teisipäev, 14. juuli 2009

Koondamiste teine laine


Väljavõte Õhtulehe veebist.

Näib, et koondamiste teine laine, mis juba loodeti, et jääb tulemata, on siiski saamas teoks. Ja seda nüüd juba uutes, tööandja jaoks märksa mugavamates tingimustes. Kus hakkavad koondama just teadlikumad ettevõtted, suurfirmad, nagu Eesti Raudtee, Eesti Energia, Eesti Põlevkivi, Elcoteq. Kui varem koondasid firmad, kes olid sunnitud seda tegema, siis nüüd tulevad nö planeeritud koondamised. Plaanid, mõistagi on juba tükka aega varem valmis tehtud ja oodati vaid sobivat hetke, ehk siis seadusemuudatust. Mis siis peaks muutma tööturgu "paindlikumaks", mis aga praegusel ajal tähendab lihtsalt seda, et tööandjal on võimalik töötajale võimalikult valutult (tööandja jaoks) kinga anda. Selle seaduse vastuvõtmine langes üpris ebasobivale ajale. Nii nagu on ebasobivale ajale langenud maksutõusud. Valitsus käitub nagu Eesti Pank eelmise kriisi ajal, kui panganduse normatiive hakati karmistama siis, kui kriis juba käes oli, mistõttu muudeti olukord veelgi hullemaks. Ega asjata aasita, et eestlastel on pikad juhtmed. Praeguse valitsuse puhul on häda veel selles, et peaminister tehtud vigu ei tunnista. Mis muudab kriisi eriti valuliseks. Ja pikaks.

4 kommentaari:

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Selle kohta kuidas sama probleemi lahendatakse ameerikas on ajakirja Scientific American artikkel
"The Science of Bubbles & Busts"
selle artikli algus on postituse
"Vello Väärtnõu räägib olukorrast riigis" kommentaarides ja ülejäänud osa
www.kes-kus.ee
Hüttüneni artikli
kommentaarides...
Elagu konkurents!

Anonüümne ütles ...

soovitusi säästmiseks ja ökovärgix pange kah õlg alla.


http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF8&oe=UTF8&msa=0&msid=109174915471180697899.00046bda017c84b86e65f

Anonüümne ütles ...

Teate, see peab nii olema ja nii ka minema!Kuidas siis teie arvates suudaks avalikule sektorile selgeks teha ,et tema palk sõltub maksumaksjatest ja nende maksudest!Siiani nad seda ei tea!Või siis ei taha teada!Minule isiklikult meeldib ettevõtja kes olenemata nn. töölepingust koondab töölised ja lõpetab ettevõtluse.Me ei saa süüdistada ettevõtjat kuigi valitsuse propakanda on sellesuunaline vaid eeskätt valitsust kes on loonud ettevõtjale ebanormaalsed tingimused.See langus jätkub seni kuni maksulaekumised "nullistuvad" alles pärast seda võib juhtuda ,et leidub keegi kel ajud omal kohal ja viib riigi tõusumäge.Ärgem uskugem 2a pärast maksulangustesse see on praeguse poliitika osav jätk!Umbes nii ,et võtame kõik ära ja siis hakkame, kummardamise eest, näpuotsaga tagasi andma!Hetkel sobiks, kusagil TV-s jooksma lasta sari "Jah ,härra peaminister" sääl on humoorikalt seletatud kogu riigi majandus!Saan aru ,et see muidugi solvaks meie peaministrit!:)

Anonüümne ütles ...

Tänavuse esimese poolaasta suurim koondaja oli Elcoteq: tööta jäi 553 inimest. Järgnevad PKC Eesti (299 inimest), Eesti Post (274), Norma (228) ja Amphenol Connexus (223).
Terv.iluspoiss