reede, 14. august 2009

Eesti sõdurite missiooni Gruusiasse maksis kinni Saakašvili?


Väljavõte Äripäeva veebist.

Äripäevas on huvitav uudis, et Eerik-Niiles Krossi Gruusia-teenuste firma teenis möödunud aastal suure kasumi, 7,7 miljonit krooni, seda 27,5 miljoni kroonise käibe juures. Võib arvata, et Krossi kaudu finantseeris Saakašvili kogu eestlaste "abi" Gruusiale, sealhulgas ka Eesti sõdurite missiooni Gruusiasse, mille rahastaja (ehk see, kes lennusõidu kinni maksis) jäi tookord varju. Asi oli lihtne- rahastas Saakašvili ise, Gruusia maksumaksja raha eest.

Ja Kross siis organiseeris Gruusiasse oma sõbrad: Indrek Tarandi, Mart Laari ja Toomas Hendrik Ilvese. Kes siis Saakašvili enda raha eest Saakašvilile oodi laulsid. Tore lugu, eksole! Meie suured isamaalised tegelased. Ja vabalt võib olla, et ka Tarandi eurokampaania maksis kinni Saakašvili, see Gruusia isehakanud diktaator, sest seda juttu, et kogu Tarandi kampaania maksis 30 000 krooni võib ta oma vanaemale rääkida. Selge see, et see jutt on puhas vale.

Teisest küljest tegid eesti poisid head bisnest. Nemad olid ilmselt ühed vähesed, kes sellest Gruusia sõjast võitsid. Lisaks Venemaale. Ma muidugi ei kujuta ette, millised neil praegu Saakašviliga suhted on. Loodetavasti ei vihastatud teda välja, muidu on killerid Eestis varsti platsis.

7 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Tarandi kampaania võis vabalt 30 000 maksta. Mina ise tegin juba kõigi oma lähikondlaste ja sõprade sees kihutustööd ning paljud tuttavad tegid sama moodi ja ka nende tuttavad tegid. Ning seda täiesti omal algatusel ja ilma igasuguse tasuta. Mingi ime et see võrk lõpuks 100 000 inimeseni ulatus.

Reformi ja Keski paksude eest ei viitsiks raha eest ka lillegi liigutada, aga Tarandi eest võib seda teha küll ja veel.

Inno ütles ...

No kuulge...

Anonüümne ütles ...

Isegi kui perekond Tühismaade järjekordne luul tõeks peaks osutuma ja Shakashvili Tarandi kampaania kinni maksis, siis ei näe ma selles Eesti maksumaksja jaoks midagi halba. Küll on aga kole ja piinlik see, et Keskerakond Tallinna linna ehk maksumaksja rahadega endale valimispropagandad tegi.

Eurovalimistele uugutamine ei ole kohaliku omavalitsuse ülesanne ja isegi kui oleks, oleks olnud eetiline kui valima oleks kutsunud mõni apoliitiline isik, mitte keskerakonna esinumber. Aga loomulikult ei käi keskerakond ja eetika kokku;) Selle eest aga keskerakond hoolib....oma liikmetest. Operile magus krunt, Rebasele kiire asjaajamine linnavalitsuses, Võsale rahva raha eest dokumentaalfilmi tegemine. Hoolitsus missugune;)

Anonüümne ütles ...

Palun neid ümberkirjutisi ka teie poolt,kus kesikud sigadusi teevad.Irvitamine-mõnitamine käigu ikka solidaarselt kõikide kulul,me elame kõikide keskel,kesikud pole mitte väljavalitult teispool tara nagu teie peale surute.

Anonüümne ütles ...

Rahvusvaheliste suurkorporatsioonide strateegiaid ja majandus ehk naftapoliitikaid töötavad välja muuhulgas uurimisasutused.

Aastal 2006 Cato instituut määras Friedmani majandusauhinna Mart Laarile summas 500 000 dollarit, ( Catot finantseeritakse 75% ulatuses erasektori annetustest.)
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/article.php?id=12721557
http://www.cato.org/special/friedman/laar/index.html

Friedmani auhinna määrajate komisjonis istub hetkel ka Gruusia riigikantselei esindaja Bendukidze
http://www.cato.org/special/friedman/about.html

Cato instituudis töötab hetkel ka Putini endine nõunik Illarionov

Mida nad meedias räägivad:

Endine Putini nõunik Illarionov võib saada Mart Laari asemel Saakašvili nõunikuks
http://www.epl.ee/artikkel/360691

Illarionovi lehekülg Cato instituudi kodulehel
http://www.cato.org/people/andrei-illarionov

Illarionov: uus Vene-Gruusia sõda algab 6. juulil - 2009
http://www.postimees.ee/?id=135012

Mart Laar: Kas Gruusias jälle sõda?
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/arvamus/mart-laar-kas-gruusias-jalle-soda.d?id=24994503

jevlampi ütles ...

See kross on ju lihtlabane pätt! Sposaato maaletooja...

Anonüümne ütles ...

Tarandi tasub toetada. Selleks raha pole vaja. Ta on tegija, mitte mingi peeru-vanatüdruk.