laupäev, 25. juuli 2009

Üks lahe sushi-koht Tallinna südalinnas: Sushi Cafe



Ajal, mil paljud söögikohad kinni lähevad, on rõõm tuvastada kohti, mis praegusel ajal avatakse. Ja kuivõrd oleme Irjaga tervisliku toidu austajad, ja meie arvates on jaapanipärane köök üks tervislikumaid (toit on seal värske!), siis oleme jõudumööda propageerinud sushi-restorane. Oleme kirjutanud värskelt avatud Sushi-Cat'ist, mis asub Tallinnas Pärnu maantee ja Roosikrantsi tänava nurgal, seal kus kunagi asus filateelia pood. (leidsin sushi-cati kohta veebist ühe laheda illustreeriva pildi:


Minu meelest väga nunnu.)

Ja kus siis pakutakse sama maitsvat, ent märksa odavamat sushit kui eliit-sushirestoranides Silk ja Zebra. Ent Sushi-Cati puudus on tema, ütleme siis, et kõrvaline asukoht. Ta jääb linna keskusest ikka kõrvale. Nüüd oli aga rõõm avastada üks uus sushi-koht otse linna südames, Ühispanga ja Tornimäe tornide vahetus naabruses, otse Tallinna kaubamaja taga. Kus siis pakutakse sama head sushit kui, ütleme Silkis või Sushi-Catis, ent Sushi-Cati hindadega. Ja kus menüü on veidi laiem kui Sushi-Catis. Mis on oluline meile Irjaga, kes me jälgime gluteeni- ja kaseiinivaba dieeti, mistõttu on näiteks kreemjuust meie jaoks välistatud, ent mitmed Sushi-Cati rullid on just kreemjuusuga tehtud, ja kuigi oleme alati palunud keerata rullid ILMA kreemjuustuta, on see ometi meie toidu sisse sattunud. Tõsi, Sushi-Catis ollakse alati valmis need välja vahetama, aga see tekitab ikkagi tüli. Sushi Cafe pakub rulle ka ilma kreemjuustuta, nii nagu ka Silk.

Mis on Sushi Cafe puhul veel hea: rullid on seal SUURED, nii nagu Sushi Catis. Silkis kipuvad nad viimasel ajal olevat üha pisemad. Kuigi hind on jäänud samaks. Sushi valmib kohapeal, nagu ka Silkis ja Sushi-Catis, otse kliendi silme all, kui soovite:


Mida aga ei pakuta ei Sushi Cafe's, Silk'is aga Sushi-Cat'is, on gluteenivaba sojakaste ehk tamari kaste. Enamikus kohtades pakutav Kikkoman-sojakaste on küll hea, aga sisaldab gluteeni, seda küll vähesel määral, aga ikkagi. Tellisin tamari kastet Soomest Hyvinvoinnin Tavaratalo'st ja nüüd võtame selle alati kaasa, kui välja sushit läheme sööma.

Siin veel mõned vaated Sushi Cafe'st:



8 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Ega iga söögikoht suuda kõigi invaliidide soove täita. Atleetvõimlejad krõbistavad kah omast karbist.
Tehke seal Tartus oma lubatud kohvik valmis ja pange kõik invavahendid riiulile. Ärge vinguge kogu aeg! Kui koht ei sobi võib mujale minna!

Inno ütles ...

Vastupidi, seoses toitumise jälgimisega on invaliidist saanud terve inimene. Ja vastupidi: invaliidistub see, kes ei hooli sellest, mida suhu pistab.

Samahästi võib küsida, et milleks üldse sushit süüa. Maksta sada krooni söögikorra eest. Võid ju minna poodi ja osta omale liitri pakipiima ja pätsi saia, 10 krooni eest, ning pugida seda. Täitsamehed teevad ju nii, nagu aru saan, ja aina kiidavad.

Anonüümne ütles ...

Tee see kohvik valmis !
Suuga teed suuri tegusid, tegelikult m-igi !

Inno ütles ...

Kohvik ON valmis. Ja sina oled selle külaline, ma eeldan, et lausa püsikunde. Nii et ära targuta.

Anonüümne ütles ...

Kuna invakülalisi -ja kommijaid on JUBA enamus, siis sõltuvalt klientuurist nimetaksin su Kohviku ümber "Invakohvikuks"!
Näib, et ülejäänud kohad on lihtsalt pankrotti läinud või siis ei leita asukohta üles?
Invaliitide kohta pole sünnis ju halvasti öelda, kuid need invakärud hakkavd juba Kohvikuesist ummistama.

Anonüümne ütles ...

Invaliide on tõesti see kohvik ligi tõmmanud palju.
Aga sushi, mida mina olen seni saanud süüa, sisaldab liialt riisi ja vähem kala. Hea oleks, kui oleksid riis ja kala võrdselt või kala ülekaalus. Aga olemuselt on sushi tõesti tervislik ja annaks jumal, et mõni toidukoht ei hakkaks oma tegevust sel määral optimeerima, et sushist hoopis mürk saab.

ken taur

Arvamusliider ütles ...

Ken Taur pole aru saanud sushi olemusest. Kala on seal lisand ja riis on see, mis teeb sushi...

Anonüümne ütles ...

Miks ei ole kysitluses endist Ami Ya restorani, praeguse nimega Sakura? See oli muide esimene Jaapani restoran Eestis. Narva mnt.36.
Terv.iluspoiss