esmaspäev, 9. märts 2009

PÄEVA POMM: kaalumisel on keskpanga juhi vahetus


Andres Lipstok, väljavõte Päevalehe veebist.

Usinad kirjasaatjad, kes on terased nagu nugised, annavad teada, et eelmisel nädalal toimunud Eesti Panga nõukogu koosolekul polnud arutusel teps mitte keskpanga töötajate esindustasud nagu võis aimata ja nagu on arvatud.

Vaid. Eesti Panga nõukogu esimees Jaan Männik rääkis hoopis sellest, et kaalub keskpanga juhi Andres Lipstoki väljavahetamist. Männik rääkis, et seda soovitanud talle president Toomas Hendrik Ilves, Rootsi pankurid ning Rootsi saadik. Et 3 aastat, mis Lipstokil jäänud, ta enam välja ei vea. Lipstok ise saadeti oma kaaskonnaga selle asja arutamise ajaks ruumist välja.

Jääb vaid küsimuseks, mis on Lipstoki väljavahetamise taga. Halb inglise keele oskus, millele Männik viitas, see küll olla ei saa. Halb tervis - võimalik. Ent sellele raagib vastu asjaolu, et Lipstok ise sellest midagi kuulda ei taha ja selle vastu on ka tema erakonna kamraad Jürgen Ligi. Kas on põhjus võimalik lähenev devalveerimine, millele Lipstok vastu seisab ja mida ta on lubanud, et ei tule? Või "struktuuride" soov enne valimisi kõik jamad Lipstoki kaela veeretada?

Eks aeg näitab.

6 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Saab kinga loomulikult, siis on hea oma sõbra Mihkel Pärnojaga saunas meenutada kui lahe oli pukis olles pappi kühveldada...

Anonüümne ütles ...

Sclerosis multiplex pidi herr Lipstoki vaevama. See on ikka üks päris kole haigus.

Anonüümne ütles ...

Märts käes. Kus veebruari alguseks lubatud devalveerimine on?

Anonüümne ütles ...

sitaks hea meel on selle üle, et svensonid ei lasknud lõpmatuseni eesti kaabakatel oma perse peal liugu lasta ja kannuseid võõra raha arvelt teenida. nüüd on totaalne puuks, puuks ja raha pole. kriis mujal maailmas ka veel ja saabki seda vana ja valelikku saasta vähemaks. head allavoolu achkarikule!

Anonüümne ütles ...

http://balticeconomy.blogspot.com/2009/03/why-you-need-devaluation-open-letter-to.html

Anonüümne ütles ...

ütleks nagu Lennu- taadu : tule taevas appi. Viimasel Jõhvimaja vastuvõtul oli näha, et see mees ei suuda liikudagi rääkimata eesti majanduse juhtimisest.Las Reformihoolekanne nt.Maripuu tegeleb temaga, aga EP on jätnud kõik asjad tegemata - pangad jagasid 0-Omafinantseeringuga laenu ja nüüd istume Rootsi sita sees.Eesti Pank ei sekkunud, ta ei suutnud õieti liikudagi.