esmaspäev, 27. juuli 2009

PÄEVA POMM: Jaadla võetigi korteriühistute liidu juhi kohalt maha, usalduse kaotuse tõttu


Andres Jaadla oma parematel päevadel, väljavõte Virumaa Teataja veebist.

Rakvere linnapea Andres Jaadla, kes oli pikka aega Eesti korteriühistute liidu (EKüL) juht, võeti kuu aega tagasi sellelt kohalt ennetähtaegselt maha seoses usalduse kaotamise tõttu.

Seni on korteriühistute liit seda infot vaka all hoidnud. Ent alates juuni keskpaigast juhivad seda ligi 6 miljoni kroonise aastaeelarvega ja kogu Eestit hõlmavat organisatsiooni uued nimed: Aivar Kala (tuntud kui endine Riigikogu liige) ja Guido Gritsenko (endine kuulus Ühispanga riskijuht). Vana juht Andres Jaadla sai kogu liidust sule sappa. Ta ei saanud liidus, mille kaasasutaja ta ise oli, mitte ühtegi ametit.

Mis siis juhtus MTÜs EKüL? "Valiti uus juhatus," ütles liidu nõukogu esimees Tiit Teder, "ei olnud rahul vana juhatuse tööga. Rohkem ei soovi hetkel kommenteerida."

Liidu endine juhatuse liige, Viljandi büroo juhataja Riina Saar rääkis, et asi hakkas kiiva kiskuma siis, kui Jaadlast sai Rakvere linnapea, ehk siis juba 7 aastat tagasi. "Viimased kolm aastat on olnud üks mudas trampimine," lisas Saar. Tema sõnul tähendab see seda, et Jaadla, kes vastutas eelarve, ehk siis raha kasutamise eest, ei suutnud ega tahtnud raha kasutamise kohta selgitusi anda. "Tema suhtumine oli natuke üleolev," rääkis Saar.

Saar, kes oli ise EKüLi eelmise koosseisu juhatuse liige, koos Jaadlaga, rääkis, et Jaadla isegi kandideeris uude koosseisu, aga teda ei valitud. Põhjuseks seesama usalduse kaotus. Ja soovimatus teiste inimestega koostööd teha. "Mul on tema kohta öelda vaid inetud sõnad, mida ei taha isegi välja öelda," lisas Saar.

EKüLi aastaeelarve on ligi 6 miljonit krooni, mille hulgas on riigi toetus, liikmemaksud ja eri projektide raha. EKüLi juhatuse eelmine koosseis, kust Jaadla kinga sai, oli valitud 4 aastaks ja pidi ametis olema 2010. aastani. Jaadla on olnud EKüLi juhatuse esimees alates selle liidu moodustamisest 1996. aastal.

Kommentaare ei ole: