kolmapäev, 21. oktoober 2009

Hakkab saabuma infot IRLi aasta puhul: katked Jüri Toomepuu artiklist


Katked Jüri Toomepuu artiklist „Eestlus hävingu lävel“ (Kultuur ja Elu, 1, 2009)

Eestlastest võimukandjate kõikide aegade kõige saatuslikum viga on olnud esimese Laari valitsuse tahtmatus nõuda Genfi konventsiooni alusel okupatsioonivõimude poolt Eestisse asustatud tsiviilisikute, sõjajaväelaste ja julgeolekutöötajate lahkumist. Tolleaegses rahvusvahelises miljöös ning olukorras, kus kommunistlik Nõukogude impeerium oli kokku varisenud ja keegi ei osanud isegi unistada selle taastamisest, oli selle teostamine täiesti realistlik.

Tolleaegne Laari valitsus sai võimule rahvusluse sildi all valimisprogrammiga, mis lubas teostada põhjaliku remigratsiooni ja dekoloniseerimise programmi ja säilitada Eesti rahvusriigina  ... Valimispropagandas näidatud luud ei pühkinud aga platsi puhtaks, see pühkis rahvale prügi silma.
Meie tänapäeva rahvastikupoliitikas ei ole midagi, mis tagaks „eesti rahvuse ja kultuuri säilimise läbi aegade“, nagu nõuab meie põhiseadus…

Suurim süü lasub kindlasti Laaril ja Isamaal, kes said võimule rahvusluse sildi all … rahvast julmalt pettes. ..Oma suurepärase valimisprogrammi lubadustest ei täitnud nad õieti midagi. Ega pole põhjust ka järgnevate valitsuste lubadusi uskuda, aga nii põhjalikult kui Laar ja Isamaa ei ole rahvast petnud ükski järgnev valitsus.

Inno kommentaar:
seda rahvusluse sildi all rahva petmise teemat pole eriti avalikult käsitletud. Aga tõsi ta on: Laar lubas platsi puhtaks teha, aga seda ei tehtud. Miks? Siin võib ainult oletusi teha, aga mingil ajal hakkas Isamaaliit saama toetusi vene nimega ärimeestelt, üks neist toetustest oli seesama maja, kus asub Tallinnas IRLi kontor. Kui ma ei eksi. Ehk teab keegi lisada.

5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Pudilõug Laal ei lahku areenilt enne kui maa on must. MIskit veel haljendab.

Anonüümne ütles ...

laar oli oma esimesel peaministriks oleku ajal teatud seltskonna "tankistiks". neid kibedaid vilju saab eesti rahvas aastakümneid mekkida.

Anonüümne ütles ...

See seltskond oli EÜS ja Vabamüürlased.
iluspoiss

Anonüümne ütles ...

Tolleaegne Laari valitsus sai võimule rahvusluse sildi all valimisprogrammiga, mis lubas teostada põhjaliku remigratsiooni ja dekoloniseerimise programmi ja säilitada Eesti rahvusriigina

Midagi sellist ma küll ei mäleta, et Isamaa eales lubanud oleks. "Plats puhtaks" - platvormi sihikul oli eelkõige riigiaparaat. Laari esimese valitsuse ajal oleks "dekoloniseerimise ja remigratsiooni" lubamine valimisprogrammis olnud sama hea kui endale kohe kuul pähe kihutada. Veel vähem oleks jätnud Burešin sellise trumbi oma põlisvaenlase vastu kasutamata.

Anonüümne ütles ...

eelmisele:

donnerwetter, see kõik on ju MEIE lähiminevik... Ma tsiteerin:

"Rahvusriigi idee järjekindlal elluviimisel, on oluliseks komponendiks põhjalike remigratsiooni- ja dekoloniseerimise programmide koostamine."

Isamaa valimisprogramm, Tallinn 1992, (Vaba Maa)

Keda huvitab, siis selle trükise leiab raamatukogust. PROBLEEM ONGI SEE ET EI MÄLETA. 85 protsenti inimestest ei suuda meenutada rohkem kui kolme kuu taguseid sündmusi väljast poolt oma isiklikku elu.