kolmapäev, 21. jaanuar 2009

Neivelt pooldab devalveerimist



Arengufondi juht Indrek Neivelt ütles äsja ETV Foorumi saates, et praegu antaks Eestile laenu 10% intressiga. See on mitu korda kõrgem intress kui enamiku inimeste eluasemelaenu intress. Kui inimestelt küsida, kas sellise hinnaga tasub võtta, siis öeldaks, et ei tasu. Pealegi ei taheta riikidele enam laenu anda. Kust tuleb see raha?, küsis Neivelt.

Neivelt ütles, et reservide peale ei saa loota, sest Eesti riik on hakanud juba reserve kasutama ja neid põletatakse väga kiiresti.

Neivelt ütles ka, et olukorrast väljatulemiseks on kõige efektiivsem lahendus devalveerimine, sest palkade vähendamine ühtlaselt pole võimalik. Erasektoris seda tehakse, aga riigisektor laseb vanas vaimus edasi, kohati isegi lisab veel auru juurde.

7 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

mingi 10-15% devalveerimine ilmselt ei oleks eriline katastroof, aga samas annaks eksportijatele veidi hoogu juurde. Effekt ei oleks ilmselt väga pikaajaline, aga ehk aitaks mootori uuesti käima lüüa.

Inno ütles ...

Keegi ei hakkaks 10-15% pärast devalveerima. Kui see tuleb, siis 50-100%.

Anonüümne ütles ...

Võimalik, aga siis oleks väga palju verd tänaval.

Anonüümne ütles ...

teate mis sõbrad I&I tegelikult ütleks teile nagu kunagi ühele juhtivale politoloogile - unustage poliitikas oma huvi, vaatenurk jne. te suudate sellest üle olla ja saavutate edu.kui aga jääte ühe- o.k. kahe partei siunamise või poliitika peale, siis mandute ruttu. Olge huvitavad, olge kõige halva vastu ja hea poolt sõltumata patreist.Muideks - see töötab !!!
Uus Maltsvet.

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Miks tehakse panused ainult IMF-le ja USA föderaalreservidele jms. juutide pankadele?
On ju olemas veel Jaapani,Hiina,Islami pangad samuti!! Ma arvan küll,et nendega äri ajamine tooks ainult kasu ja väldiks illuminaatide kurjad plaanid.
Väldiks juutide mittejuutide pärisorjastamise plaanid.
Seda juutide kavandatud mittejuutide pärisorjastamist on ju tõestanud kõik globaliseerumise vastased,nii Zeitgeist movies kui The Money Masters,kui David Icke jpt.
Miks jätkatakse Monetarismi poliitikat kui see on ju tõestanud,et see hävitab meie rahvust??!! Zeitgeist movies ju öeldi ilusasti välja,et maailma ühiskonnal on viimane aeg minna üle uuele maailmakorraldusele ja lõpetada patentide,ning teadusesaavutuste
hävitamine.Teatavasti juudid on aastaid hävitanud teadusesaavutusi,hävitanud patente,ostnud neid kokku ja pannud riiulitele seisma selleks,et teadus ei areneks,et tehnika ei areneks,et inzeneri sõna häviks!!! Sellisel viisil on pankurid ja muud sellised vargad ehk illuminaadid hävitanud maailma majandust,ruineerinud meie elu...viinud terve maailma finantskriisini selleks,et pärisorjastada meid!!!
Finantskriis on USA föderaalreservi kavandatud süsteem maailma finantssektorile,mille eesmärk saada soodsalt(ca poole hinnaga,mis müüdi) tagasi varad(hüpoteegid),varem oli juba omandatud kasum(intressid).
KRIIS TEKITATI KUI LAENUKOORMUS OLI OMA TIPU SAAVUTANUD!!!!Pankurid ehk pärisorjastajad ahju!
Elagu Isesisvuspartei ja www.kaitsepolitsei.com,ning Natsionaalsotsialism!

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Vabariigi algul võeti laenu ka 40% intressiga ja saadi ka hakkama.
Eesti pangas on raha küllaga aga nad raisad kannavad selle raha, mille lüpsnud eestlaste seljast, rootsi.Eesti pank tuleb võtta pihtide vahele ja siis jagub raha kõigile!!
NÕUDKEM EESTI PANGA AUDITIT!!!
Miks eesti panga jaoks ei kehti eesti vabariigi seadused ja mikspärast maksuametnikud ei lõuga Eesti panga kallal???!!
Muidu küll oskavad sitta suust välja ajada aga Eesti panga peale hammas ei hakka!Jobud on need maksuametnikud!!!!

Anonüümne ütles ...

Riigisektorit ei koti.
No kese loll hakkab oma palka kärpima, kui devalveerimine käega katsuda.