neljapäev, 14. mai 2009

Hurrrraaaaaaaaaa! Meie suhtes alustatud väärteomenetlus kuulub lõpetamisele!


Head uudised, armsad kohvikukülalised!

Nimelt saime täna kirja Andmekaitseinspektsiooni peadirektorilt, lgp hr Viljar Peebult, kes teatas (saatsime sinna ka omapoolse kaebuse Eesti Ekspressi peale), et selleks, et Andmekaitseinspektsioon üldse alustaks järelevalvemenetlust isikandmete töötlemise kohta, peab isikul olema ette näidata need kirjad, mis ta on saatnud isikuandmete töötlejale, palvega lõpetada isikuandmete töötlemine. Et enne järelevalvemenetlust ei alustata, kui isik on tõendanud, et ta on andmete töötlemise lõpetamist nõudnud, aga seda nõuet on eiratud.

Kinnitame, et meie poole pole sellise palvega pöördunud mitte ükski inimene.

Eile käis Andmekaitseinspektsioonis ka üks meie sõber, kes soovis samuti anda sisse samasisulist kaebust. Ja talle öeldi, et tal peab enne seda, kui Andmekaitseinspektsioon üldse midagi tegema hakkab, olema ette näidata kolm tähitud kirja isikuandmete töötlejale. Meile ei ole mitte keegi selliseid tähitud kirju saatnud.

See tähendab siis seda, et meile on tehtud ettekirjutus ning me kodu on läbi otsitud ja asjad konfiskeeritud täiesti ebaseaduslikult ning Andmekaitseinspektsiooni järelevalve ja võrdse kohtlemise printsiipe jõhkralt eirates. Viljar Peep ise ütleb seda mustvalgel oma kirjas, lugege seda!

Tegime ka täna taotluse väärteomenetluse lõpetamiseks ja äravõetud asjade koheseks tagastamiseks. Varsti saab šampust juua!

18 kommentaari:

pisike ütles ...

Tegelen ise ka blogimisega ja ei saa öelda, et selle käigus midagi tarka kirjutaksin, aga sellegipoolest tekib küsimus, miks on vaja sellist jama kirjutada :S Te olete ise juba nii vanad inimesed, peaks nagu väheke mõistust peas olema ju. Kui miski ei meeldi, tuleks ilusti selgeks rääkida, mitte niimoodi teisi laimata

Irja ütles ...

Tubli, pisike. Jätka samas vaimus!

Anonüümne ütles ...

noo kuulge, kas te olete rumalad või mängite lolli
teie kodu ei otsitud läbi selleks, et te isikuandmete avaldamise lõpetaksite vaid ilmselt selleks, et teie seotus blogiga tuvastada -
kuulutasite ju igal pool, et teie polegi blogi omanikud
väga erinevad asjad siiski

Irja ütles ...

Mis alusel väidad, et me oleme seda eitanud? Andmekaitse pole meid üle kuulanudki, kuidas me oleme saanud sellist asja Andmekaitsele väita? Mis tähendab "igal pool"? "Sauna taga tiigi ääres" rääkimist kohtus eriti arvesse ei võeta.

On vaja näidata, et isik on menetlejale väitnud, et ta eitab väärteo toimepanemist, aga seda ei ole me teinud.

Anonüümne ütles ...

Tubli, Irja!

Anonüümne ütles ...

no ma olen ise näinud, et näit. I. Saul palus teil enda mõnitamise lõpetada. Ega te ei lõpetanud ju.
ja küllap see protsess teie vastu saab epohhiloovaks, leitakse võimalus inimesemoodi suhtlemine ka võrku tagasi tuua.
Kui ikka trahvid kukkuma hakkavad, siis hakkate sõnu valima.
Ja veel, inno ju ise kelkis blogis, et tehku selgeks kõige pealt, et tema kirjutab seda blogi

Anonüümne ütles ...

Mul on teie üle südamest hea meel, te olete parimad ajakirjanikud Eestis ja kogu maailmas, hoidke lippu kõrgel!

Anonüümne ütles ...

Noh nüüd on aeg võtta vastutusele need kes "konfiskeerisid" ehk varastasid teie kaamera ja arvuti jms.
Vargad ahju!

Irja ütles ...

Nagu lgp andmekaitsja Kadri Levand ütles, vaja on tähitud kirja, kus isik oleks palunud andmete töötlejal andmete töötlemine lõpetada. Alles siis saab Andmekaitse alustada menetlust. Ja Indrek Saul meile sellist kirja saatnud ei ole.

Ja ükskõik, mida me siin blogis kelkinud oleme. Kas te ise ka saate aru, kui naeruväärsed olete. Õigustate läbiotsimist sellega, mida oleme väitnud blogis? Sama hästi võin ma luuletuses väita, et olen tapnud sada inimest. Kas tulete ja panete mul selle peale käed raudu või?

Vaja on väita menetejale ja menetlejale me midagi väitnud ei ole. Ta pole meid isegi üle kuulanud. Mind pole isegi ülekuulamisele kutsutud.

Anonüümne ütles ...

jeee!:)

Anonüümne ütles ...

No ja miks minu esitatud küsimus "Kuhu kadus tõbras Nirti avalikustatud Paju 7 majast Irja emake?" blogiomanike "poolset" heakskiitu ehk siis avaldamist ei leidnud? Ega teil ometi midagi varjata pole, õiguse- ja õiglusejüngrid? Saatsitegi emakese, kellega kooselamine minevikus Irjale (tema oma sõnul) raskeid haigusnähte põhjustas, kuuse alla või vanadekodusse? Ai-ai, on see siis ilus, isake veel valis ta kunagi Irjakese emaks, ja Irjake nüüd niiviisi...

Anonüümne ütles ...

Indrek Saul olgu parem vait!

Irja ütles ...

Ema on praegu köögis ja toimetab. Ta pole kuhugile kadunud. Elab siin nagu vanasti, ainult vahepeal käib vanaemal külas. Kust selline jabur jutt, et ta mujal elab?

Nirti ilmselt mõtles selle ise välja.

Anonüümne ütles ...

Irja, kui sa oleks mu eelmise küsimuse üles pannud, poleks sul praegu vaja esitada vastuküsimust "kust tuli see loll jutt ema kohta, kes askeldab praegu köögis". Minu küsimus (esimene) seisneski selles, et miks sa alles paar päeva tagasi kirjutasid, et "tulime Rakverre, elama pärast isakese surma tühjaks jäänud majakesse" - et kus siis su ema, samal ajal isakese naine, elas või elab, et maja tühi oli. Aga jah, see küsimus blogipidajate poolset heakskiitu ei pälvinud... mida oligi tarvis tõestada...

Irja ütles ...

Palun vabandust. Ma ei näe su küsimuses praegu midagi kohatut ega tea, kuidas see kustutatud sai. Kogemata ilmselt. Püüame edaspidi vähem kustutada :).

Maja oli pärast isa surma tõesti mõnda aega tühi, sest ema kartis pärast isa surma üksi tühjas majas olla (ta kardab kummitusi) ja elas seepärast seni, kuni meie siia tulime, vanaema juures.

Nüüd on nii siin kui seal, sest ka mu vanaema, kes elab koos onuga, on vahetevahel üksi ja talle meeldib, kui ema talle siis seltsiks on.

Tervitades ja edaspidi vähem tsenseerida püüdes,

Irja

Irja ütles ...

Ja ei ole see Nirti mingi tõbras, tal on päris hea huumorimeel

Anonüümne ütles ...

Viljar Peebule:
Yo Viljar, you da man! You da man!

(ehks siis maakeeli - mul on hea meel, et V. Peep on eetiline ja õiglane ametnik).

Irja ütles ...

Mul ka! Loodame, et ta nüüd peatselt lõpetab meie väärteomenetluse. Anname tema vastusest meile ka kohe teada!