kolmapäev, 23. september 2009

Aga palju maksaks Eesti Telekomi eest France Telecom?


Väljavõte Äripäeva veebist.

Nagu kirjutab Äripäev, on TeliaSonera ostust huvitatud telekomigigant France Telecom. Ja tundub, et TeliaSonera on muutumas atraktiivseks just pärast Balti telekomifirmade taskuajamist.

Aga kui palju maksaks Eesti Telekomi eest France Telecom, kel näib olevat palju rohkem raha? Järsku pakuks prantslased, ütleme, 150 krooni aktsiast? Soomlaste-rootslaste 100 krooni asemel. Sellest teeniks Eesti riik ja väikeaktsionärid mitu miljardit veel rohkem. Mhh?

Praegu on kuidagi kentsakas seis, et suur ettevõte müüakse maha esimesele pakkujale. Kuigi tegemist on kroonijuveeliga. Ma tuletan veel meelde seda, et Hansapanga asutajad hiljem kahetsesid, et panga esimesele pakkujale maha müüsid. Samuti odavalt.

Valitsuse liikmetele soovitan mitte paanikasse sattuda ja teha pähe rohkem pokkerinägu. Ning võtta ka teisi, konkureerivaid pakkumisi. Kaup on hea ja selle eest on võimalik head hinda küsida. Juhul, muidugi, kui Ligile ja Ansipile pole lubatud teatud nutsu, kui tehingu läbi suruvad. Sest miks nad muidu nii idiootset diili toetavad. Ja pankureid pole samuti siin mõtet usaldada, sest nemad võivad mängida kokku tehingu nõustajatega.

7 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Idiootseid diile on alati ümbrikutega ja kinkekaartidega toetatud!
iluspoiss

jevlampi ütles ...

Mäletate, kui kaua valmistati ette raudtee müüki? Mitte et ma nüüd pooldaks järjekordsele GIBBile 120 milli maksmist, aga praegune müük käib ikka megakäppelt. Kaks võimalust: kas on koalitsioonipartnerid ausa mängu näo tegemisest loobunud, kuna kõik läheb niikuinii kõige ... teed, või ollakse raudkindlad "kallutamata" ajakirjanduse ajupesuvõimes. Isiklikult kaaluks siiski viimast, kuna täna juba vaikus ja leebed - positiivsed meeleolud.

Anonüümne ütles ...

Hästi kirjutatud I/I...
http://www.ohtuleht.ee/index.aspx?id=347531
iluspoiss

Anonüümne ütles ...

http://uudised.err.ee/index.php?06178376

peebiku õpipoiss parvet on paljastatud.

Anonüümne ütles ...

tjah, Villu teema näib tõesti veider selle porri taustal.

et neil inimestel ka häbi ei ole :)
http://www.mindpower.ee/index.php?lang=est&main_id=10

Anonüümne ütles ...

ma olen see eelmine anonüümne.
einoh tõesti, täna natuke lehti (ekspress, elu24) lapanuna imestan, et mis värk selle Villuga on.
te põete Ansipi diili olukorras, kus kogu riik kukub kokku niikuinii (ehk loe: vahet pole), samas olen Villu Parveti teemalisi vihjeid näinud teie foorumi kommentaarides juba tükk aega. ehk tegu on ühe Eesti sõna otseses mõttes supersuliga, kes huianud PALJUSID inimesi (selline mulje jääb lehti lapates) - ja te olete nagu EPL või Postimees, kus ei ole mitte ridagi sellest kutist. hea, et Pealtnägijagi mehe avalikkuse ette tiris... pornoäriga, milles alguses Fred Kriegerit süüdistati - aga tuleb välja, et Fred ja Villu teevad neid asju KOOS.
no jah, eks ta ole, nüüd nagu hilja jah neid asju käsitleda, kui asi juba suure kella küljes... aga siiski...

mõtlemisaineks - mida kõike sappi ühiskonna siseelust viimasel ajal pinnale ujub.

Sildmäe peksab kodus naist
Maarja Liis Ilusa BF või FB väntab koos tuntud koolitajaga porrifilme (see tuntud koolitaja on ju teie iidoli, Peep Vainu õpipoiss)
Ajusaagim lagastab kirikut

ma arvan, et see sügis saab olema tõeline lehtede langemise aeg, ühiskonnale langevad katted ja oi kui "ilusat" mõttetselluliidist puretud keha me sealt alt näha saame.

Anonüümne ütles ...

IRLi juht Mart Laar ütles tänasel Äripäeva konverentsil "Äriplaan 2010", et Eesti Energia börsile viimine on otsustatud. Müügiks!
iluspoiss