reede, 30. jaanuar 2009

Peeter Ernitsa kohtumine dozor-lastega, X osa



Peeter Ernitsa kohtumine Öise Vahtkonna (Nochnoi Dozor) esindajatega. Ühe dozor-lase Dmitri Linteri ema Leonora Linter räägib, kuidas Eesti ajakirjandus, näiteks Peeter Võsa edastab televisioonis musta materjali. Linter räägib, et enne tema poja sattumist sündmuste keerisesse, oli ta poliitika-kauge. Ent nüüd on ta avastanud hoopis uue maailma, kus tema telefoni kuulatakse pealt, tema telefonist tõmmatakse telefoniraamatut, kuidas teda jälgitakse, nii et ta on pidanud psühhiaatri abi paluma.

Linter räägib saatest Vabariigi kodanikud, kus Aarne Rannamäe juhitud saates nimetati kohtu poolt süüdi mõistmata inimesi juba ette kurjategijateks. Ernits selgitab, et Eestis on teatud inimeste käes tõe monopol. Ta soovitab lugeda oma artiklit Maalehes "Kelle käes on tõe monopol?".

Inno kommentaar:
lugesin selle artikli läbi, huvitav et ma seda varem polnud märganud. Tõeliselt mõtlemapanev lugu. Soovitan lugeda! Näitab selgelt kätte, kuidas käib inimeste tasalülitamine, ja seda tänapäeva Eestis, mitte NLiidus.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Lugesin Ernitsa-Petsi ML läbi! No kuulge, sõbrad, "mozet bõt ja durak", aga ma ep saa küll aru, ei seda, mida Pets seal öelda tahab, ega suuda ma selle tõemonopoli omanikku igapäevases elus märgata.

Muide, reformi pole ma valind ja ei kavatse seda teha kui just surmaähvardust pole ( viimast ei pea aga tõenäoseks).