reede, 6. märts 2009

Üks küsimus seoses Herman Simmiga laiale ringile

Selline küsimus:

Kui Herman Simm lekitas venelastele tuhandeid lehekülge materjale, nagu on juttu olnud, sisuliselt kõik Eesti riigisaladused, või suurema osa nendest, nii et kõik julgeolekusse puutuv tuleb uuesti ringi teha, ja need saladused on sattunud Eesti ainsa võimaliku vaenlase kätte, siis mis kuradi pärast oli vaja Simmi istung kinniseks kuulutada ja kõik sinna kuuluvad materjalid? Kas see tähendab, et Eesti riik usaldab oma rahvast vähem kui Vene riiki, kel on vastav info olemas?

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Pakuks vastuseks, et maailmas on peale venelaste veel teisigi rahvaid ja riike ning kuuldavasti olla neilgi oma luure olemas.

Anonüümne ütles ...

Üks arukamaid küsimusi, mida olen siin kohanud. Aga vastuseks võib olla, et kohtunik omakorda ei soovi istungi materjale venelastele müüa.

Inno ütles ...

Miks kohtunik neid müüma peaks, kui istung on avalik? Vastupidi, nüüd oleks, mida müüa.

Ja mis siis sellest hullu on, kui näiteks Zimbabwe luure saab teada, mis Eesti riigisaladuse hoidja Vene luurele koputas? See oleks, vastupidi, üsna lõbus.

Kui asi saladuses hoida, saab Vene luure seda infot edasi kasutada, seda müüa, inimesi šantažeerida jms. Kas see on eesmärk? Vene luure huve teenida.

Kui on kaotus, siis tuleb ka kaotada osata. Kaotust tunnistada, mitte seda varjata. Sest siis on võimalik sellest midagi õppida.

Anonüümne ütles ...

peale riikide ja eriteenistuste on ka veel terroriorganistatsioonid nt.alkaida,organiseeritud kuritegevus jne.