reede, 29. mai 2009

Kärt Anvelti kirjutisele täienduseks: Reform ongi harjunud partnereid teineteise vastu välja mängima


Väljavõte tänasest Päevalehest.

Tänases Päevalehes kirjutab ajakirjanik Kärt Anvelt asjalikult, kuidas Reform Ansipi juhtimisel tahab iga hinna eest leida valitsusse uut partnerit, selle asemel et vähemusvalitsusega jätkata. Ja Kärt toob välja mitmeid võimalikke põhjuseid selleks. Muu hulgas märgib, et Ansip lihtsalt ei veaks vähemusvalitsusega välja. Ning, mis minu arvates isegi olulisem, see jätaks ta võimaluseta mängida ühte partnerit teise vastu välja. Sest just see on olnud Reformi trump ja salarelv viimase aastakümne jooksul: partnereid teineteise vastu välja mängida. Kus siis algul mängitakse kõigiga sõpra, ent siis susatakse ühele selja tagant noaga. Alatul kombel. Jättes samas mulje, et nemad polnud ise see suskija. Ja siis tullakse segadusest alati võitjana välja. Pealtnäha süüdi jäävad kõik teised. Reformil on selline masinavärk kenasti ära õlitatud ja töötab veatult.

Kui nüüd Reformile jääks ainult üks partner, siis oleks tunduvalt raskem, et mitte öelda võimatu oma vana mängu jätkata. Sest kolmandat partnerit, kelle kaela kogu süü veeretada, lihtsalt ei ole. Ja vaid ühe partneriga on väga raske seda mängu mängida, veeretada süüd kellegi kolmanda kaela. Valed tulevad kohe ilmsiks. Tuleb hakata vastutust kandma. Aga vastutusest on Reform alati kõrvale hiilinud.

Selline partnerite üksteise vastu väljamängimine on samas vana ja tuntud intriigitsemise meetod, mida on kasutatud aastatuhandeid. Näiteks kuningate õukondades, kus siis naised omavahel rivaalitsesid ja peale jäi enamasti suurim intrigant. Poliitikas on selle parim valdaja samuti võidumees.

11 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Jube igav blogi. Mis sellise möda pidamise mõte üldse on? Mingit tõde otsite? Või kuulutate mingit tõde? Reform ees ja reform taga. Maksavad nad teile selle reklaami eest.

Anonüümne ütles ...

Sotse ja IRL oli ebamugav vastandada, sest osa sotse on tegelikult endised ultrakonservatiivid, mh Ilves. Teiselt poolt kuuluvad nii IRL ja SDP juhtkund, osaliselt, samasse sõpruskonda - nii Padar kui Laar võivad EÜS istuda koos õllelauas ja täiesti eksklusiivselt teineteist usaldada.

Anonüümne ütles ...

jube lahe blogi, ma polnud kdist juba ammu kuulnud, nüüd selgus, et ta ikka kirjutab ja päris hästi kirjutab, talle muidugi makstakse selle eest aga ikkagi, ei lahe...

Anonüümne ütles ...

kle 18:46 egas kärt siia kirjuta. siinsed tripid lihtsalt kommivad, mida näevad. lugemisoskus on neil ju kahepeale nullike. tähti tunnevad, kokku loevad, aga sisust aru ei saa. funktsionaaline lugemine on selle asja nimi, mis neil null on.

Anonüümne ütles ...

Postimehes on tore kommentaar, et uus koalitsioon on: "hävituspataljon Näksipi juhtimisel uues kuues". :D

Anonüümne ütles ...

Inno, sa oled tark mees, mida arvad sellest:

http://www.yburlan.ru/viewtopic.php?f=48&t=352

Anonüümne ütles ...

21:07-le ilgelt mõnitad ikka. tark? mees? irw.

Anonüümne ütles ...

Braavo!
Poliitika teemadel on see blogi parim.
Olen siiani 100% Inno ja Irjaga ühel lainel.
Olge tublid edasi.
Parimate soovidega üks mammi.

Anonüümne ütles ...

Esimesele kommijale.
Ei maksa,kesikud maksavad.

Anonüümne ütles ...

Miks kesikud maksavad reformi haipimise eest? Ei saa aru. Minu meelest peavad need kaks ikka reformi palgal olema. Mängivad vastaseid, tegelikult aga on teada, et vaenlase vaenlane on sõber. Ma neid kahepalgelisi tegelasi küll ei usaldaks.
Huvitav, kuidas mehed innosse suhtuvad? Ta pole ju mees. Sest mehed nii ei käitu, nagu argpüks inno. Mehed istuvad maha ja räägivad asjad sirgeks, mitte ei sülita seljataga. See on rohkem eitede komme. Et teeme näo ees libeda näo ja seljataga valame solgiga üle. Ma ei asa aru, kuidas üks mees küll nii naine võib olla

Anonüümne ütles ...

Selle asja nimi ongi "Jaga ja valitse".