) klaaside valmistamine 3 mill, ja 40 milli läheb...

Anonüümne ütles ...

anole.21.09
Kuula Kuku raadio saadet Suur Hiina
2008.08.28 ja loe siin blogis olevat The Irish Times artiklit mis on postituse "Millest äripäev ei kirjuta" kommentaaris.
Kogu maailma äri põhineb transiidil,logistikal...
Tervitab,
Pärisorjastamise ennetustöö