neljapäev, 24. september 2009

Ka Venemaa isadel samad probleemid mis Eestis


Väljavõte newsru.com veebist.

Eestis ja Venemaal kui endistes NLiidu riikides on paljud probleemid sarnased, üks neist isade õigused. Kus siis seaduse järgi on isadel ja emadel võrdsed õigused, aga kohus seda ei arvesta.

Viimasel ajal on Venemaal olnud jututeemaks juhtum, kus ärimees Ruslan Baisarov käib kohtut laulja, Alla Pugatšova tütre Kristina Orbakaitega nende ühise poja Deni hooldusõiguse üle. Ja kus siis kohus eelistab ema. Nüüd kirjutas Baisarov selle kohta artikli Komsomolskaja Pravdasse.

Baisarov ütleb, et ka isadel on samasugused õigused lastega tegeleda kui emadel. Ja et need õigused ei peaks olema ainult formaalselt deklareeritud, vaid seda peab kinnitama kohtupraktika.

Baisarov toob välja, et Vene õigussüsteemis on ligi 400 seadust, mis otseselt või kaudselt kaitsevad ema õigusi, aga pole ühtegi sätet, mis kaitseks isa õigusi. Baisarov toob näite USAst, kus tehtud uuringute kohaselt on ilma isa osavõtuta kasvanud laste hulgas rohkem tapjaid, vägivallatsejaid, kooli poolelijätjaid ning kodust minemajooksjaid. "Isasid usaldamata kaotame terve põlvkonna Vene kodanikke," kirjutab Baisarov.

Baisarov käib välja oma nimekirja isade õigustest, mis peaks isal olema, kui pole tõestatud, et ta ei suuda lastega tegeleda:
1. Emaga võrdne õigus last kasvatada ja temaga koos elada.
2. Veeta lapsega emaga võrdne kogus aega.
3. Emaga võrdselt osaleda lapse jaoks oluliste otsuste tegemisel.
4. Omada vetoõigust ema otsustele, mis mõjutavad lapse saatust.
5. Arvestada õiglase ja sõltumatu menetlusega kohtus asjades, mis puudutavad lapse kasvatust ja elukohta.
6.  Lõpetada kohtu kaudu kõik katsed kahjustada lapse silmis isa mainet.
7. Nõuda igasuguste isa mõjutamiskatsete lõpetamist kohtu ja teiste institutsioonide poolt.
8. Nõuda lapse suhtlusringkonnast selliste inimeste eemaldamist, kes avaldavad halba mõju lapse psüühikale, harjumustele ja huvidele.
9. Nõuda emalt eäieliku ülevaadet lapsele tehtud kulutustest.
10. Lubada lapsele vaba juurdepääsu isapoolsetel vanaemadel ja vanaisadel.
11. Lapse elukoha määramisel tuleb arvestada lapse arvamusega, nagu seadus seda ette näeb.

Ärimees tõi välja, et 95 juhul 100st annab kohus lapse naise hoole alla.

Baisarov, Orbakaite ja nende poeg Deni sattusid tähelepanu keskpunkti pärast seda, kui Baisarov andis kohtusse avalduse taotlusega lapse hooldamiseks, et vältida Orbakaite ja Pugatšova katset laps Ameerikasse viia. Samuti keeldus Baisarov lapse emale tagastamisest pärast suvevaheaega. Selle peale andis kohtusse avalduse ka Orbakaite.

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

See vast on pseudoprobleem millest kirjutad...Oluline on saada vabaks Venemaa orjusest...need kes kasutavad venemaa maagaasi toetavad venemaad...need on Jedinaja rossija toetajad...
Kui minnakse yle Eurole v6i devalveeritakse kroon...siis inflatsioon kerkib 30-40%...Praegu on viimane aeg muretseda endile tuulikud ja muud taastuvenergia kasutamise tehnika...
Kes omab taastuvenergia kasutamise tehnikat saab vabaks inimeseks-saab kuningaks...


www.biotricity.ie
Benefits

of wind power

There are several major benefits to wind power. One of the most important is that wind power is the least expensive of all other forms of alternative energy. Wind turbines generate electricity at around 5 cents per kWh (Kilowatt Hour), which is comparable to the new coal and/or oil burning power plants. The costs are projected to decline even more as technology improves, and this is very important because most of the cost with wind power is in manufacturing. Once the wind turbines are in place there is little cost to maintain and wind power is free.

Another tremendous benefit of wind power is that it is a sustainable source of energy and a clean source of energy. Wind power generation produces zero carbon dioxide emissions, which is important with our concern over climate change. Wind energy is also a renewable energy, meaning it does not deplete our natural resources like coal or petroleum based products.

Unfortunately, the potential in wind power remains largely untapped as less than one percent of the world's energy is derived from wind power. However, there are positive indicators as the use of wind power use has increased by more than 400 percent since 2000. Denmark leads the world in wind energy generating 20 percent of its energy from wind power. The European Union is looking to increase the use of wind power generation along with other forms of alternative energy to 22 percent by 2010. Currently the United States is third when it comes to using wind power at 9,149 MW (Mega Watts).

Ainult rumalad ostavad elektrit...
sest elektrit saab tasuta!

Anonüümne ütles ...

Inno, supper hea lugu seekord sinult. Täpselt nii on ka Eesti banaanias. Kuradi paabade keskne kohtusüsteem.

Anonüümne ütles ...

küll tahaks teada, kas sinu lapsed peaks tahtma sinusuguse juurde elama tulla? Nad on juba piisavalt suured , et sind paika panna

Anonüümne ütles ...

Selle tštetšeeni nimekirjale peaks juurde lisama punkti,et :hetkest,mil perre on sündimas laps,keelata abielulahutus ja lapse jaoks ongi kõik vajalik olemas!