kolmapäev, 21. jaanuar 2009

Nif-Nif poolt, Nuf-Nuf vastu, Naf-Naf otsustab!


Väljavõte Õhtulehe veebist.

Päris huvitavat tsirkust teevad meil siin Reformierakonna kolm õiguspõrsakest ehk siis Nif-Nif alias Indrek Teder (õiguskantsleri ametis), Naf-Naf alias Märt Rask (Riigikohtu esimehe ametis) ning Nuf-Nuf alias Rein Lang (justiitsministri ametis).

Sõnaga - praegu on vaidluse all, kas külmutada Riigikogu liikmete palgad. Nif-Nif ehk Indrek Teder on poolt ning Nuf-Nuf ehk Rein Lang on vastu. President Ärma-Toomas on kah igaks juhuks vastu, sest tema enda palk sõltub riigikoguliikme palgast.

Ja selle Nif-Nifi ja Nuf-Nufi improviseeritud tüli lahendamiseks on nüüd siis kokku aetud Riigikohtu üldkogu, mis peab otsustama, kummal on õigus, kas Nif-Nifil või Nuf-Nufil. Eesistujaks ei keegi muu kui Naf-Naf ehk Märt Rask, kes on Nif-Nifi ja Nuf-Nufi hea sõber.

Küll need põrsakesed ikka viitsivad. Selle Riigikohtu üldkogu kokkukutsumise võiks tinglikult ümber nimetada lavastuseks pealkirjaga: "Tegelikult meil ikka on õigusriik, ausõna!". Sest näe, justiitsminister ja õiguskantsler on eri meelt! Pole siin mingit kokkumängu ega korruptsiooni. Kõik saab lahendatud ausal teel!

Tegelikult on Nif-Nif, Nuf-Nuf ja Naf-Naf muidugi juba ammu saunalaval paika pannud, et mingit palkade külmutamist ei tule. Kus sellega! Kunagi tahab ju ka Nif-Nif ehk Indrek Teder suurde poliitikasse minna ja suurt palka saada. Aga rahvale on kasulik näidata, et ASI on vähemalt arutusel, et diskussioon käib, et on vähemasti TAHE palku külmutada.

Naf-Naf muidugi juba teab, mis otsuse Riigikohtu üldkogu kuu aja pärast teeb. Ei hakka siin külmal ajal keegi midagi külmutama. Ja kui otsus tehtud, siis lähevad Nif-Nif, Naf-Naf ja Nuf-Nuf taas ühel meelel sauna ja joovad seal Täielise Eesti Vabariigi terviseks. Proosit ka teile, armas rahvas!

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

tahaksin täpsustada, et Ärma-Toomase palk ei sõltu riigikogu liikmete palgast. See sõltub hoopis keskmisest palgast. elik: Ärma-Toomas palk= eesti keskmine palk x 7.

Anonüümne ütles ...

Tom Of Estland tahab sellegipoolest Nuffikutega sauna minna...

Anonüümne ütles ...

Vabandame!
Õhtulehe veebikülg on hetkel tehnilistel põhjustel kättesaamatu.
Palun proovige paari minuti pärast uuesti!