reede, 6. märts 2009

Maksim Reva: Eesti on taas Rootsi okupatsiooni all



Jätkub intervjuu pronksiöö ühe nn ninamehe Maksim Revaga. Reva jätkab oma Kapo-kogemuste edastamist. Tema sõnul on Kapo ülesanne inimest mõjutada. Mitte hirmutada, vaid mõjutada. Nii on mitmed inimesed pärast Kapo töötajaga kohtumist muutnud oma arvamust. Ja seda siiralt. Kui inimesel on nõrk psüühika, siis laseb ta end mõjutada. Jutt on selline, et kui sa oled meiega, siis oled sa kõige-kõige parem, meie oleme koos sinuga, kui sa teed asju meiega koos, on kõigil parem. Inimene saab sellise tunnustuse, ja hakkab käituma nii, et see meeldiks Kapole. Ja Kapo saab siis neid inimesi vastavalt oma vajadustele ära kasutada. Niimoodi käituvad kõigi riikide julgeolekuteenistused.

Küsimus on selles, kas ühiskond kontrollib Kapo tegevust või mitte, praegu on pigem vastupidi. Ühiskond ei kontrolli Kapo tegevust, sellest tulenevalt on hakatud rääkima sisemisest vene ohust. Näiteks venelastele räägitakse samuti nagu eestlastele, et tuleb Öine vahtkond, liidab teid Venemaaga ja siis hakkate elama sama kehvasti nagu Venemaal. Kusjuures räägitakse sellest, et Venemaal on kehv elada, kuigi Venemaal on elu juba parem kui Eestis. Näiteks majanduskriis on seal väiksem, kuigi sealgi on suured probleemid, püütakse kriisi leevendada. Kriis lööb Venemaal peamiselt valgekraesid, näiteks pangandus- ja finantssektoris. Ehitus läheb edasi, Eestis on ehitus peaaegu seiskunud, räägib Reva. Suur tööpuudus on metallurgia alal, kuna see tööstus ekspordib Euroopa Liitu ja see on seiskunud. Metallurgias on hõivatud ligi 2 miljonit inimest Venemaal ja nad on hetkel tööta. Praegu teeb Vene valitsus tööd, et need inimesed leiaks tööd. Et kriisi inimeste jaoks leevendada. Sellealased kõnelused käivad avalikult, sellest võib lugeda lehtedest. Kuna nii Putin kui Medvedjev saavad aru, mis tähendab vene mäss, ja kui selline puhkeb, ei saa selle vastu ükski Putin ega Medvedjev. Seetõttu püütakse olukorda kiiresti normaliseerida. Devalveeritakse järk-järgult rubla, seda tehakse samuti avalikult. Inimesed hoiavad raha kolmes osas, rublades, dollarites ja eurodes. Samuti soovitatakse raha hoida laiali eri pankades. Püütakse vältida paanikat, Eestis on paljud paanikas. Inimesed ei tea, mis valuutas ja kus oma raha hoida, seda ei selgitata. Reva ütleb, et ei tea, kuidas veab välja Eesti majandus, mis on püsinud välismaistel laenudel. Eesti on end juba mitu inimpõlve ette maha müünud välispankadele. Eestis sisuliselt keskpanka ei eksisteeri. keskpanga rolli täidavad Swedbank ja SEB. Inimeste jaoks on praegu olukord halb, aga pangad lõikavad sellest tulu, ja Eesti on peagi jälle Rootsi okupatsiooni all.

Üles võetud jaanuaris 2009.

7 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Reva jutt KAPO tegutsemisest on õige. Nii nad teevad. Olen samasuguses olukorras olnud. Ärge mõelge neist kui vaenlastest vaid kui kasulikust kontaktist. Mina olen seda kontakti enda huvides ära kaustanud. Ja kuigi ma tean, et võin hiljem korralikult kõrvetada saada, tuleb sellest võtta, mis võtta annab.

Anonüümne ütles ...

Eee... Inno, ma käin tihedamalt kui Reva venemaal ja olen rääkinud kohalikega nii metroos kui ka rongis. ka on mul seal piisavalt lihtsatest inimestest sõpru, kes ei käi nashidega joomas.

Kriis on seal jube, inimesed on üsna resigneerinud. Nad loodavad, et äkki valitsus aitab, aga tegelikkuses mäletatakse veel 10 aasta tagsut aega ja pigem tõmbutakse hoobi ootuses kühmu. Räägitakse ootusesäraga, et suvilasse saab juurikaid maha panna.

Ehituses rääkisin mitme töödejuhatajaga - on seis väga nutune. Lihtsalt projektid seisavad. töölised ei saa palka ja hoiavad pisivargustega endal hinge sees. samal ajal kollitab neid miilits, sest kust vaene ment ikka endal tasku täis saab. Egitised igatahes seisavad, pikemat aega.

Rahahoidmise jutt on õige, aga venemaal pole võimalik isegi auyomaadist kohati päevast üle 6000 krooni kätte saada. kui tuleb protest, ükskõik, missugune, lüüakse isegi mutikestel OMONI poolt hambad sisse.

Reva on ärahullutatud lollike, kellele meeldib kuulata enda häält.

Valitsus aga ütles neil veel detsembris: u nas krisisa njet.

Niiet vali oma allikaid, ajakirjanik ja ära vahenda pada!

Inno ütles ...

Eee... Ajakirjanik (kui ta pole just nõuka-aegse mentaliteediga propagandist ja agitaator) peab kajastama võimalikult paljusid osapooli. Selline info, teadmine peaks tulema ju ainult kasuks, kui pidada silmas misiganes konfliktiteooriaid.

Anonüümne ütles ...

Viktor kingissepp rääkis sama juttu mis Reva.

Anonüümne ütles ...

Inno, aga tasakaalustatus? Kus on sinu teised osapooled? Või selle osa sa unustasid sujuvalt ära, kuna see ei kohandu sinu maailma-vastase võitlusega? Mine vaata Venemaal ringi. Lahtiste silmadega.

Ma ei kiida kapo-sülekoeri, aga Reva paneb ikka väääga teise äärmusesse.

Inno ütles ...

No ega kõike ei jaksa ja pole vaja ka. Kohvik kajastab siis seda, mida teised ei kajasta. Nagunii tuleb täie pildi saamiseks jälgida eri kanaleid. Või mis annaks sama laulu laulmine, mida kõik teised laulavad, keda see huvitaks?! Või miks kajastada asju, mis nagunii kõigile teada. Pigem ikka seda, mis varjus.

Anonüümne ütles ...

Ärge nüüd Maksimmi jutu venemaa heast olukorrast liiga tõsiselt võtke. Objektiivsuse huvides lugege venemaa tegelikusest:

http://www.syndikaat.ee/news.php?uID=2852&lang=est

ja see on venelaste enese hinnang, mitte fasistide propaganda