esmaspäev, 2. märts 2009

KOHVIK PANEB VÄLJA VÄÄRT INFO EEST 10 000 KROONI PUHTALT KÄTTE!

Kohvik paneb välja 10 000.- puhtalt kätte! väärt info eest, mis puudutab praeguse kriisi põhisüüdlasi, Reformierakonda ja selle liidreid, peaministrit Andrus Ansipit ning Eesti Panga juhti Andres Lipstokki.

Oodatud on kõikvõimalikud infokillud, pildid ja muu selline teave. Saata palun sellel aadressil, KLIKI SIIA! Või selle sissekande juurde kommentaaridesse. Iga infokild on väärtuslik, kasvõi väikene. Ja iga infokildu honoreeritakse. NB! Kuulutus ei aegu.

Kohvik on korraldanud juba mitmeid selliseid aktsioone ja need on olnud edukad. Infoallikate anonüümsus on, mõistagi, garanteeritud. Kohviku huvides on oma infoallikaid hoida ja kaitsta.

Ühtlasi on oodatud info teiste reformierakondlaste kohta, mida nad teevad, kus käivad ja kellega, kes on purjutanud, kes niisama laaberdanud. Kes petnud, valetanud või varastanud. Kes alaealisi jootnud, nagu seda on Tartus teinud Urmas Kruuse ja Neinar Seli. Kohvik lubab ka omalt poolt, et kogub reformierakondlaste kohta infot nii maa alt kui maa pealt, vaenlaste ja sõprade hulgast. On juba teada, näiteks, et nii Andrus Ansip kui ka Jürgen Ligi ja Rein Lang on viimasel ajal kõvasti prassinud ja pralletanud, pidanud riigi kulul üleval armukesi ja teinud muid trikke. Vilistanud rahva ja riigi teenimise peale. Arvata võib, et selline mentaliteet valitseb ka ülejäänud Reformierakonnas.

Reformierakond on juba üle 10 aasta võimul olnud ja stagneerunud, muutunud ülbeks ja uhkeks, valelikuks ja jõhkraks, ning sellega ühiskonna piduriks (nagu kunagi oli EKP nõuka ajal), mingeid reforme pole see erakond enam tükil ajal korraldanud, pigem vastupidi, seisnud reformidel risti ees, ja on seega end ammendanud. On Eesti maa ja rahva huvides sellest painajast lahti saada, nii nagu kunagi vabaneti EKPst. Aidakem siis sellele kaasa, teeme koos sellele pidurile tuule alla! Olgu see üleskutse kohviku tagasihoidlik panus sellesse üritusse. Reformierakonna tagandamine aitab ühtlasi tuua uut verd poliitikasse, mida praegusel muutuste ajal on just vaja. Samas annab see võimaluse end näidata vanadel, headel ja äraproovitud, ent viimasel ajal kõrvale lükatud tegijatel nagu Mart Laar ja Edgar Savisaar.

Samuti oodatud toetused kohvikule, vastava info leiad vasakust ribast.

13 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Anispile võib andestada. Tema on robotist deflonmees ja nii kui nii millegist aru ei saa. Lipstok aga selline johmard, et siin pruugib vaid mehe juttu kuulata kui asi selge. Selle mehe süü võiks kokku võtta mõned tugevamad analüütikud läänest. Mitte Estonski omad. Laar ja Savisaar. Komoon, unustage Laar ja Savisaar. No ei vea vanad stagnantidest peerud seda riiki sitast välja. Isegi kui nemad saavad pukki, on vastukaal sama kõva ja tekkib peegelefkt. Aga proovige... See on kiireim tee kollapsile, millest olen ammu rääkinud. Kahjuks pole enamus Eestis veel oma mõttemaailma suutnud ära purustada vanast saastast, loodetakse mingitele imedele või endistele seltsimeestele. See segabki Eestil kriisist välja tulemast ja allavett minek tuleb kiirem kui oskate arvata - koos kevadise suurveega saab see alguse. Eesti vajab kogu riiki katvat väikeettevõtlust, kus iga Irja ja Inno saaks teha oma kohviku, pagariäri, supisöökla, pirukamaja, kingaparanduse jne. Riik peaks leidma toetuse alustajatele 3000 euri ja tegema kõik lihtsamalt lihtsamaks, et tunni ajaga saab pankrotis olev inimene firma teha. Kahe tunni pärast panka minna ja arve teha, mida ei jebita haldurite poolt ja saaks kasvõi oma vanu asju või kodus küpsetatud pirukaid müüa. See, et lubatakse toetada mingeid suuri anomaaliaid estonskis-oravate käsilasi. See kõik on vaid kollapsi kiirendamine. Kõik 100000 töötut vajavad Estonskis kasvõi minimaalset rakendust, kus igaüks looks veel töökoha kahele inimesele. Ongi 300000 kodaniku probleem lahendatud ja esimesed sammud tehtud ellujäämiseks. Unustada tuleks ka sõna Glamuur. See on sama kui räpases peldikus lasta lõhna pühkimata tagumikule. Keskenduma peaks probleemide probleemidele, mis Estonskit ees ootavad...

Inno ütles ...

No aga kaugele me selliste johmardite juhtimisel siis purjetame?

Vaja on neid, kes suudaks luua innodele ja irjadele vastavad tingimused. Seda innod ja irjad ise ei suuda. Seda suudaks Savisaar ja Laar.

Anonüümne ütles ...

No aga kaugele me selliste johmardite juhtimisel siis purjetame?

Selge see, et see oravatest eneseimetlejate kamp tuleb pensionile saata. Veel parem kui keeluga poliitikat teha 25a. jooksul. Sellepärast pooldan ka 10000 kroonist ettepanekut. Millegipärast aga usun, et suurt infi miskit siia ei laeku, sest ringkaitse on tugev ja sita väljaimbumine on suht hästi varjatud. Võibolla niisama mõni hooramine või saunaläbu, kuid see on kõik köömes suurte pätitegude juures. Savisaarest oleks ehk niipalju kasu, et tõmbaks kõik oravad pesunöörile näpitsate otsa rippuma. Kuuleks tulevikus paljude oravate piik-piiks rahamemuaare. Üks põrsas juba röhib ennetavalt, kurjakuulutavalt.. Eesti vajab uut verd, uut mõtlemist. Vaja on karismaatilisi eestvedajaid, noori, kellesse koonduks enamuse rahva usk. Neid ei ole, või ei tuua areenile. Pigem ei lasta. Paljud on Estonski tolmu jalgadealt pühkinud.. Kõik endised kommud, miilitsad, kagebeshnikud ja muidumolkused on vähema või suurema pasaga ennast juba ammu määrinud. Ja ega siis see olukord ei tekkinud üleöö. Miks siis Laar ja Savisaar ei teinud õigeid samme siis, kui oli sellks võimalus. Ja teised ka. Miks? Kõik juhtoinad, esipingviinid on vastutavad selle eest mis praegu riigis toimumas. Pole mõtet ajada süüd Ameerika ja Euroopa kriisi peale. Mujal käib rahva seas ikka elu ja melu. Pole näha ega tunda mingit märki kriisist. Tunnetatakse vaid riigi majanduslangust. Inimesed on ikka samas konditsioonis, elavad ehk nata kokkuhoidlikumalt. Estonskis aga töötuarmee kasvab ja needki kõik veel võlaorjuses. Pole tööd, pole raha. Mis on, on võlg panga ees ja hirm tänavaletõstmise ees. See on reaalsus. Sügisel näete, et see juhtub juba paljudega...

Minupärast võiks lüüa välk Estonskisse ja pühkida platsi puhtaks nendest, kelle kaasabil see väike ja õnnetu riik sammub kuristiku ja eksistentsi lõpu poole. Oleks ehk veel mingi lootus pääseda ja ellu jääda süütutel, kes neid pudrumagusid aastaid toitnud on.

Anonüümne ütles ...

Laar ei jätnud 10 aastat tagasi väikeettevõtjatele mingit võimalust, mul ta shokiteraapia küllalt hästi meeles.Nooremad vbl. ei mäleta.Ja ohtlik on ka kõike, mis rahva poolt tuleb nimetada populismiks.Kes siis oma rahvast ja valijaid kuulab kui kõik populism on? Savisaarel kahtlased jüngrid.

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Juku-Kalle Raidi lehes Tegelikkuse Kekuses oli ammu aega tagasi hea artikkel Eesti panganduse kohta:
"Analüütiline unenägu:tukastus majandustrassi 2005-2006,suvalises peatuses."
Milton Murumägi

Pangad on kõik ühe mütsi all ja samasuguste kaabakate juhtida.
Ajakirja Business & Finance artikkel
selle kohta ehk aitab leida vastust postituses üles tõstetud küsimusele.
WHO RATES THE RATERS?
Alan Dukes casts a sceptical eye over the "all-powerful gods" of the global financial crisis:the ratings agencies.

The rating agencies are the new gods in a world beset by financial crisis.
Finance ministers and bankers have nightmares about the
all-too-familiar names:Moody´s,Fitch,Standard and Poors.
National treasury officials and senior bank executives have edgy meetings and telephone conferences with these gods´senior shamans.
Souls are laid bare during these confessional sessions.The most intimate details of dept-to-GDP percentages,capital ratios,gearings,maturities,
scheduled rollovers and impairments are paraded for review by the go´ds´appointed practioners of the mysterious black arts.
The acolytes´pronuciations are awaited in fear and trembling.Is it to be a placing on the"negative watch" list or even a downgrade? A negative pronuncation brings with it the penalty of extra basis points on debt instruments or even exclusion from the elect company of borrowers.
There is no appeal from the verdicts of these most awful servants of the gods of the market.Worse,their judgements and the penances they impose are meted out in public-no sneaking off to the back of the church to recite the 10 rosaries in dark corner.
Once a penance has been imposed,the sins and the guilt must be transparently expurgated before there can be forgiveness in the form of rating upgrade,leading to a reduction in the terrible burden of extra basis points or even to re-admission to the company of the borrowing elect.
As in the case of all the best gods in history,the origins of these particular ones have been lost in the mists of time or,as one prominent Old Testament character is reported to have said:"I am who am".They are simply there.But they have history and records.
These agencies have not confined themselves to rating the performance of sovereign deptors and financial-market operators.They also have a substantial history of rating
financial-market products such as:securitised mortgage instruments(including those derived from subprime mortgages),structured investment vehicles and derivatives of the most arcane kind.
Such instruments became the objects in a game of"pass the parcel" played out on financial markets for many years.This game was played with gay abandon during the property boom in many developed economies(including Ireland) through much of the 1990 and well into the noughties.
Analysts and economic historians will argue for years to come about the chain of causation between the property boom,over-inflated credit markets and international payments imbalances in the origins of today´s crisis.
If one thing is sure,however,it is that structured investment vehicles and other derivative instruments played a significant part in determininig the gravity of the crisis.
When the music stopped,nobody was too sure who was left holding the parcel.Nobody in the game who still held a parcel was too sure what was in it.Yet the gods had said that these were good parcels,meriting the magic symbols AAA-the ultimate accolate of sanctity.
To the cynic(and there are some around),it was not entirely surprising that such products should find favor with the time,were themselves substantial traders in these products.
They even begat not a few in the good old promiscuous tradition of the pagan gods-it even happened in the Old Testament garden of Eden!
When the children thus begotten took on a life of their own,the gods who created them invented the doctrine of free will to wash their hands of the misdeeds of their progeny.
My first conclusion is that the rating agencies,as the messengers of the gods,should be treated with great caution-not necessarily shot but severely tortured with a view
to determining whether they are delivering the message in an impartial and unbiased way.
Why,for example,did they fail to spot the impending collapse of the Icelandic bubble when similar bubbles with better-connected bases had already imploded?
On a more parochial level,how could
they have missed in Ireland what the Central Bank,the ESRI,David McWilliams,Brendan Keenan,Jim Power and George Lee had long predicted?
My second conclusion is that the reform of financial-market regulation(about which I have written here on previous occasion)
must include a serious reflection about how the essential function of rating should be carried out.
If this is not done,the future wreckage of Moody´s,Fitch and Standard and Poors may bear an inscription similar to that on the ruins of Shelley´s Ozymandias:
"My name is Ozymandias,king of kings:
Look on my works,ye Mighty,and despair!"
Nothing beside remains.Round the decay Of that colossal wreck,boundless and bare,The lone and level sands stretch far away.

Siin veel üks artikkel mis tõestab,et Iirlased tegid vea mil ÜHINESID EUROGA S.O. VÕTSID KASUTUSELE EURO!!!

PLAYING CATCH UP
Cormac Lucey on why joining the euro and its effect on monetary policy increased our vulnerability in the current crisis.

The current economic crisis hasn´t just exposed the political leadership of the state.It has badly exposed our entire national leadership-administrative,economic and business-as failing to comprehend the problems we now face.
It was john Hurley´s Central Bank which,in its Financial Stability Report published in late 2007,stated that"the Irish banking system continues to be well placed to withstand adverse economic and
sectoral developments in the short to medium term" Sadly,that assurance was of no value.
As a governor of the European Central Bank,hurley took part in the wrong-headed decision to raise interest rates last July.It subsequently emerged that the euro zone was already in recession when the decision was taken.But there were plenty of warning signs at the time:European broad money growth had peaked in the autumn of 2007 and was on downward trajectory;the OECD´s leading economic indicator for the euro zone had fallen over 3% from a year earlier;and the trend of german industrial production turned negative in March 2008-its rate of growth having peaked in 2006.
And what of our captains of industry?
Sir Anthony O´Reilly has long been their leading exemplar.
Yet,consider this passage their from Ronan´s Keanes´s definitive Company Law in the Republic of Ireland in the context of O´Reilly´s chairmanship of Waterford Wedgewood:"In effect,unless they(directors of insolvent companies)can satisfy the court that their actions were honest and reasonable,they must be prohibited from acting as directors for five years save where the company meets certain requirements as to its paid-up capital."
Having pumped hundreds of
millions of his own money into Waterford,nobody doubts
O´Reilly´s honesty in the matter.
But was it reasonable to persist for so long with Waterford which,accordng to its published acounts,has had a negative equity position from as far back as march 2005? And,given the strictures of Irish company law,was it wise for O´Reilly to put his wife on the board?(I do not write this with a sence of superiority.I myself have been a director of a company which continued to trade while insolvent.It was by far the most uncomfortable situation in my professional life,even though I had legal opinion on my side).
At least O´Reilly was putting his personal funds into his business venture.With Sean Quinn,the flow of funds was in the opposite direction.He took funds from Quinn
Insurance to finance the purchase of shares in Anglo-Irish Bank.Quinn´s july public statement already has the feel of an era now long past:"In recent years,we have been hihgly impressed with Anglo´s ability to outperform the banking sector in terms of profit growth and we are confident this trend can be maintained over the longer term notwithtstanding the current difficulties being experienced in international banking."
Most of our leading economist also appear to have been blind-sided by events.
Each year,the Dublin Economics Workshop hold a three-day confence
in Kenmare.Yet their agenda last October focussed on (i)budgetary challenges(ii)tax matters(iii)public service reform(iv)the enviroment and(v)regulation and competition.Despite being at the centre of the crisis,there was no session devoted to credit,interest
rates,house prices or monetary policy.
For it is monetary policy which is at the centre of our crisis.Joining the euro gave us interest rates some4% below those justified by the conditions to analysis in 2005 by Rossa White of Davys.An artifically low price of dept spawned an inflated demand for dept.
The dept blowout spawned a property bubble which fed into the mainstream economy bosting our public finances,boosting the amount we paid ourselves and weakening our competitiveness.Now
property is deflating,our competitiveness and public finances are severerly damaged but our depts remain.
In 2005,White estimated that Irish interest rates should have been 5.9% at a time when the ACB rate was just2%.Feeding uptdated assumtions(2% price deflation and an output gap of 2%)into his formula today would indicate that Irish interest rates should be minus 2%,ie current interest rates are some 4% higher than merited.
Putting to one side the obvious question that interest rates can´t be less than zero,the key point remains.The downward swing in our economy has transformed a situation where interest rates will be structualy too high.The problem over the coming decade will not be that the demand for credit has sharply reduced.We face a decade of deleveraging,sub-par growth and prolonged economic pain.
The sharp change in the direction of the economic impulse given to our economy by interest rates is a point of fundamnetal importance wholly missed by those who lead us.When we joined the euro in 1988,we traded away volatility in our external economy(excange rates and nominal interst rates)-It was mistaken choice.
Cormac Lucey was senior advisor to Michael McDowell in the last government.

Noh,ja kas reformierakond tahab viia meid sama rada pidi? Tahab,et me astuksime sama reha peale?
Miks valitsus toimib sedasi,kui teised riigid on juba selle läbi teinud ja omadega rappa läinud???!!
Õpitakse ju teiste vigadest aga mikspärast ja kelle huvides tahab raformierakond meid viia sita sisse???!!
ja kas jäi meelde artiklist,et Iirlastel on konvrentsid kus arutletakse majandus asju koos spetsidega,tõsi neist polnud kasu ,küllap olid korrumpeerunud vmes. aga ikkagi...
Iirlastel on vähemalt lootustki paremaks eluks sest neil on omad pangad mis määravad intresse,seega panevad majandusasjad omal kodumaal ise paikka...aga meie kallist Eestit jhivad ju rotsa pangad ehk siis reformierakondlik viletsus on rootsi võimu all...
ehk siis Eestit pole olemaski on rootsi riigi koloonia nimeks Welcome to estonia ehk dobropozaluvat to onia...
Wälcommen to sverige i tallinn...
no ei ole ju eestit olemas kui eestit juhitakse rootsist või mis kuradima muu maade pankadest!!!
Vargad ahju!

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Üks asi veel.
Pangad ostavad kokku teiste pankade võlgnike võlgasid.Sedasi ärastavad teiste pankade varad...
Seega,juhivad teise maa majandust...
ja see ,et Iirlased lasksid oma pangad riigistada on vast keskpankde mäng millega nood ärastasid Iirlaste maksumaksjate raha ehk siis ärastasid Iirimaa...
Küllap IMF ärastas iirimaa...
Inno,kust tuleb Eestimaal olevatesse pankadesse raha?
minule läheb see väga korda...
Millise panga rahade eest kavatsetakse ehitada tuumajaam?
Millise panga raha eest viiakse eesti sõdurpoisid afganistaani?
Huvitav kül,miskpärast Juku-kalle Raidil ja sinul Inno on sümpaatia mart laari vastu?
Te olete kaks inimest kellest väga lugu pean aga pooldate minu jaoks täiesti vastuvõetamatut inimlooma...
Miljonär laar on vast ikka veel swedbangas mingi asjapulk,jah?
Ja mile eest talle see autasu anti?
Meie pankade ära kinkimise pärast!!
Kurivaim,pangad aeti pankrotti ja jäeti vaid võõraste pangad...
Vargad ahju!

Inno ütles ...

Savisaar ja Laar olid need, kes aitasid rahva suurest sitast välja, kumbki omal ajal, Savisaar 90ndate algul, Laar 90ndate keskel. Kus olid siis seltsimehed Ansip, Ligi ja Lang? Nemad ujusid välja alles siis, kui torm oli möödas. Miks polnud neid rahva kõrval rahva jaoks raskel tunnil? Sest nad on arad. Neist pole raskel ajal mingit kasu.

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

3:04-le
Miks sa kallis sõber Pärisorjuse tunnetaja ei kirjuta oma kasutaja nime välja?
Ava konto või mis selle nimi oligi ja siis tuleb ju su kasutaja nimi automaatselt.
Vargad ahju!

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Innole.
Jäärapäistega on võimatu vaielda.)))
Mis õigusega laar keelas meedial kajastada 1992 aasta sügise sündmusi?
Miks Savisaar peitis ära KGB-laste nimekirjad?
Miks savisaar rajas Paikuse politsei kooli?
Vabariigi algul vastu võetud monetaar poliitilised otsused ei arvestanud makromajanduslikke aspekte.
Näiteks,viga oli see,et eesti kroon seoti saksa margaga...see oli vaid ajutiselt hea ja mitte enamat.
Vabaturu majanduse väljahõiskamine tulenes sellest,et riigivõimude struktuurid erastati ja laaril ei jäänud muud üle kui karjuda,et nüüd vaadake kuis ise hakkama saate sest riik lakkas olemast...
sellest momendist hakati kõike parseldama maha väljamaalastele sest kadus ära riigi poolne tugi ja kuna pangad samuti aeti pankrotti ja anti väljamaalstele siis tehtigi lõpp eestile...
Noh,hea küll aga mida see laar siis nüüd pakub?
Veel eelmise aasta lõpus laar pakkus rahvale nähtamatut ehk karvast kätt...Sel aastal ta rääkis rongide kokku põrkamisest...
Aga muidu on ta meid sõimanud sedasi,et oleme ise süüdi,et meil on nõukaajast saati jääknähud...kogu eesti majandus olevat sellepärast hukas,et me olem nõuka inimesed ja meile sobib süüa kardulakoori...
Või mida pakub savisaar?
Savisaar pakub välja,et teda valitaks europarlamenti...
Neis kahes artiklis kirjutatu kehtib ka eesti kohta sest vabariigi algusaastatel tehtud vead...jne.
Vargad ahju!

Anonüümne ütles ...

Mina ei tea küll ühtegi häda millest Savisaar või Laar oleks Eestit päästnud. Laar suutis vaid kogu riigieelarve huugama panna ja Savisaare plaan on aina raha juurde laenata ja tulevaste põlvede arvel hetke populaarsust koguda.

Anonüümne ütles ...

kas te sõbrad ei peaks selle asemel et üksikuid süüdlasi otsite vaatama kogu pilti tervikuna,

- Eesti Panga nõukogu ei saa midagi teha kuna tal puuduvad volitused juhatusele korraldusi anda - juhatus allub otse riigikogule.
- Eesti Pank ise allub otse Frankfurdile. Absurd ? Kes kehtestas sellised reeglid ? Kellele puru silma ajamiseks on nõukogu nimeks nõukogu kui ta juhatust mõjutada jooksvalt ei saa ?
http://www.arileht.ee/artikkel/459967

Räägiks poliitilisest süsteemist ?:

- miks on riigikogusse saamiseks parteitu üksikisiku mandaat 5000 häält, aga riigkogus istuvad 10 häält saanud isikud. Kas see on demokraatia ?
- miks kehtestati valimisliitude moodustamise keeld

Üldised reeglid ja seadused tehti sellised et mängurid jääksid samaks ja asjad liiguks selles suunas kus vaja , olenemata etturitest

MLaur ütles ...

Pakuksin 0:55 kirjutanud Anonüümse jutule lisaks ühe offtopic unelusejupi --

mõtisklused Tallinnast ärakolimise üle on ammu meelel, sestap uurisin ühe armsa valla aktuaalset arengukava. Silma hakkas domineerivalt minoorsetes toonides sotsiaalse tausta info - rahvaarv, iive, töökohad, jms. Lühidalt - tööd pole, lapsi ei sünni, tööjõulised lahkuvad, ettevõtlus kooleb. Siit toores magus fantaasia läks lendu nii --

kui üks hulga vaba maad omav vald saaks otsustada ja anda kokkulepitult määratud perioodiks kasutada (rentida, müüa, anda, misiganes) viljakandvaid maatükke noortele teotahtelistele peredele, sidudes nad maa manu kohustuste ja võimalustega nii, et elu päris ära ei pooks, pakkudes ehk võimalustki maa kunagi ka endale saada ning välistades lepinguga kõikepidi maa mahaparseldamised, siis võibolla tuleks sinna kohale tugevad, küpsed, noored mehed ja naised. Tasapisi saabuks ehk ka väikene tööstus - toidutootmine, ehitus, jt - ja võibolla siis vald ei sureks ära. Ja ehk väiketööstusest saaks vallakeskuski uut jõudu. Võibolla vald isegi õitseks. Ja võibolla isegi mu lapsed jääksid sinna elama.

Mina oleksin valmis minema.

--
Kõrvaltvaatajana tundub mulle, et vallad kaeblevad eluraskuse ja läheneva surma üle, lesivad apaatselt ning kirjutavad eelarvesse peamiselt euroalmuseid. Vallavalitsuses istuvad 20 - 40 inimest, kes võtavad vastu mingeid jooksvaid marginaalseid ette teada otsuseid. Arvan, et neile ei meeldiks mistahes haldusreform, mis status quo't häirida võib.

Aga maa seisab söötis, isegi maakivist taludel on seinad kukkumas ja lautadel katused kadumas; jõuaks kohale enne kui kõik suuremad põllud vallal peopesa-suurusteks kruntideks mõõdetud ja odavalt laiali müüdud -- vaatan KV-portaalidest vanasid surevaid talusid ja unistan.

Anonüümne ütles ...

Kallis sõber Pärisorjuse tunnetaja on vahepeal lihtsalt oma tegevusega hõivatud. Jõuad sa kõike kogu aega meeles pidada. See kes teab, tunneb niigi minu kirjastiili. Lisaksin ehk niipalju, et kuulates muud otseinfi maailmast on mujal ammu purustatud müüt ja ulme sellest, et vanadega ja vanaviisi saab kriisist välja. Väga selgelt on ka USA võtnud seisukoha, et ainult uus ja ABSOLUUTSELT UUS suhtumine, lähenemine, inimesed ja tegevus päästab olukorra. Ma ei saa aru kuna Estonskis saadakse aru, et ei tule mingit valget laeva 2010 aasta esimesel poolel ja ei juhi ükski endine kapten seda praegust laevukest päikese alla. Ei Laar ega Savisaar pole imeloomad. Saate aru, nemad on vanad ja vana mõttemaailmaga tüübid, kes on niisama nautinud positsiooni ja praadinud need aastad ennast selles paljukiidetud tõusvas Estonski heaoluühiskonnas. Kui need mehed oleks olnud need õiged, siis täna oleks neil juba miskit olnud ette näidata ja tõestada, et vot meie olime need, kes juba palju aastaid tagasi alustasime ja tegelesime selle ja selle elluviimisega, mis siis nüüd on vaja lõpuni viia. Aga me ei näinud midagi rohkemat kui tühipaljas demagoogia ja vahu keerutamine. Jah ma ei vaidle vastu. Keskerakonnal on paljuski õigus. Samuti Isamaalastel. Kuid kui nõutakse reforme mistahes tasandil, siis esmalt tuleb reformida erakondasid, nende rahastamismeetodeid, struktuuri, juhtfiguure ja mida iganes. Selleks, et taastada usaldus ei piisa sita asja juures hea näo tegemisest ja niisama targutamisest. Tegusid on vaja ja anda võimalus uutele tulijatele. Praegu aga on toiminas tüüpiline sovjetimentaliteet ehk Breshnevi sündroom. Kasvõi seitsme kargu ja kolme insuldi najal aga kuni surmatunnini. Peaaasi, et korduvad kiiduavaldused oleks orjade poolt. Kui oled poliitik ja aateline, siis ole mees ja julge seda välja öelda. Tunnista vigu ja tegemajätmisi ning sinu reiting tõuseb tunduvalt rohkem. Minul isiklikult on oksetunne ja tülgastus kui ma kuulen jälle ja näen neidsamu nimesid ja lõustasid, kes viimased 15a on seda Estonski laevukest karidele ajanud. Ausalt. Sita ajab keema. Muud ei kuule, kui tõstame siit, langetame sealt, lubame seda ja teist.. Aga mille ja kellele panustades see tuleb. Üks poliitiline mull ja möla, millel pole kokkuvõttes mitte mingit väärtust vaid see teenib vaid erakondlikke huve. Ja nagu ma eile ütlesin, et leki oravate pask. See on sama hästi ja salajaselt korraldatud kui kutsikate tegemised. Kellel raha ja võim, sellel ka võimalused kaitsta valgustkartvaid tegusid. Ainus lootus on see kui oravad omavahel tülli lähevad ja keegi nende tehtud pasa reedab. Mingid kaudsed märgid sellest on olemas. See on ka suht tõenäoline, sest kui fyyri enam ei liigu, tekkivad sisepinged. Eriti oravate meelelahutustibide elustiilis ja oludes, sest kaua sa ikka sitta elu kannatad. Vihaga sülitatakse siis sinna kaevu kust varem vett ammutati ja miskit hakkab tasapisi lekkima... Kuid suures plaanis oleks vaja esmalt konsentreeruda jõud Estonski ellujäämisele, sest fakt on see, et Idapiiri taga on reaalsed vasjad kes ootavad momenti Estonski perssekukkunud süsteemi ülesostmiseks. Pidage see meeles! See on viimane võimalus ja shans, sest kolmandat Eesti Vabariiki ei tule. Lugupidamisega "Teie Pärisorjuse Tunnetaja" 0:55 & 3:04