laupäev, 1. august 2009

Urmas Paet: "Laske kõigil terroristikestel meie juurde tulla!"

Soome nädalaajakiri Apu annab oma viimases, 30.7 numbris teada, et kurikuulsa ning järgmise aasta jaanuarikuus suletava Guantanamo vangide saatus on otsustatud. Nimelt toetab Euroopa Liit vangilaagri sulgemist ning Euroopa Liidu riikide välisministrid on juba omavahel kõnelenud sellest, et vangid paigutatakse ümber Euroopa Liidu riikidesse. "Olukord on tuleohtlik ja sellega on seotud väga palju turvalisusriske," teatab Apu ajakirjanik Markku Laitinen.

See tähendab siis, et too tuleohtlik ja paljude turvalisusriskidega seotud olukord jõuab ka Eesisse. Ja et ka meie välisminister, reformierakondlane Urmas Paet on sest juba oma Euroopa ametivendadega rääkinud.

Aga miks meie siis sellest mitte kui midagi ei tea? Miks ohtlike kurjategijate toomist Eestisse varjatakse? Soome ajakirjandus kirjutab sellest ja algatab diskussiooni, küsib inimeste arvamust, aga meie inimesed istuvad kui kotis, sellal kui keskkond, kus elame, muutub üha ebaturvalisemaks. Meie selja taga!

Ja veel, meie reformierakondlik valitsus ei tee mitte midagi, et rahvast järjest suureneva terroriohu eest kaitsta. Ainult lepib rahva selja taga kõiksugu asju kokku ja inimesed siis vaadaku, kuidas ise saavad. Ei mingit teavitust, üks salatsemine käib kogu aeg.

Soome inimestel on seevastu kogu inff olemas ja neil on ka valikuvõimalused, kas võtta terroriste vastu või mitte. Tarja Halonen kaitses oma rahvast, kui Soome taheti tuua 1999ndal aastal kinninabitud Abdullah Öcalani. Tolleaegne välisminister Halonen ütles, et Soome on selliste inimeste vastuvõtmiseks ühiskondlikult ja poliitiliselt liiga väike.

Aga mida teeb reformierakondlane Urmas Paet? Ilmselt võttis tähtsate Euroopa härrade ees alandlikult mitu korda mütsi maha, kummardas ja tegi kraapsu ning ütles, et kõik Guantanamo vangid on meile teretulnud. Olge ainult mehed ja tooge kohale!

Selline arg ja hädine välisminister, kes ei suuda oma rahva huvide eest seista, mängib maha oma maa turvalisuse ja asetab rahva ohtu, mis on meile täiesti tundmata, ning pealekauba vaikib kõik maha, nagu midagi poleks olnud, ei vääri oma ametiposti ja peaks tagasi astuma.

Reformierakonna ja IRL-i valitsus ei pea eesti rahvast intelligentse diskussiooni vääriliseks ning see näitab vaid üht: nad ei valitse meie maad mitte kui sellesama rahva poolt ametisse valitud rahvaesindajad, vaid kui ülbed saksa mõisnikud, kes arvasid samuti, et talupojad olgu vait, sest nad ei tea mitte kui midagi.

Ja sellist võimu me nüüd küll ei tahtnud ega taha.

5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Võiks ikka ise kah aktiivsust üles näidata, mitte oodata, et valitsus ersonaalselt ühendust võtaks:
19. veebruar: "Valitsus toetas põhimõtteliselt Guantanamost vabanejate vastuvõtmist" http://www.postimees.ee/?id=84488
9. juuli: "Eestisse võivad jõuda Guantánamo vangid" http://www.postimees.ee/?id=139945

Anonüümne ütles ...

inno on marsielanik
ära pahanda

Anonüümne ütles ...

Krt, aru ma teist ei saa, alati te kaitsete te igasugu värdjaid, alternatiivse elustiili viljelejaid, ja muidu eluheidikuid, ühesõnaga, enda sarnaseid inimesi, ja äkki ei meeldi teile Gitmo vangid? Mis teist said mingid rassistid või asjapulgad äkki? What the fuck?

Anonüümne ütles ...

Juba Bushi valitsuse ajal ütles president ,et neil puuduvad andmed ,et Iraak oleks koolitanud terroriste!Nüüd kus tasapisi hakkab kooruma üks sajandite suurimaid bluffe kus jänki ise lasi alla oma "kaksikud" ning mõtles välja vaenlase nimega "terrorist" millega hirmutatakse nii oma kui ka võõraid rahvaid aga mille taga oli lihtne soov saada senatilt luba Euroopa nafta ja narkoriikide okupeerimiseks siis tekib küsimus kes on need vangid?Inimesed kes kaitsesid oma kodumaad?Enamustel puudub isegi süüdistus ,rääkimata kohtuotsusest!Muidugi tooge need vangid siia!Inimesed kel on silmees maha löödud lapsed ja kogu suguvõsa.Siis nad teavad millises riigis on võimalik pommivööga end õhkida ja viia kaasa sadu süütuid inimesi.Neil ei ole enam midagi kaotada!Aga peasüüdlased on siiani vabaduses ja lasevad väkeriikidel oma taldu edasi lakkuda!

Anonüümne ütles ...

ajalugu kordub, taktikad on samad.On siis tegemist riikide liitudega või rahvaste orjastamistega.Ärgatakse kui on hilja.